tirsdag 7. april 2009

Har Norge virkelig et ansvar i konflikten på Sri Lanka?

I det siste så har tamilene vært mye i media, pga av demonstrasjoner i Oslo. Og på blogger og andre nettsteder blir det heftige diskusjoner om Norges involvering. Spørsmål som Norge virkelig har et ansvar eller ikke, om den type demonstrasjoner er riktig eller ikke og om at tamiltigrene er terrorister eller ikke(artikkel av Ken Parker) blir tapp opp i alle nettdebatter.

Spør vi en hvilken som helst man på gata i Sri Lanka vil han kjenne til hvem Erik Solheim er. Så stor innflytelse har Norge i konflikten på Sri Lanka. (les åpent brev til Erik Solheim)

Tidligere stortings representant Erling Folkvord, som har fulgt med krigen på Sri Lanka, hadde en tale den 07. April foran SMK der han tar på seg noen av disse spørsmålene.


Det er bare deler av talen på video, hør hele talen her :


Erling Folkvord startet med å si at statsterror fra den Srilankiske regjeringa som sivile og frihetskjempere blir utsatt for, blir ikke synlig uten at dere gjennomfører slike aksjoner som dette.

Her i Norge så har regjeringa et spesielt ansvar. Sommeren 2005 så sa Jens Stoltenberg at hvis de vinner valget skal de sette det tamilske spørsmålet høyt på dagsorden. Det løftet har blitt brutt. Men vi må fortsette å kreve at Jens Stoltenberg og regjeringa må innfri det løftet.
Pågrunn av den rollen som fredsmegler som Norge tok på seg i konflikten på Sri Lanka, og spesielt pga. den innsatsen som Erik Solheim gjorde i den tiden han var fredsmegler, pga dette så har den Norske regjeringa helt spesielt politisk ansvar.

Hvis den norske regjeringa fortsetter å være taus, så er det svik mot det spesielle ansvaret som Norge har.

Den norske regjeringa må si høyt og tydelig at Norge anerkjenner den tamilske befolkninga og den tamilske nasjonen og dems selvbestemmelse. Det er bare litt over 100 år siden Norge ble anerkjent sitt rett til selvbestemmelse. Da er den en selvfølge at den Norske regjeringa nå sier høyt og tydelig at Norge anerkjenner tamilenes rett til selvbestemmelse.

Den norske regjeringa må reise dette spørsmålet i FN og i andre internasjonale organisasjoner.
Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Erik Solheim må slutte å være tause.

Og til slutt sa Erling Folkvord at vi skal fortsette med slike markeringer helt til Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Erik Solheim blir nødt til å støtte de kravene dere reiser.

Tamilene krever at:

1. Norge må innkalle et hastemøte med giverlandene (USA, Japan og EU) for å få Sri Lanka til en umiddelbar våpenhvile.
2. Norge ber Sri Lanka om å tillate FN observatører og mediene til krigssonen.
3. Norge presser den srilankiske regjeringa til å slippe in mat, medisin og humanitær hjelp til Vanni.

Disse kravene er mulig å utføre. Erik Solheim sa i går 07-04 at han skal snakke med EU ang en hastemøte.
Men dersom disse kravene ikke blir utført innen kort tid, kan dette medføre en humanitær katastrofe som verdenssamfunnet ikke vill få innsyn i.

Kilder:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=541479
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=541405
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=541406
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=541380
http://www.dagbladet.no/2009/04/07/nyheter/tamiler/sri_lanka/tamiltigrene/5667503/
http://www.dagbladet.no/2009/04/07/nyheter/innenriks/demonstrasjon/sri_lanka/tamiler/5661660/
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/article2667750.ece
http://www.tv2nyhetene.no/ntb_innenriks/article2667396.ece
http://www.tv2nyhetene.no/ntb_innenriks/article2666965.ece
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/article2668854.ece

135 kommentarer:

  1. Selvfølgelig!

    Norge må umiddelbart sørge for fred, mat og ordnede trilværelser for:

    Øst-Timor
    Tibet
    Sri-Lanka
    Irak¨
    Afghanistan
    Ikke minst Afrika (dør jo 25.000 der daglig)

    I fremtiden må vi sørge for å eksportere vann gratis til alle de som ikke har vann siden vi har massevis.....

    SvarSlett
  2. ikke vær så usakelig.
    I kravene så står det at norge skal innkalle til et hastemøte, be srilanka og presse sri lanka.
    Norge er et mye større makt en den lille srilankiske regeringa. Så dette skal egentlig ikke være for vanskelig. Hvertfall ikke den første kravet.
    O ja norge har vel spilt like stor rolle og vært fredsmegler i de andre landene som du nevner. Tenk litt før du skriver komentar.

    SvarSlett
  3. Jeg vemmes av slike demonstrasjoner. Synes det er patetisk og feigt av disse menneskene, å ikke dra hjem og sloss for sitt land, istedet for å lage uroligheter under sin beskyttelse i Norge. Slike demonstrasjoner må aldri få tvinge frem respons fra våre øverste politikere.

    SvarSlett
  4. Uff så vondt jeg får av disse tamiliene som har krenket singaleserne med terror-handlinger i årevis. Norge kan ikke ta ansvar for terroristers handlinger, men det vil vel ikke støttespillerne deres i Norge innrømme. La dem sulte, men vi bryr oss mindre jo mer de sulter og skriker.

    SvarSlett
  5. Det eneste de oppnår med slike demonstrasjoner er rasisme og forbannede uskyldige Nordmenn.
    I tillegg tar de fra oss viktige politi ressurser som vi sårt trenger her i hovedstaden.

    Gratulerer med å ikke forstå at å lage kaos her til lands ikke hjelper kaoset i Sri Lanka.
    Min sympati har dere mistet for godt.

    SvarSlett
  6. Jeg er selv en tamil og bor i Norge over 20 år. Det som skjer nå er å redde tamiltigrene fra dette angrepet. Tiger støttere som gjør dette, ikke vanlige tamiler. Vanlige tamiler er beskymret for de fattige, hjelpeløse tamiler som ble fanget av tigrene. Hvis tigrene slipper dem, så blir de reddet. Hvis ikke så må de også lide av denne brutale krigen. Tigrene smaker på sine egne medisin nå og de metodene de har brukt mot tamilere, muslimere, vanlige singalesere er ikke beskrivelig. De er terrorister og de kan ikke lede tamilene. Tamilene har rett til å bestemme selv, men uten Prabaharan og hans terror gjengen.
    35års krig har ikke gitt noe til tamiler. Eneste tamiler har gjort er å flytte fra hjemlandet sitt åog søkt asyl på hele verden. Revolusjon er for folk ikke mottsatt. Når folk lider, så må revolusjonen revurderes.

    SvarSlett
  7. PELL DERE VEKK..IDIOTER..UFORSKAMMET PAKK ALLE SAMMEN SOM LAGER BRÅK I OSLO..SKAM !!

    SvarSlett
  8. 1. Norge må innkalle et hastemøte med giverlandene (USA, Japan og EU) for å få Sri Lanka til en umiddelbar våpenhvile.
    2. Norge ber Sri Lanka om å tillate FN observatører og mediene til krigssonen.
    3. Norge presser den srilankiske regjeringa til å slippe in mat, medisin og humanitær hjelp til Vanni.
    Hva slags løgn er dette..Det er tigerne som ikke la disse folk å den humanitære hjelpen..det er de som holder folket sitt rom sjold..ikke skrive slik løng i aviser og feil informere alle som leser..dere gjøre hva som helst om der er med løgn, trusler eller ved våpen har ingen betydning...ikke kom her med trusler..hverken til solheim eller til norske befolkningen..Idioter !

    SvarSlett
  9. Ta og gjør noe selv, istedenfor å flytte til Norge å kreve at vi gjør noe!

    SvarSlett
  10. Dette er jo bare latterlig. De flykter fra sitt eget land, istedet for å bli der å kjempe sjøl for sine rettigheter. Og kjempesnille Norge med nisselua dratt godt ned tar imot. Dette kalles feighet... Dra tilbake å gjør noe sjøl, istedet for å sitte her å motta sosialtrygd!!!

    SvarSlett
  11. Dere som anklager ting her, hva vet dere om saken??? Før du sier ting ut i lufta, få kjennskap til saken..

    De som krever sympati fra oss, si meg hvordan vi skal få deres sympati, ved å sitte å ikke gjøre noe ting og dra på ferie mens vår familie og venner dør der?? VEL JEG ER I HVERTFALL IKKE EGOIST OG JEG VELGER Å SETTE I DERES SKO OG HAR FORSTÅELSE FOR DE TAMILERNES FRUSTRASJON, SPESIELT NÅR NORGE LOVER NOE DE IKKE KLARER Å HOLDE... Vi kan gå ditt og kjempe, men hvordan skal man kjempe når man ankommer på flyplassen, så er man kidnappet og blir kansje drept. VEL FAKTA DERE IKKE VET NOE OM, uansett vi vil ikke kjempe på den måten, vi vil gjøre på en FREDelig måte, hvis dere ikke har fått med dere noe av det vi har prøvd å sende ut i de 3 månedene med fredelig demonstrasjon, så er det at ALT VI ØNSkER ER AT SIVILE BLIR GODT TATT VARE PÅ OG FOR DE RETTIGHETENE OG BESKYTTELSEN DE TRENGER + AT VI ØNSKER VÅPENVILE OG FRED I NASJON. Hvem har sagt at vi har bråka?? har vi knust vinduer eller slått ned ting? HVEM GI MEg info og klar å bevis det du sier, ikke kom her med løgn og få folk til å tro på tull!! hvis dere mener noe, henvis til kilder som stemmer, men gjerne ikke media som mest fokuserer på NEGATIVT og ikke POSITIVT...

    SLUTT OG SNAKK TULL!!! SI HVET DERE HVA YTRINGSFRIHET ER ??
    OG AT MAN SKAL TENKE PÅ ANDRE FØR MAN TENKER PÅ SEG SELV!! DERE LEVER ALTFOR BORTSKJEMT I DETTE LANDET TIL Å FORSTÅ HVA SOM SKJER DER NEDE OG TIL Å IKKE VISE SYMPATI!!

    SvarSlett
  12. JEG ER KJEMPE STOLT AV Å SE AT NOEN KJEMPER FOR SITT NASJON OG PRØVER Å GJØRE NOE, SPESIELT BRUKER FERIEN OG TIDEN SIN PÅ NOE VERDIFULT SOM Å FÅ TIL EN VÅPENVILE I SRI LANKA SÅ ALLE KAN LEVE FREDELIG DER OG FÅ SLUTT PÅ DETTE KRIGER SOM HAR RAMMET OVER 80000 SIVILE BEFOLKNING. DISSE MENNESKENE TENKER I HVERTFALL IKKE PÅ SEG SELV, SOM DE FLESTE SOM ER HER OG KLAGER OVER AT FOLK DEMONSTRERER. HVORFOR SKAL IKKE FOLK DEMONSTRERE??? HVA ER GALT MED Å STÅ FOR NOE MAN KJEMPER FOR DER DE ØNSKER AT KRIGEN SKAL BLI LØST PÅ FREDELIG MÅTE..HAR DERE HØRT OM YTRINGSFRIHET??
    PRØV Å FINN UT HVA TAMILERNE HAR GJORT FOR DERES NASJON?? DE ER PÅ TOPPLISTEN PÅ JOBBER FOR HARDE LIVET I DETTE LANDET OG ETTERSTREBE FOR HØY UTDANNELSE..
    FORKLAR HVA TEROR ER FØR DU KALLER FOLK TERORISTER??
    SAMME GJELDER FOR ANDRE ORD SOM ER NEGATIVT OVER ANDRE??
    NÅR DU IKKE HAR SETT TING MED DINE ØYNER OG IKKE SETT FLERE SIDER AV SAKEN, SÅ IKKE KOM HER Å GJØR DIN MENING SOM ER HELT UMENINGSLØST FOR ANDRE NÅR DET IKKE LIGGER TIL EN SAKLIG BAKGRUNN OG KJENNSKAP TIL DET SOM SKJER I SRI LANKA..
    FORVENTER DERE NORDMENN SOM KLAGER PÅ DETTE OG ER SKUFFET OVER OSS AT SIDEN VI KOM HITT TIL LANDET SÅ SKAL VI LEVE SOM EGOISTER OG IKKE TENKE PÅ FOLKET SOM LIDER OG FÅ TIL FRED DER NEDE, SÅ DET ER MULIG Å RETURNERE DER!! HVOR STOR EGOO ER MAN DA!!
    TENK MED HODET OG LOGISK, NÅR DU IKKE KLARER Å STOPPE KRIGEN I ET LAND, BLIR DET MER INNVANDRE OG FLYKTNINGER I ANDRE LAND. SÅ HVIS VI TAMILERNE IKKE HADDE PRØVD Å FÅ TIL EN VÅPENVILE DER, BLIR DET FLERE TAMILERE HER!! SKJØNNER POENGET!!, JEG BAKGRUNN ERFARING MED KRIG OG KRIG BURDE FORBYS OG LØSES OG AT ANDRE FOLK STØTTER AT KRIG BLIR TIL LØST… EN Å SITTE Å SE PÅ AT DE KRIGER OG LA DEM LØSE I KONFLIKTEN SELV…HVIS DE SKAL HVORFOR HAR VI ORGANISASJONER SOM ER DANNET, SOM FN OSV.. FORDI DET SKAL VÆRE MED PÅ KJEMPE FOR FOLK SINE RETTIGHETER OG LIKVERDIGHET.. HVIS DINE RETTIGHETER OG LIKVERDIGHET HADDE BLITT TATT FRA DEG HVORDAN HADDE DU REAGERT…!!!
    KAN DERE SOM KLAGER, NOE OM VERDENSHISTORIE ELLER?? HVORDAN NORGE ER DE ER NÅ, VIRKER SOM DERE IKKE VET HVORFOR DERE STÅR DER DERE ER NÅ!! OG HAR DERE GLEMT AT DERE FIKK STØTTE I 2 VERDENSKRIG FRA ANDRE LAND OG FOLK, FOR Å HJELPE TIL Å FÅ TYSKERNE UT..
    DERE SOM KLAGER DERE HAR INGEN KUNNSKAPER, SKAFF DERE KUNNSKAP FØR DERE SIER NOE!! ELLER KOMMER MED DERES MENNING, FOR DET VIRKER SOM DE DUMME KOMMENTERANE KOMMER FRA LØSE LUFTEN!!

    SvarSlett
  13. Forstår frustrasjonen, men tamilene må også forstå at slik oppførsel bare virker provoserende i Norge. Har hittil hatt positv kjennskap til tamiler i Norge, men slike demonstrasjoner virker rett og slett usympatisk. Ingen kan true seg til respons fra politikere i Norge!

    SvarSlett
  14. Så det at dere lager kaos, ulovlige demonstrasjoner, tar fra oss viktige politi ressurser og stanser kollektiv trafikken og dermed ødelegger for helt uskyldige Nordmenn som ikke kan gjøre noe med dette i dethele tatt er fredelig?

    Å lage kaos her fremmer ikke deres 'fredelige' budskap derimot fremmer det forergelse og rasisme.

    Hadde jeg vært tamil hadde jeg prøvd å skrive en klar argumentasjon i lokal aviser, sendt de til politikere og prøvd på en slik måte. Hadde jeg ikke klart det ville jeg ha prøvd hardere. Men alltid ved bruk av pennen, ikke sverdet...

    Bortskjemte? Nei. Mangel på respekt av ulovlige demonstrasjoner som kun fører til rasisme og forergelse og som tar vekk fokuset helt fra budskapet deres? Ja.

    SvarSlett
  15. Å true seg frem slik tamilene gjør ved hjelp av frykt for kaos i hovedstaden er et godt eksempel på terrorisme. Å skremme folk til å gjøre det du vil. Ipso Facto; Tamilene som demonstrerer ulovlig utøver en form av terrorisme.

    Uakseptabelt.

    SvarSlett
  16. Det er soleklart at Norge har er et ansvar uten liket!
    Norge har ansvaret for hvert eneste mennesketliv som går fortapt for hver eneste dag på Sri Lanka.
    Vi er medlemmer av Nato, og bl.a FN.
    Stoltenberg-regjeringen som ga millioner av kroner til Afganistan for par dager siden, har en særdeles større rolle som fredsmegler på Sri Lanka.

    Fatter ikke at Erik Solheim og hele vår nasjon som har fulgt med det som har skjedd på Sri Lanka siden tidenes morgen, trenger virkelig en slik sultestreik-demonstrasjon, for at vi som nordmenn trenger i det hele tatt å reagere!!

    Det virker som om at Norge og Erik Solheim later som om at det ikke forgår noe alvorlige lovbrudd på det humanitæret og systematisk etnisk rensking ikke forgår på øya.


    www.tamilwin.com og www.lankasri.com forteller
    omverden den groteske krigen som blir påført
    den tamilske minoritetsbefolkningen og hvor skremmende den er.


    Det er forbausende lite omtale om Sri Lanka i mediene våre her i landet.
    Dette må anses av våre landsmenn som politisk diplomati.

    Hvor tåpelig og ulogisk er det ikke av www.vg.no å skrive "...hvordan det hjelper å skylde på Norge" i meningsmålingene deres?

    Vi har tross alt tatt på oss det største ansvaret noensinne; Å være ansvarlig for en hel befolkning på Sri Lanka.

    Vi som er en av de stormaktene på verdensbasis, både i politisk sammenheng og økonomisk må ty til med alle ressurser.

    Vi nordmenn ser gang på gang at det er nytteløst med fredforhandlinger med regjeringen på øya.
    Vi må sende våre styrker ned dit, for å oppnå fred!

    Våre tamilske landsmenn sine bønnerop må bli hørt nå!


    For deres orientering: tamiltigrene er det tamilske folket! Tamiltigrene bruker sterkemidler for å bekjempe etnisk rensking;
    som selvmordsbombere og barnesoldater.

    Hva tror dere tilstanden i vårt land hadde vært: hvis vi hadde vært den singalesiske regjeringen og hadde massakrert flere titallstusen samer
    Voldtatt døtrene foran fedrene og mødrene,
    Bestialske drap begått på spedbarn, barn, ungdommer og eldre.

    Hvis vi hadde innført spesielle vilkår for samene, som høyere vekttall må være oppnådd for å komme inn på Universitene og høyskolene?

    Ingen likestilling, rasisme og hat ovenfor samene?

    Hadde det ikke vært en menneskerett for samene å beskytte deres eget liv ved å krigføre mot oss?
    Er det da riktig at de blir beskyldt for å være terrorister for å verne om flere millioner av deres eget folkeslag?

    Samtidig må det sies at hvis denne krigen mot samene hadde foregått i 3 eller 4 tiår;

    Hvis vi nordmenn måtte hele tiden ha rekruttert
    flere tusen soldater fra svenskene, danskene og finnene, forteller
    det ingenting om styrken til samene, som har klart å bekjempe og holde ut med oss så lenge?


    Hvilken konsekvenser tror dere hadde hendt med det samiske-folket, når hele verden oppfatter dem som terrorister og ingen ut av dem er villig
    til å blande seg inn i denne krigen for å få fred og orden?

    at det er de som må overgi dem til oss?

    Er det som vil skjønne denne logikken?


    Per i dag er tigrene stemplet for å være
    terrorister og blir sammenlignet på lik linje med
    Alqaida!!


    Det er på tide at vi nordmenn våkner fra
    dovenskapen og vår moralløse samfunn og tankegang!




    --Egil

    SvarSlett
  17. Dere som sier at LTTE er terrorister. I andre verdenskrig kjempet Max Manus og gutta på skæven for at dere jævla nordmenn aka poteter skulle få et eget land. Samme gjør LTTE og dette burde verdenssamfunnet akseptere og dere jævla poteter. Vi kan godt gå rundt og si at Max Manus og gutta på skæven er terrorister vi også. Spre heller sanne klager enn usanne klager. Jeg har et spørsmål til potetene. Har dere en ordentlig definisjon på hva eller hvem som er terrorister. Nei!!!!!!!!!!!! LTTE bruker ikke folk som skjold. Hva sier man hvis folk blir satt i konsentrasjonsleir, blir torturert hver jævla dag. Dere poteter eller hvem som skriver dritt om tamilene. Norge er bare et løg. Bruker ordet mekling for å få et bra rykte i verdenssamfunnet og få lov til å suge kukken til USA

    SvarSlett
  18. Alle eksperter sier at Norges innblanding ikke vil endre noe annet enn å skape et høyere dødstall.

    SvarSlett
  19. SER DET ER MANGE 13 ÅRINGER HER SOM SVARER MYE TULL..TROR PÅ ALT DE SER PÅ MEDIA, MEN GLEMER Å UNDERSØKE BAKGRUNNEN FOR DEN ULOVLIGE DEMONSTRASJONEN SOM FOREGÅR NÅ, TING SKJER IKKE UTEN GRUNN KJÆRE 13 ÅRINGER SOM SIER MYE TULL OM HVORFOR DE DEMONSTRERER.... GLEDER MEG TIL DERE FOR FLERE KUNNSKAP OM HVORFOR NORGE STÅR DER DE STÅR NÅ!! VED HJELP FRA ANDRE NASJONER OG FOLK OG HVORDAN FOLK FOR KJEMPER FOR RETTIGHETER,......... HVIS MAN IKKE KJEMPER KOMMER MAN INGEN VEI............GLEDER MEG TIL DERE LÆRER EKTE FAKTA OG IKKE FUNNET OPP FAKTA ;) FOLK HAR IKKE HJERTE TIL Å STØTTE DET DE GJØR, FORDI DET ER BASERT PÅ TENKE NEGATIVT OM INNVANDRE OG MANGE AV DE SOM SKRIVER TULL HER HAR IKKE ENESTE PEILING PÅ HVA SOM SKJER I SRI LANKA.

    SvarSlett
  20. LTTE noen fakta :

    -De er for etnisk rensing og uttøver dette i de områder de får kontroll over.

    -De rekruterer barnesoldater.

    - De har utøvd flere store massakrer mot sivile.

    -LTTE har utøvd mer selvmordsbombing enn Hamas, Al-Quaida og Islams Jihad til sammen.

    -De smuggler våpen.

    - Tok penger fra et falskt selvoppstartet 'veldedighets fond' for ofrene for tsunamien i 2004 og brukte ingenting på ofrene for katastrofen.

    - Driver sjøpirat liga.

    - Driver kreditt kort svindel liga.

    For ikke å snakke om militære og politiske drap i hopetall.


    Men vi er de moralløse?

    Kunnskap er makt.

    SvarSlett
  21. "13 åringene" kan i hvertfall stave, bruke riktig grammatikk og ikke bruke irriterende Caps Lock for å prøve å få blikket bort fra de reele argumentene. :)

    SvarSlett
  22. I all den tid vi blander oss bort i deres annliggende, slik som vi gjør med Solheim, så må vi finne oss i å bli kritisert for det vi gjør også.

    Unnskyld om dette bryter med folks eventuelle illusjoner om Norge som human supermakt som har oppskriften på fred over hele verden, og som alle må elske.

    SvarSlett
  23. Caps Lock er en fin tast.

    SvarSlett
  24. OMVENDT RASISME. Jeg er etnisk norsk og har aldri vært rasist, men når jeg ser hvordan mange av de vi deler våre goder med omtaler oss; blir jeg kvalm. Et slikt syn på nordmenn burde kvalifisere til utvisning. Forstår godt at nynasismen vekkes til live.

    SvarSlett
  25. John skrev:

    Ja, det er riktig , som en tidligere skrev: “til tross for flyktningstatusen sin stadig er tilbake på Sri Lanka på ferie”!!! Jeg har jobber mange år, innen helsevesenet, og sett mange tamiler, har fått mange - Ekstra fordeler - fordi, vi i Norge synes synd på disse, på grunn av deres flyktningsstatus. Men, at de reiser til SriLanka på ferie, og gjener for et par måneder om gangen, burde være en kjent sak. Eller kanskje denne ikke er det. For - de har jo flyktninger, stakkars.

    Jeg er enig, med det T skrev: Tamilene synker ned på muslimenes nivå, og jeg begynner også å bli skikkelig forbanna.

    La meg gjenta, mine tidligere forslag:
    - La de sultestreike og håper helsemyndighetene holder seg unna.
    - Flytt disse demostrantene, nær Gardemoen, slik at det er enkelt, å sette dem på første fly, ut av Norge, tilbake til SriLanka.

    SvarSlett
  26. Norge, må bli strengere, med hvilke individer, som for flyktningstatus her hjemme

    SvarSlett
  27. som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?

    SvarSlett
  28. Til Anonym 07:07:
    Alle norske statsborgere har lov til å være med å forme utenrikspolitikken. Men det betyr ikke at alle har rett. Tamilene støtter LTTE, som er terrorister. Hadde muslimer i Norge fått like mye sympati om de hadde demonstrert for å hjelpe Al-Qaida? Neppe...

    SvarSlett
  29. Til Anonym 07:07

    Du har tydeligvis ikke sjekket fakta om LTTE men kun litt om myndighetene i Sri Lanka.

    Jeg kopierer her det jeg skrev ovenfor og så kan du si meg hvem som minner mest om Nazister av myndighetene og LTTE :

    LTTE noen fakta :

    -De er for etnisk rensing og uttøver dette i de områder de får kontroll over.

    -De rekruterer barnesoldater.

    - De har utøvd flere store massakrer mot sivile.

    -LTTE har utøvd mer selvmordsbombing enn Hamas, Al-Quaida og Islams Jihad til sammen.

    -De smuggler våpen.

    - Tok penger fra et falskt selvoppstartet 'veldedighets fond' for ofrene for tsunamien i 2004 og brukte ingenting på ofrene for katastrofen.

    - Driver sjøpirat liga.

    - Driver kreditt kort svindel liga.

    For ikke å snakke om militære og politiske drap i hopetall.

    SvarSlett
  30. La gjengen sultestreike seg beint ihjel. Godt å bli kvitt noen snyltere her i landet!

    I følge http://no.wikipedia.org/wiki/Tamiltigrene er LTTE regnet som en terrororganisasjon av en rekke land, inkludert Amerikas forente stater, Canada, EU, India, Australia og Malaysia.

    Få de ut!

    SvarSlett
  31. LTTE holdt SRI LANKA fanget i en krig på 25år.
    Det er mindre enn 20kv. km. igjen.
    Thenk om Nato hadde Al Qaeda og Bin Laden omringet i en område på ca.20kv. km.!(Nato wish)

    SvarSlett
  32. Har Norge blitt okkupert? Jeg undrer....

    SvarSlett
  33. LTTE cadres slink into No Fire Zone

    "HISTORY'S BIGGEST RESCUE OPERATION NEXT WEEK"
    By Mihiri Fonseka

    Marking a historic milestone in the 4th Elam war, the army yesterday captured the entire land area from the clutches of the LTTE (save for the no fire zone {NFZ} ) and remaining LTTE cadres escaped to this zone to save their lives.
    Military intelligence said that now the LTTE cadres were positioned in the North and South area in the NFZ and these remaining LTTE leaders were mingling with civilians to avoid sniper attacks. Troops also recovered 105 bodies of LTTE cadres and 80 T56 weapons yesterday.
    Army Commander Sarath Fonseka told LAKBIMAnEWS that the biggest rescue operation in the history of the world will begin in a few days to rescue about 60,000 civilians who are being forcibly kept by the LTTE.
    Meanwhile, foreign and local intelligence has warned both India and Sri Lanka that key members of the LTTE have made long term plans to escape to Tamil Nadu. “Thereafter, they plan to start Eelam war 5 in the future. They resorted to a similar tactic in the 1980s. When the military operations were conducted around Jaffna, Prabhakaran and many
    other LTTE cadres fled to India during that period. Thereafter, they returned to Sri Lanka and engaged in attacks aimed at destabilizing civilian life in the North”, an intelligence officer said. The intelligence officer said that certain pro-Tiger politicians in Tamil Nadu are prepared to give refuge to LTTE cadres who flee to India. According to intelligence reports, 15 boats containing LTTE cadres and their families arrived in South India in February, while 22 boats arrived in March. As details of the LTTE cadres escaping to the country were revealed, large scale search operations were conducted throughout South India to apprehend them, but Indian forces failed to trace a single LTTE cadre. As a result, for the first time in the war, the army has placed missiles such as Baktar Shikan missiles which are produced in Pakistan and Red Arrow missiles produced in China covering the entire Mullaitivu Sea to target escaping LTTE boats to India and negate any possibility of a Sea Tiger attack.

    SvarSlett
  34. Her i Norge bor det ca 4,8 millioner mennesker. På Sri Lanka bor det ca 20 millioner... Hvorfor skal et land som Norge med mindre enn 1/4 så mange innbyggere og som ligger på andre siden av kloden hjelpe dem? Hvis de ikke vil høre på hverandre, hvorfor skal de da høre på et lite land som Norge? Kravene virker ikke så gale, men å prøve å presse regjeringen til å gjøre det, blir for dumt. Selv har jo de stukket av fra konflikten istedet for å gjøre noe med den selv. Det er jo litt komisk å se hvordan de underkaster seg oss hvite ved å tro at det bare er vi som kan lage fred... =P

    SvarSlett
  35. De har nå uttalt at hvis deres krav ikke blir utført innen Fredag "bryter helvete løs".

    Vel nå er tålmodigheten min med disse Tamilene ikke tilstedeværende mer.

    Hvis de holder fast på disse truslene og gjør alvor ut av dem håper jeg virkelig at Nordmenn tar til motmæle. Man kan ikke finne seg i at de lager et nytt Sri Lanka(les krigssone) her i Norge. Dette har gått for langt.

    SvarSlett
  36. Norge, ga kr. 10000000,-, sist måned, nettopp til SriLanka, for å få slutt på denne krigen.

    Jeg jobber innen helsevesenet, innen eldreomsorgen. Hva, kunne ikke disse pengene, å gjort med eldreomsorgen, her i Oslo, hvor jeg bor??? Hvorfor, må vi hele tiden, være "flinkest i klassen", når det gjelder hjelp. til utlandet??? Hvorfor, bruker vi ikke disse pengene, til de, som byggde opp dette landet, etter 2. verdenskrig?

    Hva ser vi nå? Tamiler, med flyktningsstatus, som kommer hit, bruker av våre velferdsgoder, og starter å bruke våre goder, IMOT, oss, gjennom a si: Norge, gør ikke nok, for å få slutt på krigen, på SriLanka.

    Men, etter å ha fulgt med på nyhetene, er jo dette "opprøret" avsluttet, etter at Raymond Johansen møtte demonstrantene ???

    Hvorfor gjorde han det??? Vi skulle istede ha lat disse teriristene, fått a fortsatt sin sultetreik. Jeg har et forslag på dette:
    - Skulla ha latt de fortsette striken
    - Flyttet de vekk, fra Oslo sentrum, til OSL
    - Sendt dem, med først fly, ut av Norge, med kurs rettning SriLanka

    Etter den ettergivenhet som regjeringen i denne saken, går min stemme, ved årets valg, fra SV, til Frp.

    SvarSlett
  37. Det er vist mange nordmenn som ikke tåler at noen kjemper for sine røtter.. FORKLAR PÅ BAKGRUNN AV FAKTA... HEI LA DEM DEMONSTRERE OG LA DEM SI SIN MENNING, DE HAR RETT SOM ET MENNESKE TIL DET, HVEM ER DERE TIL Å BE DEM HOLDE HOLDE KJEFT.. NÅR DE SER SINE MOR OG FAR OG SØSKEN OG VENNER OG FAMILIE BLIR TORTURERT,
    FORESTEN DET SOM SKJEDDE PÅ MANDAG KAN DERE LESE GODT OM HER, DETTE ER FAKTA :

    http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=71575516734&h=5H9VN&u=9NYOR&ref=mf

    www.randi.org sa: Hadde jeg vært tamil hadde jeg prøvd å skrive en klar argumentasjon i lokal aviser, sendt de til politikere og prøvd på en slik måte. Hadde jeg ikke klart det ville jeg ha prøvd hardere. Men alltid ved bruk av pennen, ikke sverdet...

    svar: Det har vi allerede prøvd, alle i tamilerne i verden skrev brev til norkse myndighet og til OBAMA.. men vi kom ikke langt med det.. ER DET IKKE RART!!

    SvarSlett
  38. Det er vel på grunn av deres argumentasjon ikke er bra nok, LTTE er tross alt forkjempere av folkemord så de er ikke mye bedre men trolig verre en myndighetene skjønner du.

    Nettopp! De har lov til å SI sin mening, derimot lage en ny krigssone i Norge som de prøver på derimot er en helt annen ting!

    Det som er fakta er at dere støtter terrorister og faktisk bruker terror taktikk her i hovedstaden.

    Dere skaper ikke no konstruktivt ut av dette og 'budskapet' deres kommer aldri fram på denne måten.

    Det dere driver med er akkurat det dere prøver å 'bekjempe'.

    Helt uakseptabelt.

    SvarSlett
  39. Fortell med du hvilken terror taktikk vi har brukt?? skulle gjerne ha vitet det og hvor har du fått det fra??

    SvarSlett
  40. Har tamilske befolkningen som demonstrerte skaddet noen andre av de befolkningen som går rundt på gater eller brukt selvmordsbombe.

    Foresten hva ligger i betydningen TERROR ??? skulle gjerne hatt ånklig FAKTA PÅ SAKEN OG IKKE ANKLAGELSER!!

    SvarSlett
  41. Når du skriver til FAKTA hvor kommer den fra, gjerne henvis til dine kilder-!! det er ikke lett å tro på alt som blir sagt.. FOR DET MESTE ER LØGN!!

    SvarSlett
  42. Hvis du har en bedre måte å få frem en budskap på så skulle jeg gjerne ha hørt det??? Du har sikkert ikke lagt merke til 3 måneder med lovlig demonstrasjon ofte!!! FORDI MEDIA HENGER SEG OPP I DET NEGATIVE OG IKKE DET POSITIVE.... ikke glem det du!!

    HAR DU IKKE HØRT IKKE TRO PÅ ALT DET DU HØRER, DU MÅ FINNE UT SELV HVA SOM ER SANT OG IKKE SANT:: DET GJØR MAN VED Å SØKE ETTER KUNNSKAP!!

    SvarSlett
  43. En definisjon : Å bruke frykt for å oppnå det dere vil.

    Du har tydeligvis ikke lest alle fakta som er skrevet her eller så unngår du de med vilje.
    Jeg regner med det siste er korrekt.


    Dette er ikke anklagelser, dette er beviselige dokumenterte fakta som du nå ser fra definisjonen.

    SvarSlett
  44. www.randi.org JEG FORVENTER SVAR PÅ ALT DET SISTE JEG SKREV????

    SvarSlett
  45. "Hvis du har en bedre måte å få frem en budskap på så skulle jeg gjerne ha hørt det??? Du har sikkert ikke lagt merke til 3 måneder med lovlig demonstrasjon ofte!!! FORDI MEDIA HENGER SEG OPP I DET NEGATIVE OG IKKE DET POSITIVE.... ikke glem det du!!

    HAR DU IKKE HØRT IKKE TRO PÅ ALT DET DU HØRER, DU MÅ FINNE UT SELV HVA SOM ER SANT OG IKKE SANT:: DET GJØR MAN VED Å SØKE ETTER KUNNSKAP!!"


    Les det som er skrevet her og slutt å oppføre deg som et lite barn. Du har blitt refutert og må akseptere at du tar feil.

    SvarSlett
  46. "www.randi.org JEG FORVENTER SVAR PÅ ALT DET SISTE JEG SKREV????
    "

    Du har blitt svart på alt allerede, lær deg og lese og slutt å repetere allerede forklarte argumenter konstant.

    SvarSlett
  47. www.randi.org HVA SLAGS FRYKT HAR DE BRUKT??? hvor henter du dine kilder fra.. har du fått med deg hva sri lankiske regjeringen har gjort mot tamilske sivile befolkningen?? vet du hva bakgrunnen for krigen er ?? vet du hvorfor plutselig demonstrerte ulovlig på mandag?? den siste skal jeg gi deg svar på fordi flere tusen sivile ble drept med kjemisk bombe på mandag, derfor samlet alle seg fordi de fikk NOK og at det er på tida at NOEN gjør noe med SAKEN!!

    SvarSlett
  48. www.randi.org

    skulle gjerne sett hvor du har hentet faktaen fra?? og man skal ikke fortelle ting basert på en fakta, men derimot se alle sider av saken.. man må se ting fra flere vinkler før man skal anklage noe. hente fakta fra flere sider og sammensveise og finne ut hva som er riktig. Ikke nok med å lese en avis..OK det er det som skjer jaa.UANSETT disse tamilerne demonstrerte for våpenvile og fred i nasjone og å ungå flere sivile tap.

    SvarSlett
  49. Nordmenn er så fokusert på at demonstrasjonen er ulovlig at de har glemt bakgrunnen for det de demonstrerer!

    SvarSlett
  50. Har du fått med deg de sivile massakrene og etniske rensningen LTTE gjør?

    Nei det har du ikke fordi du ikke leser noe som går imot dine meninger. Dette er barnslig og håpløst, du går bare i sirkler og er derfor immun mot rasjonell diskusjon.

    "Hva slags frykt??" Tuller du med meg??

    "Alt helvete bryter løs hvis vi ikke får kravene våre oppfylt før fredag!"

    Å true seg frem slik dere gjør ved hjelp av frykt for kaos i hovedstaden er et godt eksempel på terrorisme. Å skremme folk til å gjøre det du vil. Ipso Facto; Tamilene som demonstrerer ulovlig utøver en form av terrorisme.

    Dere skaper ikke noe konstruktivt ut av dette og 'budskapet' deres kommer aldri fram på denne måten.

    Det dere driver med er akkurat det dere prøver å 'bekjempe'.


    Jeg gidder ikke å diskutere mer med deg siden du kun går i sirkler og nekter å innse fakta.
    Ikke rart du tyr til sverdet og ikke pennen.

    SvarSlett
  51. Hva slags helvete tenker du da?? hvem er det som ikke nekter å innse faktaen DU eller JEG..Norge har påtatt seg ansvaret som fredsmegler for sri lanka, nå har de skuffet tamilske befolkningen og ikke gjort noe med det!! hva forventer du reaksjonen dem skal være. når de over 100000 tamilske sivile som sitter fastklemt, barn, kvinner, eldre og mann som blir tortuert, voldatt, mishandlet og Gud vet hva sri lankiske regjeringen finner på med dem..Hvordan hadde du følt hvis du var en av dem som hadde din familie i en sånn situasjon?? Har du glemt det som skjedde med JØDER i 2 verdenskrig.. Vel du kan nesten sammenligne dette med det, bare enda verre med voldtekt og mishandling og tortur av de sivile.

    SvarSlett
  52. Fra Aftenposten: "LTTE har benyttet seg av en blanding av gerilja, terror og diplomatiske forhandlinger. Det er klart bruken av terrorangrep kan ha undergravet deres standing ute i verden, sier professor Tore Bjørgo, som har skrevet bøker om terrorisme."

    "LTTE beskyldes dessuten av myndighetene på Sri Lanka for å holde sivilbefolkningen, kanskje 150.000 mennesker, tilbake i det lille området som de fremdeles kontrollerer nord på øya."

    "Internasjonale organisasjoner som har bedt myndighetene på Sri Lanka om å beskytte sivile har samtidig bedt LTTE om å la sivile få komme ut av krigssonen."

    Fra Adresseavisen:

    "Over 100.000 sivile er fanget her, uten tilgang på mat og vann. Situasjonen for dem er livstruende, nå som Tamiltigrene er trengt opp i et hjørne i krigssonen av regjeringsstyrkene, sier den uavhengige menneskerettseksperten Walter Kälin. "

    "LTTE har av flere blitt beskyldt for å bruke sivile tamiler som levende skjold."

    "... Tamiltigrene, en gruppe som ikke bare systematisk har utryddet den politiske ledelsen for Sri Lankas tamiler, men som også har utradert hele den moderate Shinala-ledelsen. Tamiltigrene har også hindret tamiler fra å stemme i valg"

    At Tamilene demonstrerer for å få Norge involvert i den dritten der igjen er hårreisende. De burde heller bli sendt tilbake til Sri Lanka så de kunne hjulpet til selv istedet for å stikke av med halen mellom bena og kreve at landet de kommer til skal støtte en TERRORorganisasjon på lik linje med Al-Qaida.

    SvarSlett
  53. Anonym 09:19:

    Sammenlikner du seriøst mishandlingen og drapene på 6 MILLIONER jøder med 100.000 sivile tamiler?
    Fy faen du er patetisk. Dette er ikke "verre".
    Jødene var ikke terrorister, men LTTE er.

    SvarSlett
  54. www.randi.org

    svar: Jeg tror ikke penn og papir hjelper så mye i den verden vi lever i nå!!
    man kommer ikke langt av å skrive og sende det inn, når den som mottar det ikke tar det så seriøst. siden MEDIA for tiden er mer opptatt av det NEGATIVE enn det POSITIVE. Hvis media skulle fokusert ikke på negative her, så hadde du allerede før du så ulovlige demonstrasjonen, sett hva som virkelig skjedde med de sivile tamilerne. Foresten hvem vil tro på det som står i papir, når man ikke vet om det er sant eller ikke?? Derfor må man bevisse med bilder for tiden og det for man ved å demonstrere!! Hvor langt skal man gå for å bli hørt etter å ikke ha bli hørt de 3 månedene med fredelig demonstrasjon?? Det ble ikke tatt opp så mye om det i media og ingen nevnte så mye om krigen, den fikk ingen oppmerksomhet. Men nå som de satt foran trikken og demonstrere ulovlig, så skulle folk reagere på hvorfor de gjør det, om de er gale i hodet. Men bakgrunen for det var fordi det var flere 1000 sivile som døde den dagen av regjeringen som slapp kjemisk bombe på dem. Noe som er ULOVLIG i en KRIG! JEG KJEMPER FOR DE SIVILE OG LIK RETTIGHETER FOR ALLE.

    Før dere klager på hvorfor de demonstrerer få kjennskap til hvorfor det er krig der i sri lanka. Hvis det var rettferdighet mellom singalesere og tamilere der så hadde det aldri vært borgekrig der!! ALDRI
    Der alt er basert på VÅPEN og KJEMISKE BOMBER OSV...

    SvarSlett
  55. Hadde du lest hva jeg skrev hadde du sett at LTTE utøver akkurat det samme og er mye mere lik nazi tyskland og verre enn myndighetene. LTTE har utøvd mye verre ting enn myndighetene.

    Hva slags helvete jeg tenker? Det er jo dere som truer så det burde jo du fortelle meg :

    "Alt helvete bryter løs hvis vi ikke får kravene våre oppfylt før fredag!"

    Dette er de Norske tamilenes trussel til Norske politikere, ordrett fra flere kilder.



    Men igjen går du i sirkler og nekter å innse alle fakta og igjen viser du til å være immun mot rasjonell diskusjon.

    Dette går ingen vei så jeg gidder ikke å gå mer i sirkler. Du bruker konstant de samme gamle argumentene jeg allerede har refutert, dermed går dette ingen vei.

    SvarSlett
  56. At, de har tamilene, har avsluttet sulte- sin ulovlige demonstrasjon, gire jo bare de norske myndigheter tid, til å forberede utsendelser av Norge. Noe, som burde ha vært en selvfølge, for mennesker med flyktningstatus, som foretar ulovelig aksjoner, av den ene eller annen art. Dette, burde ha vært nedfeldt i lovgivningen.

    Norge, bør ikke, under noen omstendighet støtte en torroristorgansisasjon. I følge http://no.wikipedia.org/wiki/Tamiltigrene er LTTE regnet som en terrororganisasjon av en rekke land, inkludert Amerikas forente stater, Canada, EU, India, Australia og Malaysia.

    Det de streikende - les terroristsympatisører - oppnår, er bare, fremmedhat og forakt. Men, det er kanskje det de vil.

    Nei, om 2 dager. La polititet, ha alle midler klare og la dem bruke jernhansker og ikke silkehansker, hvis det skulle bli nødvendig. Samtidig, la de, som det er mulig for, bli sendt - DIREKT - ut av landet, tilbake til SirLanka!

    SvarSlett
  57. Jeg er fra Vietnam,men kan ikke skjønner hvorfor skal Norge har et ansvar til et borgekrig/konflikt i et annet land ????HVORFOR SKAL FAEN NORGE HAR ET ANSVAR ????Jeg føler meg faen flau av å være litt mørkere hud her i Norge. Disse IDIOTENE fra Sri-lanka, send dem hjem og gir dem AK47 så kan de kjempe for det de tro/stå for.
    Først så er Gaza-idioter for noen uker siden,nå kommer kommer den her.
    Vi vietnameser,vi takker norge for å bo her i norge, vi jobber hard og betaler skatt til staten. Det er sjelden noen vietnameser gjør noe galt her i norge.
    Etter hvert, jeg blir så faen lei av disse muslimene selv.
    Når siv jensen kommer opp til debatten, så putter hu alle hudfarge i en gruppe.Jeg er faen har ikke noe med disse muslimene og disse idiotene tamilske å gjøre. DET ER IKKE RETTFERDIG.
    SEND DISSE TAMILSKE IDIOTENE HJEM OG GIR DEM AK47,SÅ KAN DE GJØR HVA DE VIL MED DERES KONFLIKTEN.
    NORGE HAR IKKE NOEN ANSVAR SOM HELST.

    HILSEN EN VIETNAMESE

    SvarSlett
  58. Vi vet hvorfor det er krig og LTTE er en stor grunn til hvorfor.

    Jeg trodde aviser kunne trykke bilder jeg? Dine argumenter rakner i sømmen IGJEN.

    SvarSlett
  59. Jeg støtter ikke noen av de partene, men støtter bare de sivile og lik rettigheter for tamilerne og singalesere så de an leve i fred med hverandre, men du " Ximinez " du nevner bare hva LTTI gjør, hvet du hva Sri lankiske regjeringen har gjort???? Kansje du skal si noe om hvordan de fører ulovlig krigsføring der nede og hvor mange sivile de har klart å drepe og hvordan de fanger til mer sivile tamilere som kommer for beskyttelse til regjeringen, men blir puttet i leir, der de blir voldtat og torturert??

    SvarSlett
  60. Husker du hva som skjedde under vietnam krigen eller?? og har du glemt å lese det som står ovenfor, Norge har påttat seg ansvar i fredsmeglingen i sri lanka!

    SvarSlett
  61. Til Viatnameser :

    Det er det som er så synd med denne oppfordringen til rasisme som disse tamilene ikke forstår de utøver. Rasister og vanlige folk kan tro at alle med forskjellige hudfarger enn etniske Nordmenn støtter Tamilenes ulovligheter.

    SvarSlett
  62. Du Vietnameser, sjeldent dere gjør noe galt...haha jeg kjenner mange vietnamesere som driver og selger dop?? og dere er de verste på det.SLÅ DEN DU?

    SvarSlett
  63. Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.


    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.


    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    Tamilerne som demonstrerer ulovlig eller ikke står for VÅPENVILE, FRED OG SIVILE LIV IKKE GÅR TAPP.

    SvarSlett
  64. Anonym 09:33:
    Jeg DRITER fint i hva regjeringen på Sri Lanka har gjort. Det RETTFERDIGGJØR IKKE TERRORAKSJONER OG DRAP AV SIVILE.
    LTTE er LIKE ILLE som regjeringen de sloss mot, og INGEN av de fortjener STØTTE fra Norge.

    SvarSlett
  65. Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.
    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    Tamilene som demonstrerer ulovlig står for TERROR, DRAP PÅ SIVILE OG GISSELAKSJONER.

    SvarSlett
  66. som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?





    som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?




    som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?



    som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?


    som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?


    som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?


    som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?


    som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?


    som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?



    som alle andre land, har Norge også en utenrikspolitikk, denne politikken har ALLE norske statsborgere lov til å være med å forme, og når noen mener at den ikke funker, så må de få lov til å demonstrere. vi har jo tross alt demokrati og ytringsfrihet i Norge! jeg skulle ønske vi hadde en offentlig streikedag for innvandrere i Norge, da hadde kanskje vi nordmenn lært å sette litt mer pris på være andre landsmenn. PS: det blir brukt kjemiske våpen av regjeringen på Sri Lanka, denne sikkerhetssonen de har satt opp, fungerer som en konsentrasjonsleir, familiemedlemmer blir separert fra hverandre, mennesker må gå nakne, og kvinner og barn blir lemmlestet, torturert og voldtatt. Vil vi at historien skal gjenta seg? Norge har opplevd Hitlers vrede før, bør vi ikke vise mer sympati? Hvordan kan vi forvente at andre vil hjelpe oss, når vi kommer i en lignende knipe, når vi ikke vil hjelpe selv?

    SvarSlett
  67. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  68. Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians

    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians

    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians

    SvarSlett
  69. Tamilerne er en av de beste innvandrerne som bor i Norge og hvor skulle norge vært uten dem, her er en eksempel:
    http://www.notam.no/news.php?newsid=24

    SvarSlett
  70. Anonym 11:45:

    At noen av tamilene som bor i Norge er eksemplariske innvandrere hjelper jo ikke en døyt på hvorvidt LTTE bedriver folkemord og terroraksjoner.

    SvarSlett
  71. Det er ganske morsomt å se hvordan tamilene har NULL argumenter så de må skrive i Caps lock og gjenta og gjenta allerede tilbakebeviste argumenter.

    LTTE er jo mye(!) verre enn myndighetene og de er selve grunnen til opptøyene.

    The LTTE has been condemned by various groups for assassination of political and military opponents. The victims include Tamil moderates who coordinated with Sri Lanka Government, Tamil paramilitary groups assisting Sril lankan Army. The assassination of Ranasinghe Premadasa, who was the head of Sri Lanka, is attributed to LTTE.

    LTTE sympathizers justify some of the assassinations by arguing that the people attacked were combatants or persons closely associated with Sri Lankan military intelligence. Specifically in relation to the TELO, the LTTE has said that it had to perform preemptive self-defence because the TELO was in effect functioning as a proxy for India

    The United States Department of State states that its reason for banning LTTE as a proscribed terrorist group is based on allegations that LTTE does not respect human rights and that it does not adhere to the standards of conduct expected of a resistance movement or what might be called "freedom fighters". The FBI has described the LTTE as "amongst the most dangerous and deadly extremist outfit in the world". Other countries have also proscribed LTTE under the same rationale. Some countries cite that LTTE attacks civilians and recruits children.


    Attacks on civilians

    The LTTE has launched attacks on civilian targets several times. Notable attacks include the Aranthalawa Massacre, Anuradhapura massacre, Kattankudy mosque massacre, the Kebithigollewa massacre and the Dehiwala train bombing. Civilians have also been killed in attacks on economic targets, such as the Central Bank bombing.



    Military use of children in Sri Lanka

    The LTTE has been accused of recruiting and using child soldiers to fight against Sri Lankan government forces. The LTTE was accused of having up to 5,794 child soldiers in its ranks since 2001.

    Amid international pressure, the LTTE announced in July 2003 that it would stop conscripting child soldiers, but both UNICEF and Human Rights Watch have accused it of reneging on its promises, and of conscripting Tamil children orphaned by the tsunami. However, since 2007, the LTTE has claimed that it will release all of the recruits under the age of 18 before the end of the year. On 18 June 2007, the LTTE released 135 children under 18. UNICEF, along with the United States, states that there has been a significant drop in LTTE recruitment of children, but claims that 506 child recruits remain under the LTTE. A report released by the LTTE's Child Protection Authority (CPA) in 2008 reported that less than 40 soldiers under age 18 remained in its forces.

    The LTTE argues that instances of child recruitment occurred mostly in the east, under the purview of former LTTE regional commander Colonel Karuna. After leaving the LTTE and forming the TMVP, it is alleged that Karuna continued to forcibly kidnap and induct child soldiers.Its official position is that earlier, some of its cadres erroneously recruited volunteers in their late teens.


    Suicide bombings

    The LTTE has carried out more suicide bombings than any other group in the world, and more than Hamas, Islamic Jihad, and al-Qaeda combined. It also pioneered the use of concealed suicide bomb vests. According to Jane's Information Group, between 1980 and 2000, the LTTE carried out 168 suicide attacks causing heavy damage on economic and military targets.

    Many of these attacks have involved military objectives in the north and east of the country, although civilians have been targeted on numerous occasions, including during a high profile attack on Colombo's International Airport in 2001 that caused damage to several commercial airliners and military jets, and killed 16 people. The LTTE was also responsible for a 1998 attack on the Buddhist shrine, and UNESCO world heritage site, Sri Dalada Maligawa in Kandy that killed 8 worshipers. The attack was symbolic in that the shrine, which houses a sacred tooth of the Buddha, is the holiest Buddhist shrine in Sri Lanka. Other Buddhist shrines have been attacked, notably the Sambuddhaloka Temple in Colombo that killed 9 worshipers.

    Relatively speaking, there have been fewer operations in the south where most of the Sinhalese live, including the capital Colombo, although such attacks have often engaged high-profile targets and attracted much international publicity as a result.

    The LTTE's Black Tigers has been attributed with the assassination of Rajiv Gandhi, who was killed in 1991 using a prototype suicide vest, and Ranasinghe Premadasa, assassinated in 1993.


    Ethnic cleansing

    Expulsion of Muslims from the Northern province by LTTE
    The LTTE is responsible for forcibly removing, or "ethnically cleansing", Sinhalese and Muslim inhabitants from areas under its control, and using violence against those who refuse to leave. The evictions happened in the north in 1990, and the east in 1992. Tamil sources openly state:

    Islam, however, is not being practised presently [In Tamil Eelam], as the Muslims have been asked to leave the Tamil Eelam territory until the independence of Tamil Eelam. The Muslims supported the aggressive Sri Lankan Sinhala and Muslim Military against the freedom of Tamil Eelam.

    Ironically, however, Muslim and Tamil communities in the North of Sri Lanka had participated together in the early days of the Tamil movement, and Muslim ironmongers in Mannar fashioned weapons for the LTTE, and local Tamil leaders were disturbed at the LTTE’s call for the eviction of Muslims. However, as Tamil intellectuals began viewing Muslims as outsiders, rather than a part of the Tamil nation as they had been referred to previously, the LTTE undertook its anti-Muslim campaigns.

    In its 1976 Vaddukodai Resolution, LTTE condemns the Sri Lankan government for, as it claimed, "unleashing successive bouts of communal violence on both the Tamils and Muslims." In 2005, the "International Federation of Tamils" claimed that the Sri Lankan military purposefully stoked tensions between Tamils and Muslims, in an attempt to undermine Tamil security. As Tamils turned to the LTTE for support, the Muslims were left with the Sri Lankan state as their sole defender, and so in the eyes of the LTTE, the Muslims had legitimized the role of the state, and were thus viewed as Sri Lankans.

    Beginning in 1985, the LTTE forcibly occupied 35,000 acres of Muslim-owned farmland in the north of Sri Lanka, before systematically evicting the Muslims from areas under LTTE control.

    Although anti-Muslim pogroms had occurred in the north and east of Sri Lanka since 1985, the LTTE embarked on a campaign to expel Muslims from the North in 1989. The first eviction notice was sent to the Muslims of Chavakacheri on October 15, 1989, after the LTTE entered the local mosque and threatened Muslims a few weeks earlier. Afterward, the houses of evicted Muslims were ransacked and looted. On October 28, 1989, the Muslims of Mannar, in the North of Sri Lanka, were told,

    "All Muslims living in Mannar island should leave by 28 October. Before leaving, they must seek permission and clearance at the LTTE Office. The LTTE will decide their exit route."

    The deadline was extended by four days after pleas from local Tamil Catholics, who were left to look after many Muslims' property in anticipation of looting by the Sri Lankan army - although the Catholics themselves were later robbed by the LTTE of both their own, and the Muslims’ property. On the 28th, while Muslims were preparing to leave, the LTTE barred Hindus from entering Muslim villages and dealing with them. The areas were reopened on the November 3, after Muslims had been packed onto the boats of Muslim fishermen and sent southwards along the coast.

    After a lull in ethnic cleansing, the LTTE on August 3, 1990, sealed off a Shiite mosque in Kattankady, the Meera Jumma and Husseinia, and opened fire through the mosque's windows, leaving 147 Muslim worshipers dead, out of 300 gathered for Friday prayers. Fifteen days later, LTTE gunmen shot dead between 122 and 173 Muslim civilians in the town of Eravur.

    Ethnic cleansing culminated on October 30, 1990 when the LTTE forcibly expelled the entire Muslim population of Jaffna. LTTE commanders from the east announced at 7:30 A.M. that all Muslims in Jaffna were to report to Osmania stadium, where they were to be addressed by two LTTE leaders, Karikalana and Anjaneyar. After listening to the leaders denigrate Muslims for allegedly attacking Tamils in the east, the leaders explained to the community that they had two hours to evacuate the city. The community was released from the stadium at 10 A.M., and by noon, and were only allowed to carry 500 rupees, while the rest of their possessions were seized by the LTTE after they were forced to report to LTTE checkpoints upon exiting Jaffna.

    In total, over 12,700 Muslim families, roughly 75,000 people, were forcibly evicted from LTTE-controlled areas on the Northern Province.

    In 1992, the LTTE embarked on a campaign to create a contiguous Tamil-Hindu homeland that stretched from the North of Sri Lanka, and downwards along the Eastern Coast. A large Tamil-speaking Muslim population inhabited a narrow strip of land between the two entities, and so a pattern of "ethnic cleansing" emerged in Eastern Sri Lanka, as was already done in the North. "The LTTE unleashed violence against the Muslims of Alinchipothanai and killed 69 Muslim villagers. This led to a retaliatory violence against the Tamils in Muthugala, where 49 Tamils were killed allegedly by the Muslim Home guards." Later in the year, the LTTE attacked four Muslim villages (Palliyagodalla, Akbarpuram, Ahmedpuram and Pangurana) and killed 187 Muslims. The Australian Muslim Times later commented on 30 October 1992: “The massacres, eviction and the atrocities by the Tamil Tigers are carried out in order to derive the Muslim Community from their traditional land in the Eastern province as they have done it in the northern province and then set up a separate state only for Tamils”.

    In 2002, the LTTE leader Vellupillai Prabhakaran had formally apologized for the expulsion of Muslims from the north and asked the Muslims to return. Some families have returned and re-opened the Osmaniya College and two mosques are functioning now. Since the apology, TamilNet, which is widely seen as an LTTE mouthpiece, has featured numerous stories of Muslim civilians coming under attack from Sinhalese forces. However, the stories may simply reflect crime, and not the ethnic hatred that TamilNet suggest.

    The LTTE is also accused of organizing massacres of Sinhala villagers who settled in the Northeast under the dry lands policy.

    Oisann.

    SvarSlett
  72. Jeg støtter ingen av dem, ikke litte og ikke sri lankiske regjeringen, jeg støtter de sivile skal leve og at det skal bli fredsmegling der nede..

    Oisan har du glemt å lese det som denne linken:

    Viktig fakta les:
    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians

    SvarSlett
  73. Jøss det er rart siden du skriver nøyaktig slik som en mest sannsynlig LTTE sympatisør over her, enkelt å kjenne igjen folk på repeterende skrivefeil.

    Har selvfølgelig lest linken, og den sier også at LTTE er mest ansvarlig for dette.

    SvarSlett
  74. Ja idiot har du lest hva jeg har skrevet over der jeg støtter ingen av partene enn sivile eller er du blind. Jeg forsvarer de sivile og derfor demonstrer jeg for en våpenvile, sånn at flere sivile ikke blir drept! er du ikke ENIG?

    SvarSlett
  75. Er ikke enig at trusler mot Norge er veien å gå.
    Men ja, er enig i at de sivile skal være trygge, men dette er ingen enkel sak og man finner ikke løsningen veldig lett.
    Det er to makter i Sri Lanka, begge forferdelige og avskyelige i sine taktikker og begge hater hverandre og hvil nødig inngå kompromisser.

    Dette er ekstremt vanskelig og folk må forstå at en løsning ikke kommer over natten. Jeg er sikker på at politikerne gjør sitt beste men det hjelper ikke å stresse dem mer enn de allerede er.

    Dere ødelegger for deres sak ved disse truslene og demonstrasjonene, og det er veldig synd.

    SvarSlett
  76. Anonym 14:41:
    Men demonstrantene veivet jo med bannere og plakater som klart støttet LTTE. Da burde jo du være IMOT dette?
    Av bildene fra demonstrasjonen er det jo klart at det er snakk om LTTE-sympatisører, ikke "sivil-sympatisører".

    SvarSlett
  77. ja jeg står imot LTTE, men hva kan jeg en person gjøre når andre vil ha med det, skal jeg kaste meg over dem å ta vekk flaget? Men uansett det alle de som demonstrerer står for fredsmegling og våpenvile og at sivile blir godt tatt vare på. Det er det de prioriterer først. de gamle tradisjonelle tror sikkert LTTE står for noe, men jeg forbryter feil krigsføring og sivil tap uansett hvilken part det er.

    SvarSlett
  78. Dette var en av grunnene til at folket reagerte og vil at det sal bli slutt på det snart, fordi det var så mange sivile tap på kort tid av en kjemisk bombe sri lankiske regjeringen brukte:


    http://www.nowpublic.com/world/sri-lankan-army-used-chemical-weapons-tamils-war-zones?page=1

    Og + det er ca.150000 folk som er rammet mellom partene, uten mat, drikke og klær. Folket her er redd for flere sivile tap og hva som kan skje med disse menneksene. Det er dette er den store grunnen for stor demonstrasjon, fordi de vil at Norge skal få til en forhandlingsmøte med flere land for å få sri lanka regjeringen til våpenvile, LTTE har sagt JA til våpenvile.

    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred


    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred


    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred

    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred

    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred


    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred


    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred


    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred

    SvarSlett
  79. Ok, så du demonstrerer for noe helt annet enn resten av demonstrasjonen, og forventer at det er underforstått. Men du har ihvertfall et langt mer fornuftig standpunkt enn de fleste tamiler som har ytra seg så langt da.

    SvarSlett
  80. Alle demonstrerer for å ungå flere sivile tap og ønsker en fredsnasjon.

    SvarSlett
  81. Jeg selv er en muslim fra SriLanka. Krigen forgår mellom to folkegrupper, og jeg tilhører ingen av dem. Dermed har jeg en nøytral forhold til konflikten i Sri Lanka.

    jeg vil starte med å gi litt informasjon, som mange egneltig ikke kjenner til. Krigen foregår mellom singaleserne og tamilane. De som bor some asylsøkere rundt omkring i verden idag, er tamilere. Singaleserne er de som sitter med makten i landet. Det er de som blant annet styrer økonomien i landet. Regjeringa (singaleserne) skaffer seg dermed våpen og annet utstyr til krigen med penge som landet "produserer". Hvordan klarer da tamilane å skaffe seg krigsutstyr. Svaret er enkelt, og dette er også fakta. De får tilsendt millioner av kroner av de mange tusen tamislke asylsøkere rundt om i verden. Først og frems europa, og dermed, selvsagt også tamilene i Norge. Jeg sier ikke alle! Men de aller aller fleste gjer det.

    Med andre ord, de som står utenfor kontoret til Solheim nå og demonsterer, er nettopp de som også holder krigen i gang! Hvorfor står de da og demonsterer? De argumenterer ved å si, at demonstrasjonen er for å få slutt på krigen, slik at sivilbefolkninga kan slutte å lide, er det for mange bare en liten del av den egentlig grunnen. Etter 35 år med krig, 35 år med støtte, holder nå de tamilske tigerne (LTTE) å tape krigen, Regjeringa har presset dem helt nord, de er nå fanget i et lite område. Tamilene er nå desperate, hva skal de gjøre? De må stoppe regjeringa, hvis ikke LTTE skal tape en gang for alltid. Den eneste måten å få stopper regjeringa på no, er om andre land, som f.ex Norge, blanter seg in. Dette, mine norske venner, er en viktig side av årsaken til demonstrasjonen. Man snakker selvsagt ikke høyt om denne siden av saken, men dette er altså fakta. Som jeg nevnte tidligere er jeg selv en tamil, jeg kjenner meg veldig godt til konflikten der, hvordan tamilerne tenker, og hva som foregår i tamilske norske miljøet.

    Det er også fakta at LTTE nå i siste håp, bruker sivilbefolkninga som "skjold". De presser regjeringa ved å holde sivilbefolkninga i dette lille området de fortsatt kontrollerer som "gisler". Med andre ord, de holder sine egne folk, som gisler. Et siste desperat håp om å snu krigen igjen.

    Det jeg prøver å si er, det er tamilene i utlandene, som til idag har støttet LTTE i Sri Lanka med penger og annet, slik at de kunne føre krig. Nå holder LTTE slektninge til disse tamilerne i f.ex Norge, som "gisler", som et siste desperate forsøk for å ikke tape krigen. Disse tamilene som står utenfor kontoret til Solheim nå, holdte krigen i gang, og nå lider deres slektninger på grunn av det. Det er deres egne feil. Å forvente at Norge skal blant seg inni dette, er feil. Å herje, og gjøre ulovlige demonstrasjoner er enda dummere. Dette skaper bare rasisme, og de har vi nok av allerede.

    Vi får heller være takknemlig for at vi får bo i dette fantastiske landet, med disse fantaiske menneskene.

    SvarSlett
  82. "Jeg selv er en muslim fra SriLanka. Krigen forgår mellom to folkegrupper, og jeg tilhører ingen av dem. Dermed har jeg en nøytral forhold til konflikten i Sri Lanka. "

    Hvorfor startet krigen i sri lanka? Fordi det var forskjellsbehandling mellom singalesere og tamilere, tamilere levde i skyggen av singalesere og fikk ikke like rettigheter, grunnen til at krigen startet, en av grunnen til LTTE ble dannet er for å kjempe for tamilske rettigheter.. men utover årene har det utviklet seg til at singalesere og LTTE begge gjør feil i krigsføringen, Så du ikke anklag det ene part for feil. Hva forventer du av de som demonstrerer her som demonstrerer gjøre, greit de støtta LTTE, grunnen var fordi de tror dem er de eneste beskyttelsen de sivile har der nede mot sri lankiske regjeringen. Skal du forvente at de skal la sine familie og venner dø og bli torturert og voldtat av de sri lankiske regjeringen? Du ser beviser her:

    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians

    LTTE har sagt at de går med på våpenvile, det er regjeringen i sri lanka som ikke vil gi seg, og dreper mer sivile. Noe du har glemt å nevne!!

    Gjennom hele krigen kan du bevise med fakta og kilde hvem srilankiske regjeringen eller LTTE som har drept flest sivile?? Og hvem er de sivile tamilere eller singalesere? Tamilere..

    Foresten hva gjør du her da, eneste grunnen du ser flest tamilere her fordi de ikke kan leve fredelig i landet pga Sri laniske regjerinen. Du må ha kommet hitt ved å si at du er tamiler og kommer hitt for å nytte lusksusen her. Kan det stemme? Du er sikkert en av dem!

    Hvis du skal si noe, si full informasjon med fakta og kilder, så du kan vise til sanheten og ikke løgner! Og ikke fortell en kort del av historien, heller kom med hele aspekteret, så folk skjønner hvorfor det er krig der og hvorfor de demonstrantene ønsker fred. ikke kom med umeningsløse fakta.

    SKAFF DEG KUNNSKAP OM KRIGEN; FØR DU OMTALER OM DEN

    SvarSlett
  83. Du som er muslim. Du bør ikke kalle deg som nøytral part. En nøytral part vil ikke skjule sannheten. Det er det du gjør nettopp her. Det er sant som du sier at mange tamilske diasporas støtter LTTE. Det er fordi at de er våres eneste representanter. Vår egen stat, Sri Lanka har i mer enn 60 år forsømt å beskytte oss tamilene. Istedenfor å leve som annenrangs borgere på Sri Lanka, vil vi stå sammen med LTTE for å kjempe om våre rettigheter. Vi tamilene, har rett til å ha selvbestemmelsesrett, det er ingen som kan benekte det.
    Dere muslimer har ikke akkurat veldig bra på Sri- Lanka, dere heller.
    Jeg forstår at mange har ulike tolkninger av hvorfor tamilene demonstrerer. Tamilene i Norge er kjent for å være superinnvandrere, arbeidsomme, og lovlydige folk. Vi er godt integrerte i det norske samfunnet. Det er mange nordmenn som tror at dette er innvandringspolitikk. Det handler ikke om feilslått integrering her.
    Det handler om en stat, Sri-Lanka som er i ferd med å utrydde en minoritetsgruppen, tamilene på Sri-Lanka. Da er spørsmålet; hva kan lille Norge gjøre? jo lille Norge kan gjøre mye.
    - Sammen med giverlandene (EU,USA og Japan) iverksette tiltak som våpenembargo, stanse all økonomisk støtte.
    - Ta opp saken i FN, NATO.
    Det er en grunn til at vi har FN. FN er opprettet for å hindre at krig og også borgekrig av denne art. FN fungerer ikke av seg selv, det er medlemslandene som har sluttet seg til FN som må ta saken opp. Når en stat forsømmer å beskytte sine borgere, kan andre stater gripe inn. Se http://www.iciss.ca/menu-en.asp

    Hver dag dør det mer enn 100 sivile tamilere i krigssonen. Mange av dere hevder at disse flyktningene er i trygghet dersom de kommer ut av krigsområdene. NEI det er ikke. Disse flyktningene som kommer fra krigssonen blir buret inn i en interneringsleir!!! Amnesty er svært kritiske til disse leirene. Les rapporten i http://www.amnesty.org/en/library/info/ASA37/004/2009/en
    Planen til den lankesiske regjeringen er å ha disse leirene permanent. Regjeringen planlegger å bosette singalesiske familier i de områdene som er erobret i krigen nå. Det som kommer til å skje da er at tamilere kommer til å bli utvannet. Så det å ta ut sivile fra krigssonen vil ikke føre til at tamilenes kamp er over. Kanskje blir LTTE utryddet, men freden på Sri-Lanka er langt i fra vunnet.

    Peace can only last where human rights are respected, where the people are fed, and where individuals and nations are free”

    - Dalai Lama

    SvarSlett
  84. "Hvorfor startet krigen i sri lanka? Fordi det var forskjellsbehandling mellom singalesere og tamilere, tamilere levde i skyggen av singalesere og fikk ikke like rettigheter, grunnen til at krigen startet, en av grunnen til LTTE ble dannet er for å kjempe for tamilske rettigheter.. men utover årene har det utviklet seg til at singalesere og LTTE begge gjør feil i krigsføringen, Så du ikke anklag det ene part for feil. Hva forventer du av de som demonstrerer her som demonstrerer gjøre, greit de støtta LTTE, grunnen var fordi de tror dem er de eneste beskyttelsen de sivile har der nede mot sri lankiske regjeringen. Skal du forvente at de skal la sine familie og venner dø og bli torturert og voldtat av de sri lankiske regjeringen? Du ser beviser her:"


    Det er fakta at tamilene ikke fikk de rettighetene de fortjente i Sri Lanka, og det var derfor LTTE ble opprettet. Men som eg nevnte tidligere er det også fakta at det er tamilene rundt omkring i verden som med sine pengestøtte sørget for at LTTE kunne eksistere fram til idag. Det er også fakta at det er dem, som holder sivilbefolkninga fanget i krigssonen. Nettopp i håp om at regjeringa vil trekke seg tilbake, slik at sivilbefolkninga ikke blir involvert. Men det som skjer idag, er altså at regjeringa ikke gjøre dette. Men det er alså, som eg har sagt mange ganger, deres egne LTTE som holder sivilbefolkninga fanget i krigssonen, hvis de virkelig brydde seg om tamilane, (dem de har kjempet for i så mange år), kunne de ha latt sivilbefolkninga komme seg vekk. Det vil dog ikke gjøre, for da vil regjeringa ryke in, og ta over det siste som er igjen. LTTE vil dø ut. Og det er nettopp det som kommer til skje, dersom ikke andre land involverer seg og stopper regjerene. Dette er en av årsakene til demonstasjonene som skjer for øyeblikket.

    Og Angående muslimer. Mulimer er bare et offer i krigen. De støtter verken den ene eller den andre siden. Det har blitt undertrykt av både LTTE og singaleserne. De utgjøre kun ca 6% av befolkninga i Sri Lanka. Få som bryr seg om dem.

    SvarSlett
  85. Hvorfor vil ikke sri laniske regjeringen ha Media utenfra inn i landet sitt, men kaster dem ut, samme for røde kors og FN. Fordi de vil ikke at verden skal vite hva slags uverdig og stor feiltaktig krigsføring den regjeringen fører med sivile og grunnen er fordi de er tamilere. Jeg vil gjerne ha kilder på din fakta, fordi uten kilder så vet man at det ikke er SANT. Det er lett å tro hva de gjør, fordi de sier det, men er det lett å tro det regjeringen sier er sant?

    Begge gjør en feil og regjeringen burde ta seg sammen og samhandle med tamilerne, så de kan få like rettigheter som singalesere og leve fredelig ved sinnav hverandre.

    Regjeringen skaper konflikt og konflikt skaper problemer for dem det rammer, som videre fører til at de vil gjøre det de må for få like rettigheter som de andre. Skal tamilerne liksom sitte å se at rettighetene bli tatt fra dem. Du burde jo forstå det, siden du er her og du kom hitt for en grunn og det vet du selv hvorfor.

    Du burde se hva slags skammelig føring regjeringen der gjør med tamilerne, er det sånt de skal leve? :

    http://www.hrw.org/en/video/2008/03/06/sri-lankas-ghosts

    SvarSlett
  86. Human Rights Watch research determined that the Sri Lankan government is responsible for widespread abductions and “disappearances” that are a national crisis. Human Rights Watch urged the government to reveal the whereabouts of the “disappeared,” immediately end the practice, and hold the perpetrators accountable.

    SvarSlett
  87. Skaff deg kunnsap musmlim sri lanker/ tamiler

    SvarSlett
  88. musmlim sri lanker/ tamiler-> få som bryr seg om dem!! kjemp for dine folks sine rettigheter da og stå på for felleskapet og solidariteten, enn å sitte på revæ og klage over tamilerne som demonstrer, vi gjør i hvertfall noe ut av situasjonen.. enn å klage og sutre på hvorfor de gjør det.

    SvarSlett
  89. Dere repterer det samme om igjen og om igjen og hopper over mange de poengene jeg har nevnt tidligere. Jeg har ikke nektet at Tamilene har blitt undertrykt av singaleserne gjennom tiden, for det har de. Regjeringa har gjort mange feil, men det har også tamilerne. Ingen tvil der.

    Men det er feil å gi kun regjeringa all skylden for at sivilbefolkninga i Sri Lanka må gå gjennom det de går gjennom idag. Det er også LTTEs feil. De holder disse menneske fanget i krigssonen, det er noe alle vet, det er noe jeg vet, det er noe du også vet, men du snakker ikke høyt om det. Når begge har skylden, hvorfor i helsikke står dere og vifter med tiger flagget foran kontoret til Solheim? Det er akkurat det samme som om eg hadde stått utenfor kontoret hans, viftende med regjeringets flag, og skreket: "stop tigerne, de holder sivilbefolkninga som gisler i krigssonen".

    Når dere vil demonstrere for sivilbefolkninga, gå gjer det som nøytrale mennesker. Ikke stå og vift med Tiger flagget.

    SvarSlett
  90. som nevnt tidligere :

    Ja idiot har du lest hva jeg har skrevet over der jeg støtter ingen av partene enn sivile eller er du blind. Jeg forsvarer de sivile og derfor demonstrer jeg for en våpenvile, sånn at flere sivile ikke blir drept! er du ikke ENIG?

    8. APRIL 2009 14:41
    Anonym sa...
    Er ikke enig at trusler mot Norge er veien å gå.
    Men ja, er enig i at de sivile skal være trygge, men dette er ingen enkel sak og man finner ikke løsningen veldig lett.
    Det er to makter i Sri Lanka, begge forferdelige og avskyelige i sine taktikker og begge hater hverandre og hvil nødig inngå kompromisser.

    Dette er ekstremt vanskelig og folk må forstå at en løsning ikke kommer over natten. Jeg er sikker på at politikerne gjør sitt beste men det hjelper ikke å stresse dem mer enn de allerede er.

    Dere ødelegger for deres sak ved disse truslene og demonstrasjonene, og det er veldig synd.

    8. APRIL 2009 14:51
    Anonym sa...
    Anonym 14:41:
    Men demonstrantene veivet jo med bannere og plakater som klart støttet LTTE. Da burde jo du være IMOT dette?
    Av bildene fra demonstrasjonen er det jo klart at det er snakk om LTTE-sympatisører, ikke "sivil-sympatisører".

    8. APRIL 2009 15:22
    Anonym sa...
    ja jeg står imot LTTE, men hva kan jeg en person gjøre når andre vil ha med det, skal jeg kaste meg over dem å ta vekk flaget? Men uansett det alle de som demonstrerer står for fredsmegling og våpenvile og at sivile blir godt tatt vare på. Det er det de prioriterer først. de gamle tradisjonelle tror sikkert LTTE står for noe, men jeg forbryter feil krigsføring og sivil tap uansett hvilken part det er.

    8. APRIL 2009 15:26
    Anonym sa...
    Dette var en av grunnene til at folket reagerte og vil at det sal bli slutt på det snart, fordi det var så mange sivile tap på kort tid av en kjemisk bombe sri lankiske regjeringen brukte:


    http://www.nowpublic.com/world/sri-lankan-army-used-chemical-weapons-tamils-war-zones?page=1

    Og + det er ca.150000 folk som er rammet mellom partene, uten mat, drikke og klær. Folket her er redd for flere sivile tap og hva som kan skje med disse menneksene. Det er dette er den store grunnen for stor demonstrasjon, fordi de vil at Norge skal få til en forhandlingsmøte med flere land for å få sri lanka regjeringen til våpenvile, LTTE har sagt JA til våpenvile.

    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred


    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred


    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred

    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred

    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred


    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred


    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred


    Få Stopp På Flere Sivile Tap. Skap Fred

    SvarSlett
  91. musmlim sri lanker/ tamiler-> Du gjør det samme du å! hvis du hadde lest ovenfor det som er skrevet, hadde jeg ikke trengt å reperere det igjen og igjen. men det forstår ikke du!

    SvarSlett
  92. "musmlim sri lanker/ tamiler-> Du gjør det samme du å! hvis du hadde lest ovenfor det som er skrevet, hadde jeg ikke trengt å reperere det igjen og igjen. men det forstår ikke du!"

    Virker som om du ikke skjønner mye av det jeg sier. Hvis du vil demonstrere for sivilbefolkninga, gå gjer det med. Jeg vil støtter det gjerne, men ikk stå og vift med deres Tigerflag.

    "Men demonstrantene veivet jo med bannere og plakater som klart støttet LTTE. Da burde jo du være IMOT dette?
    Av bildene fra demonstrasjonen er det jo klart at det er snakk om LTTE-sympatisører, ikke "sivil-sympatisører".

    Helt enig med deg! Skjønner ikke hvorfor enkelte ikke klarer å fatte det! Få av dem som demonstrer er "sivil-sympatisører". Eller har det som hoved årsak for sin demonstrasjon. Det er andre gruner enn bare det. Hvis ikke du klara å skjønne det, så vet ikke jeg hva jeg skal si. Kanskje du ikke er en av dem, men mange andre er. De fleste er.

    SvarSlett
  93. ja jeg står imot LTTE, men hva kan jeg en person gjøre når andre vil ha med det, skal jeg kaste meg over dem å ta vekk flaget? Men uansett det alle de som demonstrerer står for fredsmegling og våpenvile og at sivile blir godt tatt vare på. Det er det de prioriterer først. de gamle tradisjonelle tror sikkert LTTE står for noe, men jeg forbryter feil krigsføring og sivil tap uansett hvilken part det er.
    + ikke alle hadde LTTE plakater, de fleste gikk med plakater for sivile 90%, . jeg var der å så med egne øyne, ikke på tv eller bilde ( der de setter fokus på det som kan oppfattes negativ av oss for dere, ikke glem det )de som vifter med egne flag de ønsker en egen stat de kan leve fred i, noe sri lankiske regjeringen ikke vil gi dem og prøver å utrydde tamilerne, en av grunnene til at de støtter LTTE oxo

    Nok en gang mangel på KUNNSKAP, SKAFF DEG KUNNSKAP KJÆRE DEG!! Ikke tro på alt du hører i media, spesielt ikke fra en kanal, men sjekk flere kanaler og flere vinkler/ sider av saken før du dømmer noe eller lager beslutninger for det! FORSTÅT

    For meg virker som du vil alle de som demonstrerer skal la være å gjøre, så flere sivile dør. Virker ikke som du er nøytral i mine egne øyner, men at du støtter regjerinen i sri lanka. SKAM DEG, du som er en tamiler!

    SvarSlett
  94. Ikke alle sanheter kommer i MEDIA, bare mest det negative, men når man undersøker nærmere på det så skjønner man hva grunnen er!

    eksempel på det er denne demonstrasjonen, ingen viste om de fredelige demonstrasjonene som pågikk i 3 måneder og lagde ingen stor oppslag.
    Men når den ble ulovlig og sultestreik, og foran en trikk, da ble de mer opptatt av det! Men gadd de å undersøke nærmere på det nei, det var fordi det var flere sivile 1000 døde den dagen og folk var frustrert over tapet av så mange, noen av dem er kansje familien deres.

    her er kilde:

    http://www.nowpublic.com/world/sri-lankan-army-used-chemical-weapons-tamils-war-zones?page=1

    Og dette kom ikke i media, for den frustrasjonen de følte og måtte sitte foran en trikk for å bli hørt etter 3 måneder!

    Hvis til kilder så jeg vet at det du sier er sanheten og ikke noe som kommer fra løse luften!

    SvarSlett
  95. VIl du ha kilder? Se på nyhetene? Du vil se at ca. hver femte står og vifter med et flagg, plakat, eller noe annet med tiger bilde.

    Dessuten, som jeg også har nevnt tidligere, det er ikke alle som gjer det, det har eg aldri sagt.

    "ja jeg står imot LTTE, men hva kan jeg en person gjøre når andre vil ha med det, skal jeg kaste meg over dem å ta vekk flaget?"

    Du kan vel i det minste slutte å stå med resten av demonstrantene og skrike noe som "stop regjeringa?" Når du vet at begge er årsaken til folkemord i Sri Lanka.

    Og nei, når det er kun hver femte som står og vifter med et flag, så er det ikke vanskelig å få dem til å slutte med det. Det skaper et dårlig bilde rundt hele demonstrasjonen. Det kan fort misforståes som "LTTE sympati", noe det mest sanynligvis også er

    Dere vil ha kilder? Nå ja, her har dere kilder:

    http://avis2.no/nyheter/_LTTE_drepte_17_sivile

    - LTTE har drept mange sivilbefolkninger som har prøvd å kommme seg vekk fra kirgsområdet.

    SvarSlett
  96. og det er fra en avis 2, jeg henter kilder fra Human rights og bbc, EKTE KILDER!!

    som jeg viste til tidligere, der begge er ansvarlig i handlingen, men det er derimot regjeringen som dreper de fleste! du snakker om 17 personer, mens jeg snakker om over 1000 personer fra regjeringen sin side.

    som vist tidligere:

    http://www.nowpublic.com/world/sri-lankan-army-used-chemical-weapons-tamils-war-zones?page=1

    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians

    Hvorfor har ikke norske media nevnt dette opp som en grunn for den ulovlige demonstrasjonen og sultestreiken?? Fordi de bryr seg om det negative og ikke rell fakta. har ikke hørt så mye omtale om hva regjeringen gjør mot tamilere der nede, men bare LTTE, og det er fordi de er stemplet som terorristorg + de fleste nyhetene som kommer fra sri lanka kommer fra regjeringen siden de har makta der, derfor for dere mye omtale om LTTE og ikke hva sri lankiske regjeringen gjør. Men i mine øyner er begge terorist både LTTE og regjeringen. skjønner...

    Det flaget står for tamil elam, som betyr at de ønsker egen stat, så de slipper å bli forskjellsbehandlet og torturert under singaleseren / sri lanka regjeringen sin makt. Hvis de hadde fått egen stat hadde denne krigen vært slutt for lengst, men regjeringen vil ikke det, de vil utrydde alle tamilere som sagt fra sri lanka. jeg vet at dette kan mistforstå som LTTE sympati, men media har ansvaret der å finne ut hvorfor de flager rundt så hadde folk vitet sanheten. Men det gidder de ikke å bry seg om.

    SvarSlett
  97. Du som tamiler muslimer burde skaffe deg KUNNSKAP fra riktig sted, før du omtaler mer her!!!!!!

    SvarSlett
  98. "
    - LTTE har drept mange sivilbefolkninger som har prøvd å kommme seg vekk fra kirgsområdet."

    Regjeringen har drept mange sivile som kommer seg vekk fra LTTE sin område.

    SvarSlett
  99. "- LTTE har drept mange sivilbefolkninger som har prøvd å kommme seg vekk fra kirgsområdet."

    Regjeringen har drept mange sivile som kommer seg vekk fra LTTE sin område."

    Jeg har aldri nektet dette. Det jeg har prøvd å si helt fram til no, er at begge gjør feil. Begge står for folkemorden i Sri Lanka. Det kan godt hende at regjeringa dreper flere enn LTTE, men drepe er drepe. Det er dog mer skam for LTTE å drepe, siden sivilbefolkninga som sitter fast oppi nord nå, er tamilere. Deres egne folk!

    "og det er fra en avis 2, jeg henter kilder fra Human rights og bbc, EKTE KILDER!!"

    Kilde er Kilde. Spiller ikke noe rolle om det er fra VG eller fra Human Rights. Det jeg ville fram til med den linken min, er at LTTE også dreper sivilbefolkninga, og det bevisst. Mange er ikke klar over dette!

    "Det flaget står for tamil elam, som betyr at de ønsker egen stat, så de slipper å bli forskjellsbehandlet og torturert under singaleseren / sri lanka regjeringen sin makt. Hvis de hadde fått egen stat hadde denne krigen vært slutt for lengst, men regjeringen vil ikke det, de vil utrydde alle tamilere som sagt fra sri lanka."

    Dette her er noe de fleste vet. Men det blir likevel feil å stå og vifte med det flagget når du demonstrer mot folkemord i Sri Lanka. Som du selv sier. Det flagget kjenntegner Tamil Eelam. LTTE kjemper for Tamil Eelam. Konklusjon: Det flagget kjennertegner dermed også LTTE. Når de delvis driver med folkemord selv, blir det rett og slett feil å stå vifte med det flagget under demonstrasjon mot folkemord av Sri Lanka!

    SvarSlett
  100. Slutt me det tullet, både FN og Srilankiske regjeringa har sagt for 2 måneder siden at det er bare ca 500 tamil tigre i disse områdene.
    Hvordan i helvete greier de å holde igjen 200.000 sivile med makt. tenk itt for faen.
    Foriige uke har srilankiske hæren sagt at de har drept rundt 200 tamiltigere, og i denne uka så var det 400 stk. I min regnestykke er tamiltigrene på minus no. Fatter ikke at raymond ikke kan skjønne dette.

    Når det sies at 95 % av tamilere støtter tamiltigrer og hjellper dem. Så er det dumt å si at de dreper siviler dvs tamilere. Fordi 98% av de over 70.000 sivile som har mistet livet i krigen er tamilere. Trur ikke tamilere dreper tamilere.

    Tenk tenk

    Kilder til de tallene j utgir: bare gå å spøre noen akademiske person som har peiling på krigen i sri lanka. Eks. Kristian stokke ved uio

    SvarSlett
  101. "Kilde er Kilde. Spiller ikke noe rolle om det er fra VG eller fra Human Rights. Det jeg ville fram til med den linken min, er at LTTE også dreper sivilbefolkninga, og det bevisst. Mange er ikke klar over dette!"

    Jo det gjør det! Human right kommer med ekte fakta som de har undersøkt selv, vg kommer med det de får oppgitt fra andre og hvem hvet om det er sant. foresten har du ikke skjønt i begrepet "VG" "Human Rights"?? Vg som sriver om masse tull( som kjendiser, sport osv) og Human rights som skriver om mennesker og det å kjempe for og beskytte enhver menneske sin rett! Det er menneskelig fakta og ikke løgnbasert fakta..

    Uansett hvem som dreper sivile, så burde dem straffes. Men si meg en ting, når tamilske sivile ikke føler så godt beskyttet av sri lankiske regjeringen, som jeg har nevnt tidligere og vist til ekte fakta ( der de blir kidnappet og forsvinner fra byer i sri lanka, regjeringen er med på det og legger skjul for det) Så hvis sri lankiske regjeringen vinner og utsletter hele LTTE så kommer i hvertfall regjeringen til å utslette alle sivile tamilere.. NOE DU IKKE FORSTÅR!!

    De sivile tamilerne har ingen beskyttelse fra noen steder ikke i regjeringen sin område eller LTTE,men når de oppholder seg i LTTE område, så har familien her mulighet til å sende mat og klær til dem og gir penger for å beskytte dem og håper det beste for at de har det bra der nede i trygghet (men ikke alltid oppnåelig med den tryggheten), de tenker det er bedre det enn å sende dem under sri lankiske regjeringen, Det er ikke folk her sin skyld at noen misbruker makten der nede som LTTE mot sivile, men tamilerne føler seg vel litt tryggere hos de som kjemper for dem enn de som kjemper mot dem, ELR HVA??HADDE IKKE DU FØLT DET!!hvis tamilerne går under sri lankiske regjeringens makt vil de ikke oppnå noe kontakt med sin nærmeste og hvem hvet hva de gjør mot dem der! Sikkert mange som føler seg trygge under LTTE enn Sri lankiske regjeringen, grunnen er at Sri lankiske regjeringen står jo mot tamilerne å prøver jo å knekke dem!

    Forstår!! tenk litt logisk!!

    SvarSlett
  102. "Kilde er Kilde. Spiller ikke noe rolle om det er fra VG eller fra Human Rights. Det jeg ville fram til med den linken min, er at LTTE også dreper sivilbefolkninga, og det bevisst. Mange er ikke klar over dette!"

    Det blir mere tatt opp i media, enn hvor mange sivile sri lankiske regjeringen dreper og det ved også ulovlig våpen. det er bare å sammenligne det du ser i avisene om LTTE og sri lankiske regjeringen

    SvarSlett
  103. "Dette her er noe de fleste vet. Men det blir likevel feil å stå og vifte med det flagget når du demonstrer mot folkemord i Sri Lanka. Som du selv sier. Det flagget kjenntegner Tamil Eelam. LTTE kjemper for Tamil Eelam. Konklusjon: Det flagget kjennertegner dermed også LTTE. Når de delvis driver med folkemord selv, blir det rett og slett feil å stå vifte med det flagget under demonstrasjon mot folkemord av Sri Lanka!"

    Folket her ønsker tamil elam, uten den blir det folkemord uansett om LTTE er utryddet og under sri lanka regjeringen sin makt, fordi sri lankiske regjeringen vil utrydde tamilerne.
    Uansett ER det folket her sin skyld at LTTE gjør feil, folket dannet LTTE for å kjempe for Tamil elam, men når LTTE ikke utfører oppgaven etter hva folket ønsker, så skal ikke folket liksom støtte med flag om tamil elam,det er litt dumt, bare fordi andre gjør feil så skal jeg ikke støtte det jeg står for(tamil elam- egen stat) med tamil elam er det eneste løsning for tamilerne å leve fredelig i sri lanka og ungå folkemord og kidnapping.

    SvarSlett
  104. Nok en gang 300 sivile drept idag av sri lankise regjeringen, SKJØNNER NOEN HVORFOR VI DEMONSTRER ELR!!! hindre flere tap av liv..

    SvarSlett
  105. Folk!!!!

    Det er snakk om krig mellom LTTE og regjeringen.
    Begge partene valgte våpen istedenfor fred. Da er dette en spill....(Vinn eller forsSVINN!!!!)

    Hvis LTTE vil sloss mer uten tap av sine sivile.. kan de slippe løs de folka... DET ER BARE TULL AT DE SIVILE VIL VÆRE hos TIGRENE!!!!!!!!!!!

    NORDMENN ER DE beste menneskene som finnes i hele verden, vær så snill ikke få dem til å tro at alle tamiler er dårlige tapere!!!!!

    Alle dere som støtter LTTE, vær klar over at krigen er over snart!!..... Krigen er tapt... Om LTTe har fortsatt har tro på å vinne krigen, kan de være så snill å risikere at sivilbefolkningen DØR!!!!!!

    Dere som demonstrere kast vekk tigerflaggene, så får dere et mer troverdig demonstrasjon hvor dere viser at dere virkelig kjemper for sivilbefolkningen.



    Hilsen EN tamilsk guttt 20år.

    SvarSlett
  106. tulling tamil gutt 20-> hva er bakgrunnen for krigen??? Det er ikke tigerflag, som nevnt tidligere,, den er tamilelam flat de vifter med(stat for tamilere, befrielse fra sri lankiske regjeringen sin elendighet, er det folket her sin skyld at LTTE som skal kjempe for tamilenes rettigheter der nede misbruker makt). Ikke kom her å snakk tull når du ikke sitter med kunnskapen om hvorfor det er krig der, er du blind eller leser du ikke det som har blitt sagt ovenfor..kom med menninger basert på fakta, ok det som kommer fra ingensteder! Du som kom ditt dette landet for å nytte luksusen og en av de heldige som slapp unna elendigheten, men ikke er alle heldige som deg som slapp unna krigen der nede og tamilerne kjemper ihvertfall for dem, enn våre her å nytte luksusen, de er i hvertall ikke egoist som deg!

    SvarSlett
  107. Tamil gutt 20 år - du er grunnen til at folk tror dårlig om oss nar du skriver menninger basert på ikke fakta og ikke kan bevise med ekte kilder, sa folket ikke skjønner hva som foregår der nede. Du er en bevis for en som tenker på seg selv og ikke om de som dør der ute i verden, du som en tamiler burde skamme deg, når du ikke kan komme om ekte kunnskap om det som foregår der nede, kan jeg spore deg hva gjør du her, du viser ingen takknemlighet for å slippe unna krigen utera en av de 1000 der nede. men de som demonstrer gjør det ved å gjøre noe for dem.Har du lest hva som er nevnt ovenfor??? Begge utfører en feil krigsføring. tigrene vil ha vapenvile,mens regjeringen vil fortsette å utrydde tamilerne der, du som er tamiler, star å ser dine folkeslag bli utryddet. Ikke kom her å snakk tull!!!

    SvarSlett
  108. Tamilgutt-- vinn eller forsvinn, så barnslig. Du mener at det er sivile som skal lide for det utefra deres valg! hva tenker du med, Ikke med HJERNEN ihvertfall!!!

    SvarSlett
  109. Tamil gutt 20, hva gjor du her i norge når du føler deg trygg i sri lanka med singalesere som styrer landet?? Foresten hvorfor og hvordan kom du deg hitt??

    SvarSlett
  110. Dere som skriver om å sende skattesnytere og kriminelle Tamilere bør lese dette fakta:

    Av de drøyt 13.000 srilankerne bosatt i Norge, utgjør tamilene over 90 prosent, får Dagsavisen opplyst av den srilankiske ambassaden i Oslo. Det bor kun noen hundre singalesere i Norge. Tamiler skårer høyt på valgdeltakelse, de gjør det bra på skolen og på jobbmarkedet.
    Kristin Henriksen i Statistisk sentralbyrå (SSB) er i ferd med å avslutte en forskningsrapport som sammenligner hvor godt 18 ikke-vestlige innvandrergrupper er integrert i det norske samfunnet. Hun bekrefter at personer med bakgrunn fra Sri Lanka stort sett skårer høyt, spesielt når det gjelder arbeid, utdanning og valgdeltakelse:

    * Halvparten av alle etterkommere fra Sri Lanka er i høyere utdanning (Hele befolkningen: 31 prosent).

    * 66 prosent av srilankerne stemte ved stortingsvalget i 2005 (snittet for ikke-vestlige grupper: 47 prosent, hele befolkningen: 77 prosent).

    * 71,8 prosent av mennene er i arbeid – klart høyest blant ikke-vestlige innvandrere. For srilankiske kvinner er tallet 53 prosent.

    * En undersøkelse fra NIFU STEP viser at srilankiske elever på videregående skole får nest best karakterer blant ikke-vestlige elever, kun slått av vietnamesere, skrev Aftenposten i november i fjor.

    – Srilankerne er relativt godt integrert i det norske samfunnet, og på mange måter ligner de mer på befolkningen i alt enn de ligner på andre ikke-vestlige innvandrere, sier Henriksen.

    hele rapporten kan lastes ned her:
    www.ssb.no/emner/02/rapp_200729/rapp_200729.pdf

    SvarSlett
  111. Hei

    Alle dere som skirver mot tamil gutt 20, dere ungdommer som ikke forstår hva som egentlig foregår i Sri Lanka. Dere bare er ren hjernevasket av dumme ltte tilhengere, GUD hjelpe dere!!!

    SvarSlett
  112. "Tamil gutt 20 år - du er grunnen til at folk tror dårlig om oss nar du skriver menninger basert på ikke fakta og ikke kan bevise med ekte kilder, sa folket ikke skjønner hva som foregår der nede. Du er en bevis for en som tenker på seg selv og ikke om de som dør der ute i verden, du som en tamiler burde skamme deg, når du ikke kan komme om ekte kunnskap om det som foregår der nede, kan jeg spore deg hva gjør du her, du viser ingen takknemlighet for å slippe unna krigen utera en av de 1000 der nede. men de som demonstrer gjør det ved å gjøre noe for dem.Har du lest hva som er nevnt ovenfor??? Begge utfører en feil krigsføring. tigrene vil ha vapenvile,mens regjeringen vil fortsette å utrydde tamilerne der, du som er tamiler, star å ser dine folkeslag bli utryddet. Ikke kom her å snakk tull!!!"

    Kan du være så snill og forklare meg hvorfor tigrene ikke ville ha våpenhvile, før de ble skam eid av regjeringen... Du må innse at tigrene har tapt... ellers er du en kunnskapsfattig menneske, som ikke forstår at det er mulig å tape en krig... IKKE KOM MED DET TULLPRATET DITT IGJEN.

    SvarSlett
  113. "LTTE har sagt at de går med på våpenvile, det er regjeringen i sri lanka som ikke vil gi seg, og dreper mer sivile. Noe du har glemt å nevne!!"

    Litt feil å legge det ut på denne måten. Ja LTTE ville gå med på våpenhvile dersom Regjeringa godtok alle deres krav, men det ville de altså ikke gjorde. Betydninga hadde vært den samme om jeg hadde sagt det på denne måten: Regjeringa villa gå med på våpenhvile dersom LTTE godtok alle deres krav, men det ville LTTE selvsagt ikke.



    "- LTTE har drept mange sivilbefolkninger som har prøvd å kommme seg vekk fra kirgsområdet."

    Regjeringen har drept mange sivile som kommer seg vekk fra LTTE sin område."

    Igjen, noen some aksepterer at også LTTE står for folkemord.

    Være nøye med hva du sier!



    @ Tamil gutt 20. Godt å se at noen har skjønnt at LTTE har tapt denne krigen.

    Så mange siviler har dødd gjennom 35 år med krig i Sri Lanka. Nå, når det er kun 500 Tigere igjen, skal folk plutselig starte å demonstrer for sivilbefolkninga.. Hva er det for noe tull?

    Når disse 500 er døde, står prabaharan neste man på listen, når han også er blitt fanget/drept, er det slutt på denne krigen, og sivilbefolkninga kan leve i fred. Hva som skjer med tamilerne etter det, det får vi se. Hvis regjeringa ikke gir dem de rettighetene de fortjener, kan dere da stå og demonstere så mye dere vil!




    "Gjennom hele krigen kan du bevise med fakta og kilde hvem srilankiske regjeringen eller LTTE som har drept flest sivile?? Og hvem er de sivile tamilere eller singalesere? Tamilere.."

    Her tabber du deg ut. Du aksepterer selv at begge partene dreper sivilbefolkninga, og en de av det skjer bevisst. Det er sant at regjeringa dreper flere, men poenget er, LTTE dreper også! Det er dog mer skal for LTTE å drepe! For de folka dem dreper, er deres egne folk!


    "Foresten hva gjør du her da, eneste grunnen du ser flest tamilere her fordi de ikke kan leve fredelig i landet pga Sri laniske regjerinen. Du må ha kommet hitt ved å si at du er tamiler og kommer hitt for å nytte lusksusen her. Kan det stemme? Du er sikkert en av dem!"

    Veldig usaklig. Viser bare at du ikke har flere argumenter å komme med.


    "Skaff deg kunnsap musmlim sri lanker/ tamiler"

    Ehmm.. humm... Sier at eg skal skaffe meg kunnskap, mens du derimot ikke har mer å komme med enn det som står ovenfor?

    SvarSlett
  114. "Alle dere som skirver mot tamil gutt 20, dere ungdommer som ikke forstår hva som egentlig foregår i Sri Lanka. Dere bare er ren hjernevasket av dumme ltte tilhengere, GUD hjelpe dere!!!"
    gjør vi virkelig ikke det se fakta i saken :
    http://www.nowpublic.com/world/sri-lankan-army-used-chemical-weapons-tamils-war-zones?page=1

    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians

    SvarSlett
  115. musmlim sri lanker/ tamiler -> ja fordi du ikke klarer bevise med fakta og ekte kilde, så kommer den kunnskapen du har bare fra løse lufta! hva skal vi forvente å tro at det er SANT eller LØGN. Bevis det du står for!!!

    " "- LTTE har drept mange sivilbefolkninger som har prøvd å kommme seg vekk fra kirgsområdet."

    Regjeringen har drept mange sivile som kommer seg vekk fra LTTE sin område."

    Igjen, noen some aksepterer at også LTTE står for folkemord.

    Være nøye med hva du sier!"

    Ja og hvor mange prosent av LTTE dreper i forhold til Regjeringen?? har du svar fra ekte kilde og ekte fakta

    Fortsatt så mangler jeg kilden på din kunnskap, jeg klarer i hvertfall å bevise det jeg sier.

    Jeg har fortsatt ikke ikke hørt hva du gjør her, og hvorfor du kom hit? eller vil du ikke at folket skal vite sanheten at du er her på grunn av regjeringen, hvis du følte deg trygg der så hadde du ikke trengt være her.

    Vel kan dere bevise noe om hvor mange singalesiske sivile som har død i krigen ved at LTTE har angripet dem. Desvere så går de ikke løs på singalesiske sivile som regjeringen gjør med sivile tamilere!

    "Kan du være så snill og forklare meg hvorfor tigrene ikke ville ha våpenhvile, før de ble skam eid av regjeringen... Du må innse at tigrene har tapt... ellers er du en kunnskapsfattig menneske, som ikke forstår at det er mulig å tape en krig... IKKE KOM MED DET TULLPRATET DITT IGJEN.

    Jeg vil ha Bevis på det du sier eller så er det LØGN for meg!

    hvem snakker tullpratt du eller jeg, jeg klarer i hvertfall bevise med ekte fakta fra human rights der begge er ansvarlig for feil krigføring og ikke fra en vg innlegg som du.
    For meg virker som du er på regjeringen sin side.
    Du kjære deg tigrene vil ha tamilelam så de kan leve i fred,hvis de hadde fått det, så hadde krigen vært slutt for lengst. det er regjeringen som ikke vil at de skal ha det og kjemper videre til siste er tatt og til de har utryddet alle tamilske sivilbefolkningen. Skjønner du ikke metoden deres i krigen, bomber kjemiske bomber på sivile områder og legger skylda på at grunnen er at det var LTTE også i samme området!
    Ja det er grunn for å drepe uskytldige mennesker på. Hvorfor har de ikke internasjonale mediaer der nede for å se hvordan de kriger og hvorfor lar de ikke røde kors og FN være i landet for å beskytte de sivile?? Hvorfor!! kan du svare på det?? Hva prøver de å skjule??

    de legger skjul på mye som vi ikke ser i media. De har makta på hva hva de vil ut med, bilder og saker om det som foregår der nede. så du ser ikke sanheten, før man er der nede og opplever det selv med egne øyner!

    Ja jeg er nøye, men det er ikke min skyld at du ikke leser alt jeg skrev, jeg skal gjenta det en gang til for at du skal få opp ØYA og forstå:

    http://www.nowpublic.com/world/sri-lankan-army-used-chemical-weapons-tamils-war-zones?page=1

    http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians

    Bevis på at sånt kan tamilerne komme til å leve når krigen er over, inse sanheten:

    http://www.hrw.org/en/video/2008/03/06/sri-lankas-ghosts

    Eller vil du ikke innse fakta i SANHETEN hentet fra ekte kilder.

    Det hadde aldri vært borgekrig i Sri lanka, hvis tamilere og singalere fikk like rettigheter for utdanning, livsmåte, jobb og Hvis noen av tamilerne fikk sitet i regjeringen og samarbeidet om felles regler for begge parter, enn å drepe hverandre.

    Hva er grunnen til at det er bare singalesere i regjeringen og ikke eneste tamilere??

    Hvorfor vil ikke regjeringen la tamilere få like rettigheter som singalesere??

    Kan du svare på det muslim tamiler med ekte fakta fra riktig kilde??

    Hvis de hadde klart å ta hånda til hverandre og kunne samarbeide om rettighetene til de to folkegruppene, hadde de levd i fred, ikke når det ene ikke vil høre hva den andre har å by på. Hva forventer du at deskal gi opp sine rettighter fra seg, så de kan leve utrygt, hvordan hadde du følt det, hvis du var i en sånn situasjon?

    En av grunnen til at jeg stiller spørsmål, er for at du skal finne ut selv og forstå det jeg spør om!

    SvarSlett
  116. "Litt feil å legge det ut på denne måten. Ja LTTE ville gå med på våpenhvile dersom Regjeringa godtok alle deres krav, men det ville de altså ikke gjorde. Betydninga hadde vært den samme om jeg hadde sagt det på denne måten: Regjeringa villa gå med på våpenhvile dersom LTTE godtok alle deres krav, men det ville LTTE selvsagt ikke. "


    Hvorfor ikke vil regjeringen akseptere LTTE sine krav, skal tamilerne liksom fortsete og lide under sri lankiske regjeringen!! ved at LTTE gir fra seg kravene for en våpenvile. Her synes jeg begge burde sette opp sine krav og finne ut hva som faller inn og hva som faller ut og få til en tett samarbeid for folket og fred mellom hverandre.

    Hvorfor vil ikke regjeringen akseptere LTTE sine krav og hva krever de?? ønsker mer bevis om det tamil sri lanker, ble veldig nysgjerrig!

    SvarSlett
  117. Skaff deg litt mer informasjon om hvilken krav dem stilte, før du kommer og klager. Singaleserne er de som opprinnelig bodde på Sri Lanka. Selvfølgelig vil de ikke akseptere å gi fra seg halvparten av landet sitt! Noe som var et av kravene til Tigerne.

    Nå vet jeg at noen vil komme og kreve BEVIS! Jeg gidder ikke gå og lete bevis om dette her for dere. Hvis du faktisk trenger bevis på at Singaleserne er de som opprinnelig bodde i Sri Lanka, så har du ingenting å gjøre her..

    Men selvfølgelig kunne ikke LTTE gå med på Regjerets krav heller. Da ville historien bare gjentatt seg mest sannsynligvis.

    Poenget mitt er: Det er feil å si at LTTE gikk med på fredsavtalen, men ikke regjeringa!

    SvarSlett
  118. Kan jeg få en konkret svar på dett? Er det sivilbefolkningen som vil være hos LTTE eller er LTTE som holder igjen sivilbefolkningen????

    Gi meg en konkret svar.

    MVH Gunnar Halvorsen

    SvarSlett
  119. Det er LTTE som holder igjen sivilbefolkninga i krigsområdet. Dette her er fakta, selv om det ikke finnes så mange bevis eller kilder, som henviser til nettopp dette, på grunn av at ingen slipper inni dette området.

    Men bare søk litt på internett. Du vil finne mange kilder som henviser til at sivilbefolkninga har blitt drept av LTTE når de forsøkte å komme seg ut av området

    SvarSlett
  120. Og hva skjer når de kommer ut av området, regjeringen tar dem til fange i leir og torturer dem der og gjør masse mishandling som er så vanskelig å beskrives. En av grunnene til at de gjør det også er fordi så de kan få mer informasjon om hvordan tigrene opperer, så de kan knekke dem??

    Det er bare å søke på internett og finne ut mange kilder som henviser til dt!

    SvarSlett
  121. "Skaff deg litt mer informasjon om hvilken krav dem stilte, før du kommer og klager. Singaleserne er de som opprinnelig bodde på Sri Lanka. Selvfølgelig vil de ikke akseptere å gi fra seg halvparten av landet sitt! Noe som var et av kravene til Tigerne."


    Og du mener tamilerne ikke er bosatt der fra før av og de har ikke krav på den parten av landet de er opprinelig fra før britenes innvasjon?, så de har ikke krav på å bo der de er opprinelig fra i sri lanka. Hva vet du om historien til landet til å si dette her?? Gå å ta en lang titt på det historien til landet og si noe om tamilerne ikke har krav på de området i sri lanka de opprinleig er fra før briterne kom og hvorfor det er forskjellsbehandling mellom singalesere og tamilere. Og vær så snill og ta en titt i historiebøker fra biblioteket, og ikke fra kilder som Wikipedia, for der kan folk putte informasjon om hva de vil der.

    Og hvilken flere krav LTTE stilte det har jeg fortsatt ikke fått fra deg muslim tamiler som i først nevnte det??
    Og vis til ekte kilder, uten det er det ikke sannhet i mine øyner. For man vet aldri om det er oppfunnet!!

    SvarSlett
  122. Hvorfor det er krig i sri lanka:

    http://utrop.no/Nyheter/Kulturnytt/16351

    SvarSlett
  123. Hjerteløse mennesker.. følg md på nyhetene da mener jg BBC WORLD, CNN.. vi tamiler trenger et håp... dermed håper vi at den norske regjeringen vil hjelpe oss..fordi Norge har allerede klart å få til våpenhvile.. hvor4 r d så vanskelig 4 dere å forstå situasjonen i Sri lanka, jeg bryr mg ike partene selv, men tenk på de svilebefolkningen..LTTE ble opprettet for Tamiler for å kjempe mot Sri lankiske regjeingen for å redde tamiler...men nå vt jg ike selv hva som skjer der frodi, den srilakeriske regjeringen jager vekk mediene.. så vi kn ike bare snakke uten å vite noe.. alle er mennesker og liv er viktigere alt

    SvarSlett
  124. Er tamilene den mennesketype som de selv fremstiller seg som i div. avisblogger så er det ikke rart at regjeringen i Sri Lanka vil utrydde dem. Den norske regjering bør straks sende hjem alle tamiler og gjerne singaleserene også, sammen med noen skipslaster med våpen, da kan de sloss til det ene folkeslag er fjernet fra jordens overflate.

    Tamilene som har innlegg i avisene kaller alle andre for idioter og ber de skaffe seg kunnskap. De bruker de ukvemsord som finnes og merkeligt nok disse ordene skriver de korrekt men ellers er språket så mangelfult at det er vanskeligt å forstå hva de mener.

    Jeg har aldri hatt noe imot denne folkerasen men nå har de selv vist hvem de er med all den gann de har spydd ut. De bare anklager motparten for grusomheter men så vidt jeg vet så sender ikke de ut barnesoldater og selvmordsbombere eller bruker sivilbefolkningen som skjold. Heller ikke skaper de uro i andre land og ramponerer Ambassader.

    Jeg har en kammerat som har 4 tamilere i arbeid men nå sier han at når
    de oppfører seg som jævler så fortjener de ikke annet enn å bli behandlet som jævler, så nå blir de oppsagt. Og det bør flere arbeidsgivere gjøre til dess de lærer å oppføre seg som folk.

    Hvorfor har dere ikke engasjert dere mer for befolkningen i Somalia og Simbabwe som har det mye verre enn i Sri Lanka, når dere er så opptatt av rettferdighet og folks lidelser?. Hvorfor skal vi bry oss mer om Tamiler enn folket i Afrika. Dere er en jeng feige terrorister som har drept flere uskyldige menneske enn alle andre terroristorganisasjoner,
    i verden, tilsammen.

    GOOD-BYE.

    SvarSlett
  125. Er selv en tamil...

    Hadde idag besøk av en annen tamilsk familie for middag. Hjemme har vi en pynt med flagget til Sri Lanka (ikke tiger flagget), og flagget til Norge. Jeg ble overrasket over reaksjonen til en av jentene i den familien. Var ei jente på 25 års alderen.

    Hun mente at alle singelserne burde død og at det flagget til Sri Lanka burde brennes! Viser litt om hvor hjernevasket mange egentlig er!

    SvarSlett
  126. Bare fordi en mener det betyr ikke at alle mener det! du kan ikke dra alle under en kam du tamiler, jeg er også selv tamiler, det eneste jeg mener er at sivile tamilere skal få lov til å leve og få like rettigheter som singaleserne, er du ikke helt enig med meg?? Jeg har ikke sett noen singalesere som blir drept i krigen, men bare tamilere, hvorfor det??
    Du som en tamiler burde ha kjennskap til det som foregår i hos dine folk?? Ingen sivile skal dø i krig og bli utsatt for mishandling, tortur, voldtek og sult, de skal ha rett til hjelp ved krigskader og beskyttelse, noe de ikke har tilgang til, det skal enhver menneske ha, uanset hva slags bakgrunn du har, og det er opp i mot 150000 tamilere i sri lanka som er fanget i krigsonen og opplever den situasjon. Her er det ikke alle singalerne som skal skyldes, men de som sitter i regjeringen og gjør en forbrytelse i krigen!

    Enten hun ikke vet hva hun snakker om(at alle singaleserne skal dø) eller så har hun opplevd noe, som har traumatisk satt seg inn i henne som får henne til å tenke sånt, det er ikke bra. men når folk opplever krig, så blir man mentalsk skaddet!

    SvarSlett
  127. " Er tamilene den mennesketype som de selv fremstiller seg som i div. avisblogger så er det ikke rart at regjeringen i Sri Lanka vil utrydde dem. Den norske regjering bør straks sende hjem alle tamiler og gjerne singaleserene også, sammen med noen skipslaster med våpen, da kan de sloss til det ene folkeslag er fjernet fra jordens overflate. "

    Du hvet du om din landet sin historie??

    Når norge ble selvstendig union fra sverige og danmark,Hva var grunnen for det??
    vel det er det tamilerne ønsker i sri lanka og få tilbake sin nasjon, som var der før briterne kom og ødela til alt og de har samme grunnen som norge hadde da.

    Hvordan klarte dere å overeleve 2 verdenskrig?? hvem hjalp dere å få ut tyskerne?? vel uten hjelp fra andre land så hadde dere ikke vunnet krigen og bygget opp landet!

    Hvorfor er norge medlem i FN og EU og andre organisasjoner, der har forpliktet seg til å hjelpe andre land.

    Hvet du hva det er norge som blandet seg først inn i krigen i sri lanka og skulle hjelpe tamilerne, men nå har de sviktet oss!

    http://www.abcnyheter.no/node/86778

    "Tamilene som har innlegg i avisene kaller alle andre for idioter og ber de skaffe seg kunnskap. De bruker de ukvemsord som finnes og merkeligt nok disse ordene skriver de korrekt men ellers er språket så mangelfult at det er vanskeligt å forstå hva de mener."

    Noen må jo forsvare sanheten, så folka kan tro på det som er sant og ikke løgn, du er en av de som er kunnskapsfattige, har ikke peiling hva du snakker om! fordi hvis du hadde peiling på det, så hadde du ikke sagt det vi sa. de som skriver er ikke opptatt av å skrivefeil, de er mer opptatt av det som gir menning og gi ekte fakta til folket så de forstår hva som skjer der nede! Det er ikke rart norske folk ikke hvet hva som forefår der nede, når norsk media bare fokuserer på demonstrasjonen og ikke helt hvorfor de demonstrerer.

    "Jeg har aldri hatt noe imot denne folkerasen men nå har de selv vist hvem de er med all den gann de har spydd ut. De bare anklager motparten for grusomheter men så vidt jeg vet så sender ikke de ut barnesoldater og selvmordsbombere eller bruker sivilbefolkningen som skjold. Heller ikke skaper de uro i andre land og ramponerer Ambassader."

    Vel du kan ikke dra alle under en kam, bare fordi noen små drittunger har valgt å ramponere en ambassade, kan det vel ikke la det gå ut over de som gjør demonstrasjonen fredelig? du kan vel si ca. 10 av alle de resterende tamilske demonstranter som ramponerte ambassaden og jeg håper de blir tatt og får sin straff og at de må stå for å dekke utgiftene for skadene. jeg er selv tamiler og jeg forbanner det de har gjort + de har lagt til skadde for de om har i flere dager jobbet hardt for en fredelig demonstrasjon. Jeg håper de kommer på tv og inrømmer sine feil og beklager for hendelsen, jeg som tamiler som er takknemlig for å bo landet norge ( med forbilde at de ble frigjort fra danmark og sverige utefra), beklager for de dumme skaddene de har påført på srilankiske ambassaden. Vel begge gjør feil i krigen, de som demonstrerer, de gjør det for at flere sivile ikke skal dø, for det dør i gjennomsnittet 100 tamilere per dag der i sri lanka! som nevnt ovenfor 150000 tamilske sivile fanget i krigsonen uten mat og drikke og ikke for nødvendig hjelp som medisinsk. Ingen røde kors og fn for lov til å være i landet av regjeringen og hjelpe til med de sivile.

    "Jeg har en kammerat som har 4 tamilere i arbeid men nå sier han at når de oppfører seg som jævler så fortjener de ikke annet enn å bli behandlet som jævler, så nå blir de oppsagt. Og det bør flere arbeidsgivere gjøre til dess de lærer å oppføre seg som folk."

    Vel de som oppfører seg som jævler, fortjener en lekse, men ikke la det gå ut over de tamilerne som ikke gjør det. Hvordan hadde du følt hvis din en av gruppe av dine kollegaer oppførte seg jævlig og sjefen skulle la det gå ut over dere alle. Man skal Ikke bland inn jobb og privatliv, det er to forskjellige ting.

    "Hvorfor har dere ikke engasjert dere mer for befolkningen i Somalia og Simbabwe som har det mye verre enn i Sri Lanka, når dere er så opptatt av rettferdighet og folks lidelser?. Hvorfor skal vi bry oss mer om Tamiler enn folket i Afrika. Dere er en jeng feige terrorister som har drept flere uskyldige menneske enn alle andre terroristorganisasjoner,
    i verden, tilsammen. "

    Jeg er selv tamiler jeg kjemper for at flere mennesker ikke skal dø eller lide, jeg har ingen familie i sri lanka, men hjelper til fordi jeg er villig til å kjempe for en menneskets liv og rett. Jeg har selv fadderbarn i gambia via plan fadder, der jeg bidrar 250 kr i måneden for at den barna skal få like rett til liv som jeg har her i et rikt land. Jeg studerer og jeg jobber, uansett hvor god råd jeg har, vil jeg bidra til at noe av min inntekt går til folk som ikke har det like bra som meg og for å vise hvor takknemlig jeg har det i dette landet.

    Jeg håper du har fått dine svar og ikke tenker NEGATIVT om alle?

    SvarSlett
  128. Sri Lanka – historie

    Forfatter: Gunnar Filseth
    Sist endret:
    Eldre historie (inntil 1815)
    Sri Lanka har gjennom tidene vært kjent under mange navn. Inderne kalte øya Tamraparni som på gresk ble Taprobane, antagelig fordi de skaffet seg kobber (tamra) der. Tamilene snakket om «perleøya», kineserne om «landet uten sorg» og arabiske kjøpmenn om «gledens øy» (Serendib). I den aller eldste tid het øya Singhala etter et sagn om en prinsesse fra vangaenes land (Bengal, Nord-India) som fikk tvillinger med en løve (singha). Disse giftet seg og fikk sønnen Vijaya, den første konge i Sri Lanka. Singhala ble av portugiserne omformet til Ceylon, et navn som var i bruk til 1972 da landet fikk navnet Sri Lanka. I indisk overlevering var Lanka et rike i sør, der Ravana (se Ramayana) hersket. Nasjonalsymbolet er imidlertid fortsatt en løve.

    Kanskje skjuler det seg i sagnet om prinsessen og løven en erindring om at singhaleserne kom fra Nord-India på 500-tallet f.Kr. De fortrengte urbefolkningen (veddaene), som trakk seg lenger og lenger inn i jungelen der de siste rester har holdt seg like til våre dager. Landets nye herskere talte et språk beslektet med sanskrit. Buddhismen ble innført på 200-tallet f.Kr., etter tradisjonen av Ashokas sønn Mahinda, og har siden vært singhalesernes religion. Mektige ruiner og rester av storslåtte vanningsanlegg vitner om den høytstående kultur i det gamle singhaleserriket. Anuradhapura, grunnlagt 380 f.Kr., var hovedstad like til 700-tallet da den ble forlatt og grodde til med jungel.

    Det var tamiler fra Sør-India som hadde ødelagt Anuradhapura. Etappevis drev de singhaleserne sørover, men ble til sist slått av kong Vijayabahu som 1055 gjorde Polonnaruwa til ny hovedstad. Den nye byen lå mer sentralt på øya. Også den hadde mektige byggverk, både buddhistiske og hinduiske. Ca. 1500 fikk landet enda en ny hovedstad, Kandy, i fjellandet midt på øya, der en småkonge hadde skaffet seg makt og utvidet sitt rike.

    Omtrent samtidig satte portugiserne seg fast på vestkysten med hovedsete i Colombo. Like etter kom nederlenderne, som fordrev portugiserne 1658, og først ble hilst som befriere, men snart var like tyranniske som sine forgjengere. Også andre europeiske makter forsøkte å få fotfeste på Ceylon, således Danmark, som 1617 satte seg fast i Trincomalee på østkysten. Admiral Ove Gjedde ville 1618 ha kongen av Kandy til å anerkjenne Christian 4 som overherre. Da dette mislyktes, drog han til Sør-India, der han grunnla kolonien Trankebar. Heldigere var britene, som 1796 overtok etter nederlenderne. Mot slutten av 1700-tallet hadde den siste kongen av Ceylon, Sri Wikrama, opprettet et redselsregime som ikke stod tilbake for kolonimaktenes. Dette gav britene et påskudd til å rykke inn i Kandy 1815 for å gjenopprette ro og orden. Pasifiseringen av Kandy er et av de styggeste kapitler i britisk kolonihistorie.

    Ceylon under britene (1815–1948)
    Da motstanden var brutt, fulgte en lang og fredelig utviklingsperiode avbrutt av enkelte uroligheter, som opprøret i Kandy 1845, da bøndene protesterte mot skattebyrden, og sammenstøt med muslimske handelsmenn 1915. Det ble bygd veier, jernbaner og skoler. I 1870-årene ble kaffeplantasjene ødelagt av sopp, og produksjonen lagt om til te. Da denne krevde større arbeidsinnsats, begynte man å importere plantasjearbeidere fra Sør-India. Slik kom «de indiske tamiler» til landet. Først i 1980-årene fikk en del av denne minoriteten statsborgerskap. En liten del av befolkningen hadde oppnådd stemmerett med den nye forfatningen 1924, og i 1930-årene kom de første politiske partier. Under den annen verdenskrig var det materiell oppgangstid. Selvstendighetsbevegelsen vokste; det betydde mye at India fikk sin frihet 1947.

    Selvstendighet
    Ceylon ble selvstendig 1948, med status som dominion innen Det britiske samvelde, og med forfatning etter britisk mønster. Ceylon var ved selvstendigheten ansett som et av de mest velstående land i Asia, men ble snart preget av økonomiske problemer og bitter strid mellom den singhalesiske, buddhistiske majoritet og den store hinduiske, tamiltalende minoritet. I 1959 ble landets statsminister, sosialisten Solomon Bandaranaike, myrdet. Året etter ble hans enke, Sirimavo Bandaranaike (f. 1916), verdens første kvinnelige statsminister. I 1960-årene var det atskillig sosial og politisk uro, bl.a. et mislykket forsøk på statskupp i 1961. Mangel på ris skapte utbredt misnøye med regjeringen. De viktigste eksportvarene, te, gummi og kokosnøtter, møtte vanskeligheter på verdensmarkedet. Utenrikspolitisk stilte Ceylon seg i spissen for en gruppe asiatiske land som ønsket å være nøytrale i striden mellom øst og vest.

    Ved valget i 1964 led regjeringen under Bandaranaike nederlag og trådte tilbake. Hun ble avløst som regjeringssjef av Dudley Senanayake (f. 1911) fra det konservative United National Party (UNP). Etter nye valg 1970 dannet Bandaranaike en koalisjonsregjering bestående av sosialistpartiet samt to ministere fra det trotskistiske kommunistparti og én fra det Moskva-orienterte. I april 1971 satte ytterliggående venstreorienterte ungdommer i gang et voldelig opprør mot Bandaranaike-regjeringen. Opprørsbevegelsen Janatha Vimukti Peramuna (Folkets frigjøringsfront), JVP, ble slått ned etter blodige kamper med flere tusen drepte.

    Den 22. mai 1972 ble Ceylon proklamert som republikk under navnet Sri Lanka. Øya brøt dermed sine 157-årige bånd med den britiske krone, men fortsatte som medlem av Commonwealth. Utover i 1970-årene forverret de økonomiske problemene seg, og arbeidsløsheten nådde hele 25 prosent. Ved valget 1977 led Bandaranaike et knusende nederlag. Den høyreorienterte opposisjonen fikk 2/3 flertall i parlamentet. Junius Richard Jayewardene (f. 1906) ble statsminister og overtok som president etter at en ny forfatning 1978 hadde gitt presidenten vidtrekkende fullmakter. Et økonomisk liberaliseringsprogram basert på utenlandske investeringer med skattefordeler, gav betydelig vekst og redusert arbeidsløshet, men landet kom inn i en ny økonomisk krise etter at striden mellom singhalesere og tamiler blusset kraftig opp 1983. Arbeidet med å bygge opp en frihandelssone for utenlandske industrietableringer stagnerte, og turistnæringen som hadde vokst, opplevde et tilbakeslag; antallet turister sank fra 410 000 i 1982 til 180 000 i 1987.

    I konflikten mellom det singhalesiske folkeflertall og tamilene var det særlig tre beslutninger fra myndighetenes side som hadde vakt tamilsk misnøye: et vedtak fra 1956 om at singhalesisk skulle være eneste offisielle språk (tamilsk fikk status som «nasjonalt» språk 1978), et vedtak fra 1970 om kvotebegrensning for tamilsk ungdom ved høyere læreanstalter, og en ny lov fra 1983 som påla alle parlamentsmedlemmer å sverge en lojalitetsed til et enhetlig og samlet Sri Lanka. Det siste førte til at Tamil United Liberation Front (TULF), som fra 1977 hadde vært det største opposisjonspartiet, forlot parlamentet. Siden 1983 har tamilene ikke vært representert der, og langt mer militante tamil-organisasjoner gjorde seg stadig sterkere gjeldende. Den største var Tamil Eelams frigjøringstigre (LTTE) under ledelse av Velupillai Prabhakaran. Spenningen mellom folkegruppene slo i 1983 ut i opptøyer der mange hundre mennesker, flest tamiler, ble drept. Unntakstilstand ble erklært. Sri Lanka-hæren ble i 1983–88 utvidet fra 5000 til 40 000 mann; forsvarsutgiftene tynget landets økonomi. India støttet tamilgeriljaen med penger og våpen, men forsøkte også å megle. I juli 1987 undertegnet India og Sri Lanka en avtale om utvidet selvstyre til tamilene i 1/3 av landområdet. India sendte store troppestyrker for å overvåke en våpenhvile og avvæpne tamilmilitsene. Militante tamiler var misfornøyde fordi avtalen ikke gav dem en selvstendig tamilstat, og det kom til kamp mellom inderne og «frigjøringstigrene» med store tap på begge sider. Et år senere var de indiske styrkene økt til over 75 000 mann, men en gradvis tilbaketrekning ble nå innledet og fullført i mars 1990. Inderne hadde over 1000 falne.

    Fredsavtalen og den indiske intervensjonen vakte også misnøye blant singhalesiske nasjonalister, som mente tamilene fikk for store innrømmelser, bl.a. ble tamilsk sidestilt som offisielt språk. JVP-bevegelsen, som hadde forholdt seg passiv siden opprøret i 1971, begynte igjen sin ultranasjonalistiske propaganda og gerilja mot Jayewardene-regjeringen. Høsten 1989 ble JVP knust ved en massiv offensiv fra sikkerhetsstyrkenes side. Konflikten var svært blodig og antas å ha kostet over 25 000 mennesker livet.

    Konflikten mellom tamiler og singhalesere ble ytterligere skjerpet i 1990-årene. Alvorlige overgrep ble begått av begge parter. Sri Lankas sikkerhetsstyrker var i 1998 utvidet til 115 000 (samt hjelpetropper), og forsvarsbudsjettet utgjorde over 15 % av statens utgifter. På sin side gjorde «tamiltigrene» utstrakt bruk av selvmordsbombere og bygde også opp konvensjonelle land- og sjøstridskrefter ved siden av geriljaforband.

    Ranasinghe Premadasa, som hadde vært Sri Lankas president siden desember 1988, ble sprengt i luften av en «selvmordsbomber» 1. mai 1993. Lignende terroraksjoner fulgte, bl.a. ved bruk av bilbomber som drepte over 150 mennesker i Colombo.

    Etter 17 år ved makten tapte UNP flertallet ved parlamentsvalget i august 1994. People's Alliance (PA), en venstreorientert koalisjon ledet av Chandrika Kumaratunga, kom til makten. Kamaratunga vant også presidentvalget med 62 % av stemmene tre måneder senere. Hun overlot statsministerposten til sin mor, Sirimavo Bandaranaike, som dermed ble regjeringssjef for tredje gang. Motkandidaten Gamini Dissanayake fra UNP ble drept av en selvmordsbomber som også tok livet av 51 andre. Bandaranaike var statsminister til hun i 2000 trakk seg tilbake av helbredsgrunner, 84 år gammel.

    Kumaratunga ble valgt på et program der en fredsløsning på den blodige konflikten med tamiltigrene, LTTE, var hovedsaken. Januar 1995 ble det våpenhvile for første gang på fire år, og Norge stilte observatører til disposisjon. Fredsforhandlingene gikk snart i stå, og krigen fortsatte med økende intensitet. Høsten 1995 gikk regjeringshæren til storoffensiv på Jaffna-halvøya, som i fem år var blitt kontrollert og styrt som en slags tamilsk ministat av LTTE med bl.a. eget politi, skattesystem og valuta. I desember ble byen Jaffna og det meste av halvøya erobret. «Tigrene» fortsatte krigen fra baser lenger sør. Forbudet mot LTTE var blitt opphevet 1995, men nytt forbud ble proklamert etter at singhalesernes fremste helligdom, Tannens Tempel, var blitt sprengt av selvmordsaksjonister i januar 1998. Et sentralt politisk spørsmål var utvidet selvstyre for tamilene i nordlige og østlige provinser. En ny maktfordelingsplan ble lagt frem av Kumaratunga som grunnlovsforslag i 1996, men havnet i politisk dødvanne.

    Kumaratunga utlyste nyvalg til presidentposten des. 1999 og sikret en ny 6-års termin med 51 % av stemmene. Tre dager før valget ble hun blindet på høyre øye av en selvmordsbomber som drepte 21 andre. Ved parlamentsvalget des. 2001 tok UNP flertallet tilbake. Kumaratunga måtte nå styre landet med en opposisjonell regjering og et parlament der hennes tilhengere var i mindretall. Statsminister ble UNP-lederen Ranil Wickremesinghe, som vant valget på løfter om fortgang i fredssamtalene med LTTE, samt liberalisering av økonomien.

    Norge har i prinsippet vært nøytral tilrettelegger for en prosess med sikte på å få stanset en borgerkrig som i perioden 1983–2006 antas å ha kostet ca. 67 000 mennesker livet, flest sivile, mens ca. 800 000 er blitt internflyktninger. Norges rolle har tidvis vært sterkt omstridt og gjenstand for ulik vurdering fra berørte parter. President Kumaratunga rettet i 1999 en formell henstilling til Norge om bistand til å finne en fredelig løsning, etter at Norge tidligere hadde engasjert seg uformelt for å få de stridende på talefot. Stortingsrepresentant Erik Solheim ble mars 2000 engasjert av UD som spesialutsending til Sri Lanka. Det var imidlertid først da Ranil Wickremesinghe ble statsminister 2001 at det ble fortgang i prosessen. I februar 2002 skrev regjeringen og LTTE under en avtale om våpenhvile på ubestemt tid; den første gjensidige våpenstillstand siden 1995. Derpå fulgte en mer omfattende dialog. Tilsynelatende fremskritt henimot en kompromissløsning ble gjort under en forhandlingsrunde i Oslo des. 2002. Partene kom da overens om at en endelig løsning måtte ligge innenfor rammen av et enhetlig Sri Lanka, basert på en føderal struktur. LTTE lot ved denne anledning til å ha oppgitt kravet om Tamil Eelam, en egen, selvstendig tamilstat. Regjeringen gav løfter om vidtrekkende selvstyre for tamilene i nordøstlige landsdeler. Imidlertid viste detaljerte forslag, fremlagt av partene tidlig i 2003, at avstanden mellom dem fortsatt var svært stor. Fredsprosessen stanset opp i april 2003, da LTTE midlertidig trakk seg fra dialogen. Norge innstilte sin virksomhet nov. 2003 etter at Kumaratunga hadde beskyldt Norge for å ha tatt «tamiltigrenes» parti. Prosessen ble deretter stående på stedet hvil.

    Ved parlamentsvalget 2004 veltet Kumaratungas venstreallianse den borgerlige Wickremesinghe-regjeringen som mer aktivt hadde villet megle fred med LTTE – og som etter presidentens mening hadde villet gi altfor store innrømmelser. Fredsprosessen var ellers blitt møtt med mistro og protester fra singalesiske nasjonalister, især fra det marxistorienterte JVP og landets innflytelsesrike buddhistbevegelser. I sin nye regjering allierte presidenten seg med JVP, en svoren fiende av LTTE og nå i parlamentarisk vippeposisjon. Etter valgseieren rettet Kumaratunga likevel en henstilling til Norge om å vende tilbake til rollen som mellomledd, men fortsatte siden å betrakte den norske innsatsen med åpenbar skepsis. Kritikken om angivelig norsk partiskhet i favør av LTTE kom enda skarpere til uttrykk da Mahinda Rajapakse fra Kumaratungas parti overtok presidentvervet etter en ytterst knepen valgseier i nov. 2005.

    Et vesentlig lyspunkt var at våpenhvileavtalen, som med norsk bistand ble inngått i feb. 2002, stort sett var blitt overholdt de følgende fire årene. Den ble overvåket av et norskledet, nordisk observatørkorps, Sri Lanka Monitoring Mission (SLMM), I fire-årsperioden 2002–06 rapporterte den om over 3000 brudd på våpenhvilen; av disse var imidlertid bare et fåtall av særlig alvorlig karakter. Etter at utenriksminister Lakhsman Kadirgamar ble drept av en snikskytter i aug. 2005, skjedde imidlertid en markant økning av volden. Sommeren 2006 ble det rapportert om stadig mer alvorlige sammenstøt og overgrep. Fredsprosessen lot til å være inne i sin alvorligste krise siden våpenhvilen i 2002, med åpenbar fare for at den ikke ville overleve et stigende voldsnivå. LTTE ble i juni 2006 offisielt fordømt som en terroristorganisasjon av EU, etter tidligere å ha fått terroriststempelet av Storbritannia og USA. Dette skapte problemer for observatørkorpset. LTTE erklærte at deltakerne fra EU-landene Danmark, Sverige og Finland ikke lenger kunne anses som nøytrale og derfor måtte forlate landet. Observatørene var tidligere blitt kritisert av president Rajapakse for angivelig å ha favorisert LTTE – til tross for at de har lagt skylden på «tigrene» for over 90 % av alle våpenhvilebrudd. Våpenhvileobservatørene fra EU-landene trakk seg ut i august 2006, og dermed er bare Norge og Island tilbake.

    SvarSlett
  129. En ting er at Regjeringen kan gå inn for en fredsavtale i Sri Lanka, slik at sivile (ikke Tamiltigrene!) kan komme seg ut av krigsområdet. Sånn sett skjønner jeg godt demonstrantene i Oslo. Nå har det blitt 2 dager me våpenhvile også, hvem som har æren for det vet jeg ikke, men nå har demonstrantene fått det.

    Men hvorfor skal asylsøkere som kommer til Norge, og er heldige og får opphold, komme å kreve at regjeringen skal gjøre noe i hjemlandet deres? Som det står i kravene! til demonstrantene. Hva med forespørsler eller be om, nei da: krav. Norge har nok med å ordne veiene, skolesystemet, helsevesenet og sitt eget forsvar vel og merke. Norge kan ikke bry seg med alle kriger i alle land bare fordi vi har vært snille her og der i fortiden, og bruke milliarder som vi kunne trengt til ovennevnte. Først kan vi ordne vårt eget land, så kan vi kanskje hjelpe andre land i nød.
    Men jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor vi skal bry oss om krig i land på andre siden av kloden, som vi aldri har vært skyld i selv. Demonstrantene mener vi har et ansvar for Sri Lanka... Hvorfor? Fordi vi ordnet en fredsavtale før, fordi vi er i FN og NATO? Vi har ansvar for vårt eget land først og fremst, vi lar ikke vårt eget land gå til grunne for å hjelpe andre.
    Det må utlendinger forstå. Vær glad dere er trygge i landet vårt, ikke utakknemlige fordi ikke hele folket deres er trygge.

    SvarSlett
  130. Ja og du er ikke takknemlig for at vi har kommet hitt og samtidig er med på å bygge opp landet?
    Hvor hadde norge vært uten alle de utlendingene som jobber i de arbeidsplassen?
    Med bare nordmenn som jobber her, hadde norge ikke vært på toppen av en av de rikeste landet i verden å leve.

    Vi hører ingenting fra dere de innsatsen vi gjør i dette lanet, vi jobber og betaler skatt. Hvis det skal være krig et annet sted, så vil jo alle flyktes til de fredelige landene, og det blir jo overflødig til slutt der. Er det ikke bedre å få stopp på krigen i en annet land, så folk kan dra tilbake og leve i fred der.

    Hvis norge skulle komme i en situasjon at det blir krig her, og ikke bidrar til å hjelpe andre land i krigsituasjon. Hvilken tillit har de andre landene til Norge da? og ville de ha hjulpet Norge i en krigsituasjon??

    Har du glemt at vi lever i en verden, hvis det blir konflikt på andre siden av kloden, vil den spre til den siden av kloden vi er på, da er det bedre å hindre det. Hvis det sprer seg, så blir det 3 verdenskrig. Derfor man må jobbe for felleskapet, og derfor vi har FN og EU, at alle land støtter hverandrer ved brudd på felles rett. Eller så går hele verden til helvete!!

    SvarSlett
  131. Vel det er norge som blandet seg i konflikten på sri lanka, når LTTE (som kjemper for tamilerne) var sterk i 2000 og hjalp Sri lankiske regjeringen(folk som er singalesere) som var svak i krigen med våpenvile og LTTE gikk med på det og det ble våpenvile i 2001,
    nå er det motsatt og Norge svikter tamilerne! Derfor er tamilerne veldig skuffet at Norge ikke for stopp på folkemord der nede på tamilerne, når man blander seg inn så har man ansvar for ting som ikke går som det skal!

    SvarSlett
  132. For det første Norge skulle aldri ha blandet seg inn i den konflikten i 2000, da sto LTTE (kjemper mot tamilere) sterkt over regjeringen, og Sri lankiske regjeringen(folkgruppe singalesere) spurte norske regjeringen om hjelp til våpenvile og LTTE gikk med på det. Og nå har Regjeringen klart å bygge opp styrkene i den perioden og bryttet reglene i våpenvile, så de kan nedkjempe LTTE og tamilerne der. Nå som tamilerne ber om hjelp, så er NORGE passive!! Takk for den må jeg si!

    SvarSlett
  133. Jeg får ikke til en demonstrasjon hvor halvparten av dem står der har LTTE-sympathi

    SvarSlett
  134. hei!

    Det er mye som er så frustrende å lese. her sitter vi trygt bak skjermen og skriver det vi vil med ytringsfrihet og det trygt hos familien, mens folk der nede dør pga menneskelige grusomheter. samma om det virkelig er ltte som holder disse uskyldige menneskene som skjold elr ikke. det er faktum at mennesker (ikke bare LTTE støttere, men også barn , kvinner og menn som holder seg unna ltte) dør og skades brutalt.

    vi lever i et internasjonalt samfunn, men fortsatt bryr vi bare om vårt eget. Det er trist å se at folk bryr seg lite og kommer med negative kommentarer. skjønner at folk blir irritert av demonstrasjoner, men folkens gi dere a. det skader vel oss ikke å forstå demonstrantenes situasjon?? skal vi kun bry oss om folk vi kjenner? sorry, men jeg er nødt til å si dette: Hadde det ikke vært for menneskene hadde ikke verden vært slik den fortsatt er. det finnes mennesker som lager kaos, og det mange av dem. Men flertallet lik som kjærlige nordmenn elr hva?? Hvis dette flertallet gjorde noe sammen, i det minste støtte de som virkelig prøver å få til våpenhvile, utvikling osv., hadde ikke verden blitt et bedre sted å bo i?
    Plz slutt å lagdel dere. ET barn er et barn, uansett om den er norsk,samisk,tamilsk, elr kinesisk. ingen fortjener den sorgen de sivile på Sri Lanka. Ta det neste skrittet fra å irriterere seg over slik, og gjør noe! da kan jeg si til dere at verden blir et godt og trygt sted å bo i, uansett sted! ;)

    takk for meg =)

    SvarSlett