torsdag 9. april 2009

Til alle som klager på tamilenes demonstrasjon!

Skrevet av: Kumar (Bergen)

Dere som sier at et lite land som Norge ikke kan gjøre noe med å løse konflikten på Sri Lanka må vite noen standpunkter om Norges rolle i denne konflikten. Norge har vært fredsmegler i denne konflikten mer enn 10 år. Det er veldig trist at dere nordmenn ikke vet nok om dette og kritiserer tamilene. Hvis dere tror at det lille Norge ikke kan gjøre noe fornuftig for å stoppe krigen. Må dere stille et spørsmål til deres regjering eller Erik Solheim om hvorfor Norge var villig til å ta megler rolle i konflikten og klarte ikke å lyktes med fredsmeglingen. Da er det kanskje naturlig at Erik Solheim kommer med sin vanlige uttalelse om det er de to partene som har hele ansvaret og ikke Norge og han vil understreke at han kan ikke ta part og må forholde NØYTRALT til begge partene. MEN da har vi tamilene lov til å stille et spørsmål om hans uttalelse om LTTE må legge ned våpnene og gi seg til folkemorderne Srilankisk regjeringen.
Dere nordmenn vet sikkert ikke om den fredsavtalen og hva var de kriteriene når Norge tok megler rolle og godtatt denne fredsavtalen. Det ble akseptert at både LTTE og regjeringen er likestillende partier og begge hadde sine territorier i fredsavtalen. Hvis Erik Solheim vil ta en nøytral side i sin rolle, hvordan kan han komme med sånn uttalelse mot LTTE men samt nekter å fordømme srilankisk hæren sin brutale folkemord!

Nå håper jeg dere nordmenn forstår litt om tamilenes krav om våpenhvile og hvor viktig for oss at Norge handler raskt for å stoppe krigen. Dere må vite noe før dere kommenterer på tamilenes sak hva deres egne folk drev i Sri Lanka med andre verdens stormakter. Ikke minst, tenk litt på de fredelige demonstrasjonene tamiler hadde i de siste 3 måneder og dere har knapt hørt om dem. Men det kommer i avisene med store skrift når vi gjør litt annerledes med andre midlene for å få oppmerksomhet fra dere pga vi har oppnådd grensen i lidelsene våre de siste dagens brutale handlinger der nede! (bruk av kjemisk våpen).

Dere kan spørre dere selv at hva er grunnen til vi som er den innvandre gruppen i Norge som gjør det best i utdanning, jobb, integrering og ikke minst følger lov og regler, måtte velge den type demonstrasjon? Fordi vi har prøvd alle måter og vi ble ikke hørt. Vi har ikke andre valg og hver sekund vi venter..blir det drept mange folk der nede. Forventer litt forståelsen fra dere som har forfedre som selv har vært igjennom en frihetskamp!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=541537
http://www.dagbladet.no/2009/04/08/nyheter/tamiler/sri_lanka/tamiltigrene/raymond_johansen/5678182/

9 kommentarer:

  1. BRaaaa skrevet...:)

    SvarSlett
  2. LTTE har gjennomført utallige terrorangrep på militære, politiske og sivile mål og ble - velfortjent, erklært som en terroristorganisasjon og følgelig forbudt i 30 land inkludert USA, Japan, Brasil, Australia, Canada og EU-landene.

    LTTE bedriver i tillegg selvmordsaksjoner.

    Fordømt drøyt å sammenligne norsk motstandskamp med den terrorvirksomheten LTTE utfører.

    SvarSlett
  3. Det er synd du bare støtter LTTEs rett til å drepe Kumar. Stopp og tenk! Hele Sri Lanka fortjener fred. Drapene på singalesere og muslimer som LTTE utfører er ikke mer rettferdige en de drapene regjeringshæren utfører.

    Og du tar feil når det gjelder Erik Solheim. Han har alltid stilt seg nøytral. Det er hans rolle som megler. Han skal ikke støtte en part. Han har bedt både regjeringen og LTTE om å legge ned våpnene og komme til forhandlingsbordet.

    Er det egentlig rart at den Sri lankiske regjeringen sloss mot LTTE. Det er greit å være tigergutt i Oslo. Det er værre å ta bussen til jobb på sri lanka, og vite at den neste unge jenta som kommer på kan være en sort tiger som sprenger deg og seg i luften, sammen med skolebarna på vei til skolen.

    Stopp å se alt fra en side. Tenk. Fred og frihet fra overgrep må gjelde for alle. Ikke bare tamiler.

    SvarSlett
  4. LTTE ønsker ikke fred , de vil ha mer makt og bruker naive tamiler til å demonstrere for seg. Med dette ødelegger bare tamiliene for seg selv å må regne med å bli stemplet som bråkmakere. De kan jo ta noen initiativ selv til å føre en dialog med LTTE dvs terroristene. Når LTTE ikke får støtte fra sine egne så mister de sin makt og rett til å eksistere. Da kan det bli fred.

    SvarSlett
  5. bra skrevet kumar for De som vil forstå.
    vi har ikke tid til å forklare for de som ikke vil sette seg inni situasjonenen tamilene er nå.

    Jeg ber alle som er mot vårt ønske om et fritt land for tamilene, å lese litt historier Eks Norgeshistoriet om hvordan Norge fikk fred og hvorfor Norge vil ikke være et selvstendigland og kunne ikke være union med Sverige og Danmark.

    SvarSlett
  6. Selvfølgelig ønsker alle fred. Vi tamilere ville ikke bare ha freden for oss selv, vi vil at singaleserne også skal ha det fint. Men dere må jo skjønne at det er en grunn til at singaleserne ikke demonstrerer for fred. De har det helt fint på Sri Lanka, de kan gjøre hva de vil og når de vil. LTTEs mål er verken å drepe singalserne eller herredømme over Sri Lanka, de arbeider for tamilerne med å få et land for seg selv. Dere sier at LTTE er terrorister som driver med selvmordsbombing osv, da vet dere ikke hva der srilankiske regjeringen utfører mot den tamilske befolkningen. Det LTTE gjør er ingenting forhold til hva regjeringen gjør. Jeg vil ikke si at LTTE ikke har gjort noe feil, alle gjør feil. Det jeg prøver å si er at LTTE har prøvd å oppnå fred på en rolig måte, og når det ikke hjelper i dete hele tatt så må man strukturere seg på en annen måte.

    SvarSlett
  7. LTTE er en terrororganisasjonen, faktisk den organisasjonen som har utført flest terrorangrep i historien. Dette har de utført i et utall antall år, Norge kan umlig støtte en slik organisasjon. Kanskje har de prøvd å oppnåd fred på en "rolig måte", men ingen ting kan forsvare terrorisme på den måten de driver med.

    Jeg snakker kun på mine egne vegne, og skulle ønske vi kunne hjelpe, men dette er et internt problem. Jeg tror freden først vil komme etter at hele den militante delen av LTTE er knust. Da kan det bli fred. Da kan det eksistere et grunnlag for positiv utvikling.

    Ja, det skjer overgrep fra begge sider, men i et land hvor det ligger så mye bak, må det bli verre før det blir bedre.

    SvarSlett
  8. Det er utrolig at ikke flere av dere såkalte "fredselskende" tamiler tar avstand fra alt det bråket som dere nå har stelt i stand. Hvordan i all verden kan dere tro at det å sperre av Oslo sentrum og knuse en ambassade på noen som helst måte gir sympati for saken? Det eneste dere oppnår er å forsterke fremmedfrykt og skepsis til innvandrere generelt og tamiler spesielt. Jeg tror nok nordmenn flest nå rett og slett er mektig lei av at forskjellige innvandrergrupper gjør om Oslo til en kampsone hver gang det er uroligheter i sine respektive hjemland. Å protestere og markere sine synspunkter har vi alle forståelse for, men det må gjøres innenfor lovens rammer! Alt annet er uakseptabelt og må slås hardt ned på. De som står bak slike uroligheter bør settes på første fly ut av landet.
    Bloggskriveren kommer også med argumentet om at vi nordmenn må forstå vi som har forfedre som selv har kjempet en frihetskamp. Ja det er ikke så lenge siden vi kjempet en frihetskamp, og den ble utkjempet av menn som tok kampen og ikke av feige krek som gjemte seg i et annet land!

    SvarSlett
  9. Vil ikke være frekk men må bare si at det var ikke bare norske folk som kjempet mot hitler i under krigen i Norge.De fikk nok hjelp fra andre land(England) under den krigen for å kjempe mot Hitler.Og må si det at det var mange feige krek som stakk fra Norge og vendte tilbake etter alt var over.

    Og hvem vet kanskje du sier om andres personlighet bør ta å sjekke opp din fortid i krigen eller før du sier om andre mennesker personlighet.Kanskje dine forfedre ikke var i Norge under krigen.

    Jeg tror også at fleste land er rett og slett lei av at Norge skal blande seg inn i andre lands konflikter og forverre situasjonen deretter bare forsvinne. Da kan de like godt holde kjeften å la være stikke nesen inn i andre sine problemer.

    SvarSlett