fredag 10. april 2009

SU: Nordmenn kan ha vanskeligheter for å forstå andres lidelser


Mali Steiro Tronsmoen leder for Sosialistisk Ungdom i Oslo krever at srilankiske regjeringen settes under økonomisk press for at massakrene skal stanses.
Økonomisk bistand utgjør en stor del av statsbudsjettet på Sri Lanka samtidig har regjeringa rusta opp militær apparatet kraftig.
Norge må fryse pengestøtte til Sri Lanka til å presse regjeringa til å stoppe krigsføringa. Isteden må Norge bruke pengene til å hjelpe krigsofrene og gjenreising i de tamilske områdene.

Det kan være vanskelig for mennesker som ikke kjenner annen verden enn den trygge Norge og helt fatte hvilke lidelse der tamilske befolkninga går gjennom akkurat no.
Det at tamiler demonstrerer og kjemper for rettferdighet vekker en sterk solidaritet blant barn, ungdom og voksne i Norge og over hele verden.

Tamilenes kamp og deres standfattighet, den gir oss andre undertrykte folk et ansikt bidrar til global kamp mot urettferdighet.

Relevante liker:
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=552144
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=552076
http://www.dagbladet.no/2009/04/10/nyheter/innenriks/tamiltigrene/5696618/
http://www.dagbladet.no/2009/04/10/nyheter/demonstrasjon/tamil/sri_lanka/innenriks/5695905/

36 kommentarer:

  1. Nå må dere slutte å klage, Norge prøver jo å hjelpe hele tiden.
    Dere vil bare ha mer og mer. Er andre her i verden som trenger hjelp også.
    Dere kan bare sultestreike eller hva, nok må være nok en gang.
    Også for oss vanlige nordmenn......

    SvarSlett
  2. la dem sulte spør du meg, sånn jeg ser det er de bare her for å skape bråk.. send dem ut å slipp dem over nordsjøen

    SvarSlett
  3. "Det at tamiler demonstrerer og kjemper for rettferdighet vekker en sterk solidaritet blant barn, ungdom og voksne i Norge og over hele verden."

    Feil: Det at Tamiler demonstrerer mot norske myndigheter, som har høstet kritikk for at de blander seg for mye inn i Srilankisk politikk, vekker ikke annet enn harme.

    SvarSlett
  4. Solheim har nylig sagt at den safe sonen i sri lanka er den verste plassen i verden akkurat no å være i.
    Hvoran kan en gruppe på 500 tamiltigrer holde igjen 150.000 sivile tamilere + krige mot den srilankiske som har en styrke på over 30.000 styrker rundt imorådene.

    Det med at det er bare 500 tamiltigrer i krigsonen er tall fra srilankiske regjeringa og FN

    TENK LITT FOLK.

    VI må ops på at det er endel Siganlesere som skriver i komentarfeltene som norske. Det er jobben deres. de blir betalt av den srilankiske regjeringa til å være aktiv i slikt.

    Så ikke alle nordmenn har negativt syn.

    SvarSlett
  5. "VI må ops på at det er endel Siganlesere som skriver i komentarfeltene som norske. Det er jobben deres. de blir betalt av den srilankiske regjeringa til å være aktiv i slikt.

    Så ikke alle nordmenn har negativt syn."

    HAHAHAHAHAHAHAHAHA Blir betalt for å legge inn kommentarer. Paranoid LTTE'er!

    SvarSlett
  6. Det som er mest trist med demonstrasjonene er jo at LTTE flagget får vaie.
    Hadde enda tamiler i Norge demonstrert for fred på Sri Lanka. Og for sikkerhet for alle Sri Lankas innbyggere.
    Å gå til sengs med LTTE, slik det ser ut som SU desverre gjør er både farlig, og umoralsk. Å støtte en organisasjon hvis politiske utrykk er å sprenge busser fulle av sivile reisende, ved hjelp av unge kvinnelige selvomordbombere er rett og slett umoral. Slik som venstresiden støtte Pol Pot i Kambodjsa.

    Ikke støtte terror. Støtt freden.

    Og kravet om å stoppe den økonomiske hjelpen til Sri Lanka, hvem vil den treffe? Igjen, sivile. Tamiler Muslimer og Singalesere. Det arbeidet som gjøres på Sri Lanka er viktig. Det bør ikke brukes som brekkstang mot myndighetene på Sri Lanka. Og ikke som et middel for å støtte LTTEs overlevelse.

    SvarSlett
  7. Hvorfor er det bare terroristsympatisører som demonstrerer og lager kvalm i Oslo? Og hvorfor skal de venstreradikale bestandig heie på slike? Ikke før vi er ferdig med palestinagjengen sine opptøyer, så skal også tamilene starte. Tamiltigrene er mange hakk verre enn palestinerne når det gjelder selvmordsbombing og terror. Hvorfor vil noen støtte disse? De hører vel egentlig ikke hjemme i Sri Lanka en gang, de hører hjemme i India.
    De kan gjerne ha fredelige demonstrasjoner for min del, men de skal ikke hverken true Norge eller ødelegge for uskyldige nordmenn. Da kan de heller kjøpe seg et gevær og dra hjem for å kjempe selv.
    Her kan du selv lese om tamiltigrene: http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1193862,00.html/

    SvarSlett
  8. Hva med at regjeringen sprege en hel skole med tamilske barn, over 60 barn ble drept.

    Er ikke dette terror?????????

    SvarSlett
  9. Kan ikke Norge sende styrker dit og redde tigrene? Slakte regjeringen og la tigrene få et land der? Hvor er verdenssamfunnet? Hva med barna? Dere er ikke alene. Norge har snart nye jagerfly de kunne sendt ned dit. Sammen med USA kan vi skape fred. Må gud være med menneskeheten som regjerer over dyrene.

    SvarSlett
  10. Så til helvete la de sulte,send de hjem igjen.............Mye oppmerksomhet skal vi vie dette folkeslaget,dritt lei,vi har vell langt viktigere saker å prioritere her i Norge.

    SvarSlett
  11. Så lenge de får i seg godt med veske skal de bare sultestreike. Man kan gå lenge uten mat.

    SvarSlett
  12. Hei Anonym som skrev masse innlegg,

    Vær så snill slutt å tulle.

    SvarSlett
  13. For meg så er SU en lidelse for Norge

    SvarSlett
  14. Nå har de vel feita seg opp på det norske trygdesystemet i mange år, så noen dager uten mat tåler de sikkert. Lite sympati å hente blant vanlige nordmenn, bortsett fra noen få utskudd på ytterste venstre da .... men de støtter jo faen meg alt terrorpakk i verden

    SvarSlett
  15. Vær så snill folkens!! Dere må være stolte av ungdommer som har evne til å bry seg om andre enn seg sjøl!!!!
    Og når det gjelder tamiliere eller andre grupper som protesterer mot drap av uskyldige sivile, jeg skjønner virkelig ikke at dere klarer å vri det om til noe som høres ut som snylting og sutring fra kriminelle innvandrere.
    Ber dere folk som har mistet foreldre, søsken, barn og andre kjente sitte rolig å vente på at resten av slekta blir bomba ned også???
    Ikke alt handler om Norges innvandrings politikk folkens !!!

    SvarSlett
  16. Til kjære anonym som skriver at man kan holde seg lenge uten mat så lenge man får i seg vatn. Snakker du av egen erfaring eller?? Hvor mangen dager trur du det er snakk om?? Håper virkelig at noen reagerer så ikke slike ressurssterke ungdommer som faktisk er villig til å dø for andres lidelse!!!
    Sultestreik er en ikke voldelig metode, så eg forstår virkelig ikke alle dere som lar dere irritere av dette??? Hva er det dere forventer egentlig av folk som har mistet/ er i ferd med å miste slekt og venner???

    SvarSlett
  17. Nei så fint at de skal sultestreike,håper de stryker med hele gjengen så blir det noen mindre og fø på.

    SvarSlett
  18. Jeg Støtter Tamilere, Thats it!! ikke noe tull prat, bare si hvem dere støtter , enn å gjøre narr av dem . ellers så bare overskje dem .. =) fiin måte å vise det på =)

    SvarSlett
  19. spør du meg så burde kanskje noe steppa opp og jagga dem faen i vold før de "lager et helvette" som de sier de skal visst de ikke får krava sine oppfylt.....

    sisst det var demonstrasjon i oslo lagde de også et helvette....

    TIRSDAG BØR DE HA SPIST OG MØTT PÅ JOBB.....
    FOR JEG REGNER MED DE har EN JOBB OG IKKE SNYLTER PÅ SkATTEN HER I LANDET

    det er jo penger de syter om og bor de her i landet får de faen meg jobbe og støtte skatten...


    jeg gleder meg foresten til den dagen vi sliter her i norge.... da skal vi se hva som skjer dersom en gjeng med nordmenn hadde steppa opp i et eller annet land og starta demonstrasjon og sagt vi skulle laga et helvette....

    SvarSlett
  20. Vi har vel trengt litt hjelp utenifra i tidligere tider vi også?? Norsk historie er vel pensum for alle fortsatt..

    SvarSlett
  21. Til Anonym: TIRSDAG BØR DE HA SPIST OG MØTT PÅ JOBB... FOR JEG REGNER MED DE HAR EN JOBB OG IKKE SNYLTER PÅ SKATTEN HER I LANDET.... hva skal eg gi..gratulerer !!!!!!!!du har rett!!!.. tamilene flest har faktisk en jobb, sysselsettinga er ikke lavere enn etnisk norsk...
    Jeg håper også at de møter på jobb.. for jeg håper giverlandene til Sri Lanka, ink Norge klarer å komme med tiltak som presser myndighetene på Sri Lanka til å slutte å drepe uskyldige sivile!!!!!!!

    SvarSlett
  22. Dere som skriver om å sende skattesnytere og kriminelle Tamilere bør lese dette fakta:

    Av de drøyt 13.000 srilankerne bosatt i Norge, utgjør tamilene over 90 prosent, får Dagsavisen opplyst av den srilankiske ambassaden i Oslo. Det bor kun noen hundre singalesere i Norge. Tamiler skårer høyt på valgdeltakelse, de gjør det bra på skolen og på jobbmarkedet.
    Kristin Henriksen i Statistisk sentralbyrå (SSB) er i ferd med å avslutte en forskningsrapport som sammenligner hvor godt 18 ikke-vestlige innvandrergrupper er integrert i det norske samfunnet. Hun bekrefter at personer med bakgrunn fra Sri Lanka stort sett skårer høyt, spesielt når det gjelder arbeid, utdanning og valgdeltakelse:

    * Halvparten av alle etterkommere fra Sri Lanka er i høyere utdanning (Hele befolkningen: 31 prosent).

    * 66 prosent av srilankerne stemte ved stortingsvalget i 2005 (snittet for ikke-vestlige grupper: 47 prosent, hele befolkningen: 77 prosent).

    * 71,8 prosent av mennene er i arbeid – klart høyest blant ikke-vestlige innvandrere. For srilankiske kvinner er tallet 53 prosent.

    * En undersøkelse fra NIFU STEP viser at srilankiske elever på videregående skole får nest best karakterer blant ikke-vestlige elever, kun slått av vietnamesere, skrev Aftenposten i november i fjor.

    – Srilankerne er relativt godt integrert i det norske samfunnet, og på mange måter ligner de mer på befolkningen i alt enn de ligner på andre ikke-vestlige innvandrere, sier Henriksen.

    hele rapporten kan lastes ned her:
    www.ssb.no/emner/02/rapp_200729/rapp_200729.pdf

    SvarSlett
  23. Jeg kan se at det har blitt satt stor fokus og mye oppmerksomhet rundt "lager et helvete"udtalelse. Det er såvidt vg.no selv skriver kun udtalelse til EN av demonstrantene. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=541537

    "- Om regjeringen ikke gjør noe, bryter helvetet løs!, sier en av demonstrantene til VGTV når talsmannen er ferdig med å lese opp kunngjøringen."

    Er det ingen som har lest dette, også på vg.no? http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=552076

    SvarSlett
  24. Fuck folka som sier sånt.. Det har foregått krig i Sri Lanka i over 60 år. No må vi pokker få slutt på ditta her. Tenk om det hadde foregått noke sånt her i Norge, og andre land ikkje gjorde nokke særlig for å få søutt på ditta.. Tenk på det dokke!

    SvarSlett
  25. La dem sulte seg i hjel. Det er jammen meg deres eget valg.Bruker de slike "pressmidler" fortjener de ikke å bli hørt.

    SvarSlett
  26. ja, de gjør det for å få oppmerksomhet. hvorfor det? flere og flere menneksesr blir drept der for hver dag som går.. selvsagt bryr ikke lille norge om dette enn at de har påskeferie og regninger som er mye viktigere...

    egoistiske idioter som støtter folkemord er dere som klager over demonstrasjonene.. lær dere å vise medfølelse og ta hensyn til andre mennesker rundt dere enn dere selv.

    SvarSlett
  27. Ojojoj, nå så jeg nesten glorien din du siste anonyme.Hahaha ler. Skjønner du ikke at det er MÅTEN de prøver å presse Norge på som er forkastelig. Det vil ikke si at en støtter folkemord av den grunn. Tenk litt lenger enn nesa di a!!!!!!!!!

    SvarSlett
  28. Har ingen problemer med at tamilene utfører en lovlig demonstrasjon, og det er leit at sivilbefolkningen lider. MEN når de truer med å lage et helvete her i landet, ja da er det faen meg nok. Nå har Gaza-demonstrasjonene akkurat vist oss hva vi kan forvente i fremtiden og så går det bare noen få måneder så truer tamilene med samme oppførsel. Hmmm, hvor dumme kan nordmenn egentlig bli som finner oss i slik pøbeloppførsel. Send pøblene i fengsel sammen med voldsapene fra blitz så vi kan få fred her i landet i hvertfall

    SvarSlett
  29. Til den siste Anonym:
    Jeg kan se at du heller ikke har lest avisene godt. Du sier "..når DE truer med å lage et helvete..." Hvor har du det fra..?

    Det er kun Vg.no som har oppblåst dette, og det er, som vg.no selv skriver , kun udtalelse til en frustrert demonstrant på stedet.

    Hvordan kan du genaralisere..?

    over 400 demonstranter er samlet de siste dager, for å stoppe krigen, så de sivile på Sri Lanka, ikke blir drept (henrettet). Kan du ikke heller sette fokuset på formålet med demo`en, og tenk litt på hvorfor så mange mennesker rundt om i verden er samlet...


    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=541537

    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=552076

    http://www.dagbladet.no/2009/04/10/nyheter/innenriks/tamiltigrene/5696618/

    SvarSlett
  30. Sorry altså, men med en gang SU blir brukt som referanse mister saken all sin troverdighet!

    SU som oppfordret til å ta til gatene under palestinasympatisørenes terrorisering av oslos gater...

    SvarSlett
  31. Dettte minner meg om da jeg var en liten sneip på butikken med moren min. Da jeg ville ha en sjokkis så hyla og skreik jeg og når ikke det funka holdt jeg pusten så jeg skulle dø på meg. Moren min skulle da få dårlig samvitighet og gi meg det jeg ville ha, en ganske tåpelig logikk egentlig. Merkelig nok funka det aldri rofl ;)

    SvarSlett
  32. å sammenligne det å skrike og hyle for å få godteri når du var liten med det å sultestreike for å få oppmerksomhet mot uskyldige siveler som blir drept er virkelig helt genialt.. uforstålig egoistiske menneske eller udyr..

    SvarSlett
  33. Å se at så mange har mistet fokuset er trist!

    Det her er ingen maktkamp, dette er en bekjempelse mot menneskerettighetsbrudd.

    Hvis dine søstre og brødre ble drept fordi de var norske, hva ville du ha gjort??

    Å bli født tamil er ingen grunn til å bli undertrykt og drept. I følge FN har over 3000 tamilere mistet livet siden slutten av januar.

    Hva kan vi gjøre, hva kan dere gjøre, hva kan verden gjøre, hva kan Norge gjøre??
    JO, vi kan legge press på giverlandene og regjeringen slik at vi får umiddelbar våpenhvile. Kan fordømme regjeringen. Hjelpe til med bistandsarbeid inn til krigssonen. Det er ikke stort sett mer enn det demostrantene ber om.

    Våkn opp, se HVA som ligger i konflikten, ikke heng dere opp i ulike utsagn. For hver dag som går, dør tamilene som fluer. Tenk om det var din søster eller din datter!

    SvarSlett
  34. Du siste anonyme: Jeg ville i allefall ikke ha sultestreiket for å presse noen til å hjelpe meg.Det er bare respektløst. Forslag til deg, hvis du er så interesert i å hjelpe....DU kan jo dra til sirilanka å hjelpe dem selv!!!!!!!

    SvarSlett
  35. Kan man hjelpe folk som ikke evner å hjelpe seg selv? Er ikke truslene tamilene har kommet med ovenfor det norske folk og våre myndigheter selve eksempelet på årsaken til at de kommer fra et dysfunksjonelt samfunn? Jeg ser at man har tatt et oppgjør med de som kom med truslene, men akkurat som med muslimer generelt virker det som om det er en stilltiende aksept for disse virkemidlene. Det er problemet!

    Og norske myndigheter MÅ være mye klarere på hvor grensene går for dialog, ellers vil alle våre fredsinitiativ rundt om i verden føre til stadig mer uro her hjemme. Det er på tide å vise disse menneskene de vanskelige omstillignene som kreves for et levedyktig demokrati, hva som kreves av dem selv, og bare jatte med i all evighet.

    SvarSlett
  36. Hva kan norge gjøre?

    Hva er det Norge IKKE allerede har prøvd? se selv den fredsavtalen norge fikk til, ble brutt av TAMIL TIGRENE i 2006. Hvem sitt flag går disse apene med i Oslo om dagen? jo nettopp, TAMIL TIGRENE. Hva forventer dere egentlig?

    Vist noen er snille, å gir deg et glass melk, og du kaster dette i veggen, tror du dem gir deg ett nytt glass?

    SvarSlett