søndag 1. februar 2009

Truer med å kaste ut hjelpeorganisasjoner på Sri Lanka

Sri Lankas forsvarssjef skal ha truet med å utvise hjelpeorganisasjoner, diplomater og utenlandske journalister som oppfattes å ta parti for tamilske opprørere.
Ser her at den Srilankiske regjeringen ikke vil at utlandske medier og hjelpeorganisasjoner rapportere hva som egentlig skjer i krigsområdene. Først ble alle medier og hjelpeorganisjasjoner nektet adgang inn til disse områdene av Sri lanka for å føre ulovlig krig. No truer de med å utvise fra landet.
Kilde(NTB): http://www.aftenbladet.no/utenriks/980975/-__Truer_med_aa_kaste_ut_hjelpeorganisasjoner_paa_Sri_Lanka.html

Klare brudd på humanitær rett
Røde Kors fordømmer krigshandlingene på Sri Lanka. Den senere tiden har sykehus og klinikker for sivilbefolkningen blitt truffet flere ganger.
PS. I denne artikkelen blir det også nevnt at det ble arrangert demostrasjon mot LTTE av lokal befolkninga fra Jaffna. Jeg snakket med en venn, og søster hans bor i jaffna, han nevte at søstera hadde sagt at det er mange som blir tvunget og betalt av å delta på denne demostrasjonen. Jeg vet ikke hva jeg skal si om den Sri lankiske regjeringa hvis dette stemmer.
Kilde: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=546715

Bare 26 besvarte Rajapaksa's 48-timers ultimatum
I de siste 48-timer, er det bare 26 sivile som har passert gjennom Oamanthai i Sri Lankas regjeringshær kontrollerte området, sa District Secretariat kilder i Vavuniyaa lørdag kveld. Samtidig Sri Lankas militære kilder sette antall sivile som krysset Oamanthai på 65. I mellomtiden representanter for Internt fortrenges Mennesker i Vanni har uttrykt frykt for at mange hundre sivile skal omkomme innen de neste par timene som Sri Lankas militære offisielt i Colombo sa Sri Lanka Army (SLA) ville gå på en "alle ut" til å fjerne de resterende Tigers" etter forløp av 48-timers ultimatum.

Den ICRC og medisinske myndigheter i Vanni har funnet at det vanskelig å evakuere 300 flere skadde sivile, som de ikke var i stand til å få sikkerhet for en trygg passasje for å nå Vavuniyaa, ifølge medisinske kilder ved Udaiyaarkaddu sykehuset.

I mellomtiden har mer enn 12 sivile bitt såret og minst 2 drept i artilleri og Multi-Barrel-Rocket Launcher (MBRL) brann på Chuthanthirapuram sikkerhet sonen "på lørdag.

Kilde: Tamilnet.com

Alle sammen, vennligst ta og stemme for våpenhvile i Srilanka, ved å slå 0014162604005 og trykk én. Dette stemme blitt tatt av kanadiske hærens media. Vennligst stem fort som mulig.

2 kommentarer:

  1. PS. I denne nyheten blir det også nevnt at det ble arrangert demostrasjon mot LTTE av lokal befolkninga fra Jaffna. Jeg snakket med en venn, og søster hans bor i jaffna, han nevte at søstera hadde sagt at det er mange som blir tvunget og betalt av å delta på denne demostrasjonen. Jeg vet ikke hva jeg skal si om den Sri lankiske regjeringa hvis dette stemmer.




    Hvis man ser noye po bilden ...kan man se at det er muslimer som demonstrer...!Ikke so rart det....med tanken po at de vil bli jagd ut so fort vi Tamilene for det vi vil!!!!

    SvarSlett
  2. Kan dere svare på dette spørsmåle?

    Hvordan blir striden utkjempet? (ka slags våpen de bruke, hvor ofte e skjer krig) Er terror brukt som virkemiddel? (koss kriger de, kor lenge d vare, ka slaks våpen de bruke, bomba?, kor ofte, ska eg sai litt om at d va våpen hvil? Noen andre lands innblanding

    Hvem går konflikten ut over? (sivilbefolkning , soldater, barn flyktningleir, fattigdom) Er noen av stormaktene involvert? ( ka maine du me d?)

    Hvordan kan konflikten løses? ( verdenssamfunnet, FN, fredsbesvarende styrker, Nato, andre lands innblanding ) ( kan d vær noen land som har innblanda seg i steden for Fn, )

    SvarSlett