onsdag 25. februar 2009

Kosovo’s uavhengighet rettferdiggjør Tamil Eelam’s uavhengighet

Serbiske sikkerhetsstyrker drepte tusenvis av uskyldige kosovoalbanere og tvunget 800.000 albanske til å flykte fra sine hjem som flyktninger.
Mellom 1998 til 2000 ble tusenvis av kosovoalbanere drept og deres masse graver, brente landsbyer, brente kropper ble funnet til å være veldig betydningsfult.

Fakta om Kosovo:

LAND: Kosovo dekker ca 10878 kvadrat km og grenser Albania og Makedonia.

MENNESKER: Ca 2 millioner, "90 prosent etnisk albanske, hvorav de fleste er muslimer, og resten katolikk. De resterende 10 prosent er hovedsakelig ortodokse kristne serbere.

STATUS: Selv om det juridisk fortsatt en provins i Serbia, Kosovo har vært styrt av FN og NATO siden 1999, da Slobodan Milošević's styrker ble fordrevet etter en NATO luft krig for å avslutte sin razzia på etnisk albanske separatister.

HISTORIE: Kosovo, siden av en episk kamp mellom serberne og tyrkerne i 1389, regnes kosovo som hellig plass av serberne, og fødestedet til deres identitet. Etniske albanere sier de er etterkommere av de gamle Ilyrians, Kosovo første innbyggere.

HVA ER NÅ: Kosovo erklærte uavhengighet 17. februar 2008 og den etnisk albanske lederskap er regnet med rask anerkjennelse fra USA og viktige europeiske makter.

KLA blir fordømt av vesten
Det som er spesielt interessant, er Vestens reaksjon på kosovoalbanernes krav. I starten insisterte Vesten på at albanerne skulle forhandle med Slobodan Milosevics rasistiske regime for å oppnå et visst selvstyre innenfor Serbia.
Når det gjaldt KLA og deres væpnede kamp, fordømte USA KLA og kalte dem for terrorister og satte dem på terrorlista.
Mens verdenssamfunnet ga sin støtte til det ”moderne” og ”demokratiske” lederskapet til Ibrahim Rugova, samlet samtidig Kosovos folk seg rundt dem som kjempet. Det at Kosovos nyvalgte statsminister, Hashim Thaci, tidligere var leder for KLA, avslører hva kosovoalbanerne tenker om verdens fordømmelse av deres frigjøringskamp som terrorisme.
klikk på bilda for å forstørre

Fakta om Tamil Eelam:

LAND: Tamil Eelam dekker 18881 kvadrat km.

MENNESKER: 3.2 millioner tamiler er vanlige innbyggere i nord og øst på Sri Lanka; ytterligere 1.2 millioner mennesker er Tamil snakkende muslimer som bor i nord og øst i Sri Lanka.

STATUS: Minst 70.000 mennesker er drept over tre tiår med frihet kamp mellom regjeringen i Sri Lanka og den Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE). 900.000 tamilske flyktninger har flyktet fra Sri Lanka til Canada, USA, Storbritannia, India, Australia, mange europeiske land og mange andre land i verden. Andre 500.000 tamiler flyktet fra hjemmene sine i Sri Lanka og søkte midlertidige beskyttelse i nord og øst på Sri Lanka uten grunnleggende fasiliteter, mat og medisiner.

HVA NESTE: Langt utover enhver menneskelig fantasi lider tamilene i hendene på flertall Singalesere på Sri Lanka sammen med statlig diskriminering og undertrykkelse som har eksitert helt siden Sri Lanka fikk uavhengighet fra Britike koloni makten i 1948.

Tamiler i Sri Lanka som har sine distinkte og unike kultur, har lidd bred skala massakre og folkemord mot tamilene over en periode på seks tiår siden 1948.

Sri Lanka utgir seg for å være en av de eldste demokratier i Sør-Asia fortsetter ubarmhjertig med overfall av statlig terrorisme mot tamilske sivile ved suksessive Singalesisk regjeringer helt siden Sri Lanka fikk uavhengighet.

Tamiler forventer det internasjonale samfunnet, inkludert, FN, EU, NATO med å spille svært viktig rolle i å støtte den lange legitime klager av tamilerns rettigheter ved å innse sin selvbestemmelse rettigheter som er den eneste meningsfulle løsning som vil gi noen varig fred til både singalesisk dominerte Sri Lanka og Tamil dominert Tamil Eelam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar