mandag 16. februar 2009

Sri lanka bruker brannbomber på sivile mål i Vanni

Sri Lanka Army (SLA) og Sri Lanka Air Force (SLAF) har økende grad brukt brannbomber i flere former i de siste angrepene på Vanni sivile. En petroleumsrelaterte flytende blandinger er funnet brukt i SLAF bombadering. Samme type bombe blir også brukt i artilleri i tillegg til artilleri-skutt flygende brannballer som oppflammes ved bombet mål. Nylig har sykehuset i Udaaiyaarkaddu blitt angrepet med slike bomber, som dokumentert av en video, filmet fra en bygning i sykehuset.

I de senere luftangrep, har SLAF bombefly rullet klasebomber eller brann-bomber, sier øyenvitner. Flere liter av et tykkere variant av bensin-aktig væske er falt sammen med bomber som forårsaker umiddelbar brann på målet.

Øyenvitner som har overlevd fra angrep rapporterer også at de opplevde alvorlige pusteproblemer under angrepet, som viser at bombene slipper en stor mengde karbonmonoksid, deoxygenating i luften.

Den SLA har rullet samme type bomber i Multi-Barrel Rocket Launcher (MBRL) og artillerier. Fotografier av ofrene som ble drept i flere lokaliteter i Udaiyaarkaddu, Chuthanthirapuram, Theavipuram, Va'l'lipunam, Ira'naip-paalai og Puthukkudiyiruppu dokumentere nivået av brann skader forårsaket til ofrene.

Advarsel sterke bilder: Under finner du en bildepresentasjon som bærer bevis på bruk av brennbare bomber som har satt i brann og drept flere sivile i Vanni i det siste.


Kilde: TamilNet
Wikipedia: Brannbomber

FN's beskyldninger er siktet på å gjemme deres egene svikter

Dette seneste utbruddet av FN kontor i Colombo finner ingenting galt med Colombo myndighet.
Det har ikke noe til å si på hvordan flyktet eller fanget sivile blir behandlet av SLA, hvordan brannbomber og forbudte våpen som klyngebomber bevisst blir brukt ved angripeen sivile måls og på skjebnen av barn så ung som 14 når de får inn i hendene av SLA.
Som sett fra de tidligere uttalelsene, Colombo FN kontor som aldri ha blitt visst fra hvor bombene som angrep sivile ha blitt kommet fra.
Sitert av AFP at FN innrømmer at «Tusenvis av sivili i krigsområdet har alvorlig mangel på mat, medisin og drikke vann» og «innsatser til å ta med mer mat og medisin har ikke ennå vært vellykket».
De seneste rapportene fra Vanni angir at folk faller på gater på grunn av sult, lett dør i bunkerne på det svakeste sjokket som de er svak og tusenvis av kvinner i deres sent trinn av svangerskapet lider av alvorlig underernæring.
Velupillai Sivanadiyar, President, TRO» sier at FNS udyktighet til å oppfylle dets forpliktelser til sivile eksplisitt. Ennå sier de ikke hvem som forhindrer dem fra deres ansvar,» sa Herr Sivanadiyar.
FN kunne ikke en gang materialisere en foreløpig våpenhvile periode fra Colombo myndighet til å tillate sivilister til å flytte.
«Hvis de virkelig bryr seg om sivile, er ikke dette tiden for ubrukelig samtale og beskyldninger. De må ikke bry om LTTE. La dem komme direkte og se hva er begivenhet og gjør seg brukbar. Når de ikke kan fungere har de heller ikke noen moralsk ansvar til å anklage» sa Herr Sivanadiyar.
«FNs beskyldninger er siktet på å gjemme deres egene svikter. Deres uvilje til å fungere men samtidig deres opptatthet med påvirket propaganda kan bare bli forstått at den høyeste internasjonale kroppen er den verste utnyttelsen av tilstanden av folket av Vanni. Dette er det ‹menneskelige skjolden› som de bruker til å beskytte interessene av undertrykkelse», sa han videre.

Kilde: TamilNet
http://www.dagbladet.no/2009/02/16/nyheter/utenriks/ltt/4887149/
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=558692
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=536963
http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/article2574936.ece
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=547894

4 kommentarer:

  1. Ja Det er sant at regjeringen skylder LTTE som vanligfor gjemme deres beskyldninger. LTTE aldri gjør dette mot sine sivile. LTTE som er eneste gruppe som jobber for å tamilenes rettigheter.

    SvarSlett
  2. Godt at det finst nokon her i norge som faktisk skriver litt sant om vanni!!! Tamilere i norge som ser desse artikkelane, ver så snill og skriv det dåke veit om situasjonen for tamilske sivile på sri lanka, post dei i lokal avisa, skriv "min meining" osv. Så og seie all norsk media skriver jo berre det den srilankiske regjeringa hevdar.

    SvarSlett
  3. BARE THAMILER BOR I UTLANDER SOM SINSE AT TIGERENE ER RIKTIG IKKE DE SOM BOR I KRIG SONE.HAR DU ENGANG LEST AVISER I SRI LANKA?

    SvarSlett
  4. Det er jo ikke noe pressefrihet på sri lanka, så nei jeg leser ikke aviser fra sri lanka.

    SvarSlett