lørdag 21. februar 2009

Angrepet viser at LTTE har evnen til å slå langt fra konfliktens sone

LTTE gjennomførte fredag et luftangrep i Sri Lankas hovedstad Colombo. 2 ble drept og ca 50 skadet da et et fly styrtet ned i ligningskontoret og mot luftforsvarets HQ. Dette angrepet viser at man ikke kan avskrive LTTE og at de har evnen til å slå langt fra konfliktens sone.
Det hele er meget flaut for styresmaktene på Sri Lanka som tidligere hevdet å ha ødelagt alle skjulte tamilske rullebaner, og etterlatt et maktesløst tamilsk flyvåpen. Dette stemmer altså ikke. No sier regjeringen at de unngikk katastrofe i flyangrep pga at flyene var fullpakket med sprengstoff.
Dette er en av bevisene på at man ikke kan skape fred med militært makt og at det må til et politisk løsning med en eller annen form for sjølstyre for tamilene.

Kilder:
http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/160696
http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/article2579796.ece
http://www.dagbladet.no/2009/02/20/nyheter/utenriks/tamiltigrene/bombeangrep/4957363/
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=548136


Tamiler fra hele Europa demonstrerer
Fredag samlet tamiler fra hele Europa seg på samme sted til en minnemarkering og for å demonstrere mot de pågående kamphandlingene mellom LTTE-geriljaen og regjeringen på Sri Lanka. Blant disse var det rundt 1000 norsktamilere.
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=548109


Sivile blir slaktet
Regjeringsstyrkene skyter med artilleri mot sykehus og såkalte sikre soner, slik at sivile som oppholder seg der, blir slaktet ned. Denne krigen mot sivilbefolkningen må ta slutt, sier Human Rights Watch talsmann James Ross
http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians

Internt fortrenges personer, inkludert barn, i et av flyktnings leir i Vavuniya prøver å kommunisere med sine slektninger gjennom doble ruller av piggtråd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar