fredag 10. juli 2009

RETTFERDIGHET FORSINKET ER RETTFERDIGHET AVSLÅTT

camp1
The Times rapporterer at omlag 1.400 tamilske flyktninger dør hver uke i de gigantleirene Manik Farm på Sri Lanka, som blir fortalt av høytstående personer i internasjonale hjelpeorganisasjoner.

Dette påpeker at den lankesiske regjeringen har ikke prøvd å stanse en humanitær katastrofe etter kunngjøringen av seieren over LTTE i mai og at regjeringa ved navn ”velferd landsbyer” har faktisk bygget konsentrasjonsleirer til å huse 300.000 personer.
The Times skrev i mai at de er lange køer for mat og utilstrekkelig vannforsyning inne i Manik Farm. Kvinner, barn og eldre ble satt under kaotiske tilstander og at de dør av sykdommer og diaré.

Hjelpe organisasjoner får kun slippe inn i leiren kort tid av gangen. Og fra i går ble ikke Røde Kors tillatt og har blitt bedt og reise ut av landet. Hva er hensikten med dette? Prøver den lankesiske regjeringen å utrydde tamilene ved å nekte dem hjelp og la dem dø?

Det er mer enn antall personer som døde totalt i Gaza konflikten. Når vil det internasjonale samfunnet reagere? Venter de på at alle skal dø? Det blir sagt at RETTFERDIGHET FORSINKET ER RETTFERDIGHET AVSLÅTT. Er dette framtiden for tamilene?

Lankesiske regjeringen sier at de har drept alle LTTE. Røde kors, FN og alle hadde dem som en unnskyldning. Men hva nå da? Forstår de ikke at det ikke var dødsfall like dette når LTTE var i kraft. Men no ser man det virkelige ansiktet til disse.

Relevante Linker:
http://www.dagbladet.no/2009/07/10/nyheter/utenriks/sri_lanka/tamiltigrene/krig/7134974/
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=568038
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=567930

3 kommentarer:

  1. Det er trist å høre ... Det er det sikkert, men media er alt og med alle dårlige nyheter rundt omkring verdensmedier(kasnje har bestemt seg) har ikke noe plass på headlines for problemene i sri lanka ... Det er trist, men det er virkeligheten idag ... Kan raportere dra dit nå eller enda har de det stengt for raportere å gå inn i banen å raportere derfra ?

    SvarSlett
  2. Vil stormaktene være med å skape fred på Srilanka? Nei, de fleste har skjult agenda når de snakker om Srilanka.

    Hvilke land har hvilke interesser?

    India:
    1. De hadde behov for å hevne de Tamilske tigere
    a. for drapet på statsminister Rajiv Gandi.
    b. Grerillajakrigen som de tapte mot de Tamilske Tigere på Srilanka(i 80 tallet)

    Det tok flere tiår før India kunne realisere sin hevn over de Tamilske Tigere. De prøvde å infiltrere tigere og fjerne tigrenes lederskap. Men første forsøket ble avslørt og en tigerkommandant og hans sympatisører ble myrdet av tigere i 90 tallet. Etter fredsamtalene i 2001/2002 lykkes både India og Srilankas regjering å infiltrere og splitte tigrene i to ved hjelp av kommandant Karuna. Den politiske situasjonen på Srilanka ville ha sett annerledes uten denne splittelsen.

    2. En separat tamilsk stat på Srilanka vil kunne skape
    ustabilitet i det sørlige Iindia, også kalt Tamailnadu.

    3. Srilanka er strategisk viktig for India pga sin beliggenhet i det indiske havet. Når Pakistan og Kina opparbeider tette militær samarbeid med Srilanka, kan ikke India sitte stille og derfor måtte de hjelpe den srilankesiske regjering militært og komme i posisjon for å dempe Pakistan og Kina’s posisjon på Srilanka.

    4. Økonomiske årsaker.
    a. pr. i dag er det indiske oljeselskaper som har rettighet til å drive oljebasert virksomhet på Srilanka)
    b. Der er muligens store oljereserver på nordvest Srilanka.

    5. Politiske interesser.

    Pakistan:
    1. Strategisk viktig i krigen med India.
    2. Våpensalg.
    3. Politiske interesser.

    Kina
    1. Strategisk viktig i krigen med India.
    2. Våpensalg.
    3. Økonomiske interesser
    4. Politiske interesser.

    Japan
    1. Har vært en av de store giverland til Srilanka i mange ti år (Har stor innflytelse på Srilanka)
    2. Økonomiske interesser
    3. Politiske interesser.

    EU, USA, Australia, Canada
    1. Har stemplet tigrene som terrororganisasjon. Selv om de ser at Tigerne kjemper for tamilenes sak, har de problemer med å støtte tigerne direkte.
    2. Alle land har sine politiske interesser
    3. Noen Eu land selger våpen til srilanka.

    Russland
    1. Politiske interesser
    2. Økonomiske interesser
    3. Våpensalg

    Norge
    1. Eneste landet som ikke har tigerene på terrorliste.
    2. En del andre land utfører sine politiske agende via Norge
    3. Økonomiske interesser


    Krigen har skakkjørt Srilanka's økonomi slik at Srilanka er avhengi av økonomisk hjelp fra giverland og Verdensbanken.

    Srilankas regjering kan ikke nekte å gi tamiler mer rettferdig rettigheter, hvis alle giverland blir enige i å presse for en løsning.

    Siden alle land har skjult agenda, blir det vanskelig å legge nok press på de srilankiske myndigheter. Når Det internasjonale pengeforbundet utsetter betalingene til Srilanka, går India fram og sier at de vil låne ut/gi mange milliarder til Srilanka, hvis Det Internasjonale pengeforbundet utsetter betalingene (Men de låner penger for å hjelpe sine egne i india)

    FN sine uttalelser blir sabotert av Kina, India og Russland.

    Jeg har prøvd å forklare hvor komplisert er denne krigen. Noen land tjener på ha denne krigen gående og derfor ønsker de ikke å være med på å bidra til freden. Selv om de kalles verdens største demokrati eller supermakt.

    Det må utvikles nytt lederskap på Srilanka både for singalesere og tamiler som er basert på forsoning og rettferdighet før vi kan håpe på en løsning til denne krigen.

    Hilsen
    I have a dream

    Sanjayan

    SvarSlett
  3. Her kan du prøve den kreative og nytenkende spilleautomaten Wonky wabbits helt gratis

    SvarSlett