onsdag 26. august 2009

Enda et bevis på Sri Lankas krigsforbrytelser


Se den uredigerte mobilvideoen under, sterke bilder:

Bare tre måneder etter at Sri Lankas regjering erklærte at landet er frigjort fra LTTE dukket det opp et videoopptak som tilsynelatende viser at regjeringssoldater henretter nakne og hjelpeløse tamiler.

Journalister for demokrati i Sri Lanka, som fikk tak i materialet, sa at det var filmet i januar - da internasjonale medier ble forhindret av Sri Lankas regjering fra å dekke krigssonen.

Som vanlig så nekter den srilankiske Høykommisjonen for at regjeringen hadde utført grusomheter mot det tamilske samfunnet.

Kilde: channel4
Relevante linker:
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=566718

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=566838

34 kommentarer:

  1. Old shit, new wrapping. Når skal folk forstå at krig ikke er VM i fotball. I mange situasjoner er det nødvendig å henrette krigsfanger. Eksempelvis ved raske fremrykninger eller i situasjoner hvor fangene ikke kan transporteres bort fra slagmarken. Det er ikke noen "corner" eller "offside" i krig eller "regler". Det eneste som gjelder er å vinne. Koste hva det koste vil.

    SvarSlett
  2. Til "anonym" Det er noe av det dummeste jeg har hørt! Hvordan vet du for det første at dette er krigsfanger? Når ett liv først er borte så kommer det aldri tilbake! Nr. 2 Hvis du kan singalesisk så sier de en del "spøk" underveis i videoen OG hvis du i det hele tatt har vett nok i hodet til å høre, kan du faktisk høre dem le i bakgrunn! Så hvis det er nødvendig å drepe dem slikt så er det vel på sin plass å le mens det pågår? Tror ikke det nei så bruk litt hodet og tenk på hva du skriver!

    LTTE prøvde å få Tamilens frihet, men klarte ikke, det ble til krig, noe som startet med muntlerlig tale, der regjeringen ikke tillot det og det dermed brøt ut til krig. Nå har LTTE tapt, noe jeg mener kan spare Tamilens liv, men NEI! Regjeringen har fanget 100 tusener av Tamilere og holder dem i konsentrasjonsleir for å "finne LTTE", der det nå viser seg at alle de er fra LTTE siden hver dag drepes det 100 vis. Åpnene øyene å få med hva som egentlig skjer. Krigen ble over for måneder siden og ennå holder de sivile til fanger.

    Eneste jeg vil er at Tamilene må ikke ha egen stat, men det ville vært det beste, men uansett så er det nok at tamilene og singalesere blir LIKT behandlet og at Tamilene ikke blir undertrykt! At tamilene kan komme inn i regjeringen, at de også kan stemme som en demokrati og det vil være fred. Men så lenge den Sri Lankiske regjeringen fortsetter å drepe, ikke slutter med å gi plass til Tamiele, så vil aldri Tamilene gi opp!

    SvarSlett
  3. Må si at j er enig me han over, dette er fryktelig leit

    SvarSlett
  4. Dessverre, Alle grupper i srilanka har tråkket på meneskeretighetene uten verden kjenner til... mange historier bare de lokale miljø som kjenner til. Slutt å diskuttere om disse krigene du som bor på utlandet og selger våpen og støtte å kjøpe våpen for å drepe uskyldige menesker.

    SvarSlett
  5. håpløs komentar fra han der ovenpå. Klart vi må diskutere å bry oss disse menneskeretighets bruddene som kommer frem til oss utenfor sri lanka. trur lite på at de folka nede i srilanka kan skape noe av å diskutere detta, landet er jo helt lik kina, iran, det finnes ikke rettferdighet der nede ser det utsom.
    Husk norge er 6 største våpeneksport og all våpen dreper uskyldige, så da kan liksom ingen i norge prate om dette a. Håpløs kommentar av den anonyme dusten må jeg si.
    Jeg føler med tamilene, håper de får en fredlig land de kan leve uten undertrykkelse.

    SvarSlett
  6. de som ikke har forståelsen på ett menneskeliv, kan bare slenge seg i veggen og ikke bry seg om dette. hvis med følelser.. RIP

    SvarSlett
  7. Dette ser helt jevlig ut. Den sri lankiske regjeringa må stilles for krigsforbrytelser.
    Syns synd på tamilene.

    SvarSlett
  8. Helvete for en tosk du øverst på kommentarlista. Aldri har jeg hørt en som mangler mer empati enn deg. Man skulle tro du var en FRP-velger.

    SvarSlett
  9. Jeg er ikke en DUST men jeg lyder av krigen siste 30 år,, Og har miste mange i familien og venner og naboer ellers alt som spart hele livet i siste krigen bare på 6 månder. Du som leser og høre samt lever i godtliv langt fra virkeligheten, snakker om krig og meneske rettigheter aldri blir noe av.. God natt.

    Sri lanka er ikke et våpen idustriland. Vet du hvor kommer fra disse avanserte våpene for all gruppene? vet du hvordan innvestert for disse våpene? vet du hvem som ble tjente på dette?

    SvarSlett
  10. De som ikke har noe peiling på hva som skjer i Srilanka, trenger ikke si noe mening om det, bare være stille. De vet ikke hvordan leve under singalesiske regjeringen og singalesiske soldatene og miste familien og venner. Så dere må holde skjeft.

    SvarSlett
  11. Dette innlegget dreier om krigsforbrytelser dra regjeringens side, så sitter dere å diskutere om hvem som sponser LTTE med våpen. For noe tåpelige personer dere er, LTTE er borte i sri lanka. Det har regjeringa sagt selv. Så kanskje vi skal fokusere mer på hvem som støtter og sposer regeringa der nede og de burde vært stillt for krigsrett.
    Vær sakelig folkens

    SvarSlett
  12. Hei, du som definere at IKKE PEILING,DUST,TOSK osv... gå søk etter det du sins de som er beste for alle, da får både gode og vonde historier fram.
    bare ta en titt på det først her senere kommer list over en lenge samling som jeg har lest og sett verden over hva some årsaken for dagens situasjon på Sri lanka...
    http://www.nrk.no/nyheter/1.6641336

    SvarSlett
  13. Den artikkelen publisert av NRK er trolig ikke ren fakta. Mulig folk har bedt om støtte og lignende men at de gir trusler som det er bare patetisk å tro på. LTTE i Sri Lanka kan være slik, men her i Norge har jeg som Tamil aldri hørt om lignende eller sett det slikt. Jeg har flere ganger fått besøk fra tamiler, bekjente og ukjente om pengesamling til Sri Lanka om å støtte kampen for frihet på Sri Lanka, da har ikke jeg gitt penger av økonomiske årsaker, men kun til medisinsk hjelp, mat for nød o.l. men min bror pleier å gi penger til friheten som ble kjempet. Noen ganger ikke og da har det aldri forekommet at vi har blitt truet eller lignende og flere kjenner vi som har nektet å gi, men ikke fått trussel eller noe. Så tenk begge veier, hva om disse egentlig er singalesere ELLER ble tvunget av singalesere til å si dette? Dette ser også ut som ett oppspinn, men det er alltid ett eller annet lureri begge veier før all fakta kommer til bords!

    Denne kommentaren gjelder forresten linken fra den forrige anonyme som skrev nå sist.

    SvarSlett
  14. Har du noe kommetærer ti det:
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article620884.ece
    hmm Dr. støtter krig og støtter pasienter....??

    http://www.nytid.no/arkiv/artikler/20051123/norsk_millionstotte_til_tamiltigrene/

    Er det ikke en verdifull liv både selvmorder og offere?
    http://www.satp.org/satporgtp/countries/shrilanka/database/data_suicide_killings.htm

    SvarSlett
  15. Ja, riktig du sier at du har økonomiske årsaker og kan ikke hjelpe dem, men hvis noe sier at "de vil ikke hjelp for deres krigs handlinger, da so...?"

    SvarSlett
  16. Tåpelig. Når 99% av tamilene stemte for egen stat under valget i norge iår. Så trur jeg de fleste ønsket å hjelpe LTTE og oppnå egen stat.
    De resterende 1% er de som sverter tamilene sak, og de blir godt sponsa av den lankesiske regjeringen til å gjøre det.

    SvarSlett
  17. Tamilene har fått og får som fortent...
    Dette skulle de ha tenkt på før de brøt freden og gikk i krig mot regjeringen..
    Skal ikke komme her og syte etter at de har tapt kampen..
    Innse nederlaget og hold godt kjeft.
    Og vis det er LTTE soldater som blir henrettet er det berre å forsette ingen sympati, godt å bli kvitt dem...
    Er singaleser selv og har familie som er regjering soldater..
    Tamilene kommer ALDRI til å få egen stat eller komme inn i regjeringen i SRI LANKA og takk Faen for det....

    Endlig har vi tatt tilbake landet vårt:)

    Mvh Sri lankan

    SvarSlett
  18. Alle vet at fattig folk kan leve godt uten at et eget stat eller andres lommepenger med sine egen jobb og jord... men en politiske eller gruppe ledere og støtte spillere, søke asyl og innhente familiene sin osv. kan ikke leve uten noe uro i landet blant i befolkiningen og interne strider...

    Ikke snakke om prosent regning uten for landet.. Det kan alle gjøre...så lenge norge mater, støtter og inpoterer gruppe ledere uten grunnlag, men for egen posison på verdens kartet. Noger gir f.. hvorden folk dør. Du vet hvor mange tamilsk grupper fins utenfor landet med ulike oppfatninger og meninger... klar dere først bli enig uten og drepe hverandre? og derefter kan vi snakk om andre ting.

    http://globalpolitician.com/22235-britain-terror

    SvarSlett
  19. For en psychopath singaleser. Viser klart og tydelig hvordan de fleste singaleserne er. Tamilene brøt freden? Det har aldri vært fred mellom singalesere og tamilere i flere århundre. Hvis du kan litt historie så ville du vist at tamilere og singalesere har alltid vært i strid fra 1500 tallet.

    Og til til han anonyme ovom, du er dum som påstår at tamilene i utlandet ikke ønsker fred i sri lanka. Hvor dum kan en være.

    Jeg fant faktisk en tidligere innlegg fra denne bloggen der det blir stilt om LTTE er terrorister eller ikke.
    http://uavhengighet.blogspot.com/2009/01/ltte-er-ikke-en-terrorist-organisasjon.html

    SvarSlett
  20. Du som skrev innlegget om at tamilene får det som fortjent viser bare dårlig holdning ovenfor deg selv og andre singalesere. Du sier f.eks at Tamilere ikke kan komme inn i regjeringen, hvorfor? Og Tamilene brøt freden? Hvilken fred? Det var aldri fred etter at engelskmennene forsvant. Singaleserne tok fort over maktene ved å undertrykke Tamilene, gi dem null rettigheter og la ingen av Tamilene inn i regjeringen. HVA I HULESTE ER PROBLEMET MED Å SLIPPE INN TAMILER INN I REGJERINGEN?

    Viser jo bare hvor dårlig regjering det er i Sri Lanka!

    Og dette med at Tamilere får trussel om å støtte LTTE, må være veldig sjelden! Når 99% av tamilene stemte for et eget stat under valget i norge som skjedde ved sommer, viser det hvor hardt Tamilene egentlig har det. Siste ting, tror dere virkelig LTTE ble grunnlagt for å gå i krig med regjeringen for å få opp ordet "selvbomber" og "terrorist" som mange sier? Alt har en mening om hvorfor det skjer, men regjeringens argumenter har jeg ikke fått noe om hvorfor de har sperre alle disse flyktningene i konsentrasjosleir, ikke gir likestilling til Tamilene som singaleserne, gjør slike voldelige handlinger mot uskyldige som videoen viser (om det så hadde vært LTTE som blir drept ovenfor, så er det ennå menneskeliv som går tapt!) , om hvorfor media ikke slipper inn å Sri Lanka

    ... fordi regjeringen har ingen gode argumenter for å ta livet til uskyldige! Regjeringen prøver å utslette tamilene på sri lanka som hitler prøvde å utslette jøder!

    SvarSlett
  21. Hei du! du som definere med stikk og nedlatende ord for en som gir egen ståsted meninger, det vil si du har mango på argumenter eller ville ikke høre på andres meninger med en fanatiske holdninger.

    Alle som ikke enig med dine standpunkt er ikke betalt av andre eller ikke dum osv.. prøv å være allsidig person og lære deg med akseptere og analysere andres meninger uavhengig din ståsted..

    Vi trenger ikke se på historier lang så tilbake som 1500 tallet. Vi kan se litt om de siste 30 årene. Tenk deg hvis i Sri lanka befolkningen omvendt med vår Singhaliske brødre og søstere forhold til tamiler... da hvordan den tamilske regjering ville styrt i Sri Lanka?

    Det litt vanskelig å forstå disse historiene, du som er oppvokst med norske barnebidrag og systematisk styrt av ensidig holdninger.

    Tamiler er 20% forhold til Singhaliser... og nesten tamil som morsmål muslimer er meget mindre prosent forhold til tamiler.. hvordan vår fridom kjempere behandlet vår mindre tall muslimer og kastet ut av Jaffna???

    http://en.wikipedia.org/wiki/Expulsion_of_Muslims_from_Jaffna
    http://www.jaffnamuslims.com/

    Hvor mange tamilske grupper som fins i Sri lanka for å stadfeste en frihet for tamiler??? hvordan de har drept hverandre i de siste 30 årene...??? Hvor mange som hater hverandre??? Når de skall være enig med en forstår full respekt med hverandre??? Når skal de alle legger ned våpnene sin og snakker sammen uten vold og hat???

    http://en.wikipedia.org/wiki/LTTE

    Hvor mange tamilsk politiske grupper som stilte til den siste kommunal valget i juli 2009??? Når skal dere å være i enig med hverandre før vi skal skylde på flertall befolkningen i Srilanka??

    Husker du vi fikk støtte fra Sinhalisiske ledere for å kaste ut Indiske soldater??? Vi må ikke være som en fisk type som fins i sjøen, halen like som en fisk og hode liknende som en slanke. Den bytter sin rolle når den ser om det er en slange eller en fisk i sjøen.

    Når britene før forlate fra Srilanka spurte de, da værende tamilske og Sinkaliske ledere om hvordan vil dere styre landet??? da fikk svar om at fra alle partnere, vi vil ha bare en stat.. vi kan leve sammen. Men gang på gang alle ledere bare tenkte egne profitt og opprettholdte på strider i befolkninger og levd de luksus og fattig folket dyrker jord for mat til disse mektige luringer og død for disse arrogantiske lederes popularitet....


    IKKE SAMMEN LIKNE MED GAMLE HISTORIER OG KRIGERE OG HELTER MED DAGENS SITUASJON... ALLE PROBLEMENE ER OG SITUASJONER UNIKE... ALLE HAR GODE OG VONDE HISTORIER I BAK SEG.

    SvarSlett
  22. ....Hei du! du som definere med stikk og nedlatende ord for en som gir egen ståsted meninger, det vil si du har mango på argumenter eller ville ikke høre på andres meninger og har med seg en fanatiske holdninger.........

    SvarSlett
  23. Hei folkens, skjønner ikke at dere fortsatt prøver å forsvare regjeringen. Helt motsatte av denne video\innlegget viser. Dere som snakker bad om LTTE\tamilere, hva de har gjort før osv, har ingenting med saken å gjøre. Disse er tamilere som blir henretta, mens regjeringssoldatene har det gøy.
    Fortsatt holder dere på å snakke helt andre ting enn hva som må fokusers.
    Dere mangler fullstendig medmenneskelighet.
    Null respect.
    Dette vil jeg også sagt hvis det var singaleserne som ble hennretta au.
    Liv er det samme for alle. Så plzzz ikke forsvar de drittsekkene.

    SvarSlett
  24. Ja, Folk må ikke snakke "Just In Time" når det gjelder liv og død. Det er ikke en forretning eller produksjon tanken og teknikk for å ha mer profitt. Hvis vi snakker bare punkt vis sak til sak aldri få vi fred, frihet og ro i jorda. Vi må se på helheten sånne stygge sak oppstår. Alle vet om en del grupper bruker folket død og elendighet for å ha oppmerksomhet og sympatisk fra vedens folke.
    Siste krigen i Vanni på vist mye om det, men forsatt mange som vil ikke god ta feilen sin.

    I siste fasen på krigen, mange små gutter og jenter tvangs tok fra sin familie... da foreldrene og søsknene velsignet med sand kast mot disse på gripere. Men de som bor i norge som valgt 99% for en egen tamilsk stat, sier at foreldrene gir sine barna til krigen med samtygge. Denne holdningen er bare en indirekte strid mot menneskerettighetter. Overnevnte 99% tamilsk-norsk statsborgere som støtter en egen tamilsk stat, men de sender sine barna til universitet og høyskoler og oppmuntrer andres barn skal, må delta krigen mot srilankiske regjeringen.

    Jo, alle som undertrykker over andres frihet vil få straff fra GUD nå eller litt sener tid. Det ser vi i dag til dag men ingen som til knytter det med tro teorien som sier.

    SvarSlett
  25. Til gency...

    Nå må dere tamiler faen holde kjeft og innse nederlaget...
    LTTE er for det første terror stempel i over 30 land..
    Beste dagen i mitt liv var når eg såg liket av LTTE lederen den jævelen ligge der..
    Kossen kan dere be om å komme inn regjering når dere har prøvd å drepe alle som sitter der..Forbanna pakk som bruker kvinner og barn som selvmord bombere..
    Dere prøvde,men gikk tydligvis til helvete..Så no for dere faen tilrettelegge dere etter singalesiske regjeringen eller komme dere til helvete ut fra landet vårt.....

    Mvh Sri Lankan

    SvarSlett
  26. Hei Mvh Sri Lankan, (29.AUGUST 2009 10:43),

    Du blander med en gruppe og en folkegruppen. samme som NRK gjør. Du utfordrer til en folkegruppen å være holde kjeft. det er ikke riktig å formulere slik. Fordi denne folkegruppen lever forsatt der de født med flere generason.

    Du definerer at vårt land, Og det gjelder for alle som født i dette landet.. 29.08.09 President Mahindha sakt i tamilsk talle at ingen sinhala, ingen tamil ingen muslim men alle er en mors barn.

    Du kan utfordre eksil tamiler eller sinhale folket eller en spesifiserte gruppen å være holde kjeft. men ikke de som bor i sri lanka.

    sri lanka er ikke en paradis nå lenge som veden over om tallt tidligere.. da er det greit disse eksil tamiler eller sinhalisker kan dra, det er samme som dra til h.....

    SvarSlett
  27. Til Sri Lankan:

    Så du mener ut fra ingensteder så oppstod LTTE med å bare angripe regjeringen for moro?

    Alt startet med at regjeringen (ikke singalesere som gruppen) ga undertrykkelse av Tamilene ved å ikke gi dem likestilling og behandle dem som skitt etter at engelskmennene gikk fra landet. Singaleserne fikk fort makten og brukte det mot Tamilene. Det ble opprettet Tamilsk politiske organisasjoner som SNAKKET med regjeringen om at de også ville bli behandlet likt, at Tamilene også bør komme inn i regjeringen, å få lov til å gjøre samme ting som Singaleserne. Men dette ble svart av regjeringen med våpen og drap av lederne i organisasjonene. Det ble demonstrasjon, samme ting ble det besvart med av regjeringen = våpenskyting mot dem!

    En bombe eksploderer og regjeringssoldater på 13 dør, ingen vet hvem det var, men Tamilene får skylda. Regjeringen går å dreper de sivilie Tamilene, tusenvis dør og titusener må flykte (Black July, kan søkes på nett).
    Så hvorfor tror du da LTTE ble opprettet? Den ble opprettet for å kjempe om FRIHET! Når regjeringen gjorde slikt var Tamilene livredde og turte ikke å stille opp lever for frykten å bli drept. Men LTTE kom fram!

    Nå vil jeg ikke si alt LTTE gjør er rett, men jeg er glad for at de ble opprettet, for var det ikke for dem, tror jeg ikke det hadde vært noen Tamilere igjen på Sri Lanka...

    SvarSlett
  28. Du late som ikke vet hvem som det var: det kan være du som ikke vet ikke...:

    Then followed the violence triggered off by the killing of 13 soldiers by Tamil Tigers on Saturday July 23, 1983 at 11.30 pm at Thinnavely in Jaffna, the largest number of soldiers to die at that time in one single incident. The dead bodies were interred at Borella Kanatte in the evening of Sunday July 24 with State-accorded military honours. Violence began that evening at Borella, spread throughout the country against Tamils and Tamil owned properties until August 3, 1983.

    "Ego tanken aldri noe av det bare tapelser" men det er vår alle tamilsk gruppens politikk.

    SvarSlett
  29. Uansett hvem som drepte de 13 soldatene, skal man davel ikke gå å drepe tusenvis av uskyldige sivile??? Irriterende at regjeringen kan finne på noe sånt tull!

    SvarSlett
  30. Ja, Det var riktig du sier... uskyldig sivile skal ikke drepes. Men jeg mener at skal ikke noen lydes engang av andres Ego tenking. Samt de skal ikke hjemme seg i folket etter en brutal handling og de må ha en god beredskap før gjøre noen handlinger. De snakker om å beskytte folket og finne frihets for dem, samtidlig dreper andre, det blir aldri noe av, du skaper bare frykt og hat heletiden.

    Hvor mange selvmords handlinger gikk med som en selvmorder... alle gikk som en meget normale folk. Og hvor mange sivile ble drept alle handlinger?

    "Slutt å draps tanke selv om du er en død situasjon"

    Vi må ikke glemme det, mange som drømmte om å ha og vil skjer samme som flere "BLACK JULY" i hovedetaden i Srilanka for få en oppmeksomhet og sympati i vedens samfunnet. Dessverre alt gikk som dagsdrøm for ledere og eksil suportere. (rett i vasken)

    SvarSlett
  31. Veldig troverdig de wikipedia lignende stoff som noen her peker på. Alle vet at det er singalesiske ekstrimister som står bak dette. Og det klipp og lim fra engelske tekster. For noen tapere. Prøv å gi litt mer troverdig neste gang.
    Tiden der noen norske bloggere som har vært kritisk til tamilere begynner å kritisere regjeringa nå etter de siste handlingene.
    Så er det trist å se noen tamilere som støtter det regjeringa gjør no. Og d me at de sier at vi må se krigen i helhet. Bullshitt.
    Her blir flere tamilere skutt i hode og de drittsekkene sier at vi må se grunnen for dette slaktinga og prater alt annet en hva so er meninga me d her.

    SvarSlett
  32. Ganske mange vet om Wikipedia's elektroniske forfattere fins verden over der hvor fins internett forbindelse. Du har også mulighet til å endre de utroverdige stoff. Men pr i dag norges pedagogiske miljø glir mot å god ta wikipedia som en informasjons kilde.

    Vi må all klar over å ha en selv kritikk hva vi ser og leser fra de elektroniske de mediene. Du vet også hvor mager elektroniske mediene driver av engene propaganda informasjon av enkelte grupper.

    "Manipulering er meget enkelt i elektroniske verden. Michael Jackson-lik bil video er en god eksempel for dette. mange trodde at MJ lever forsatt. Men det var tysk media gruppe som står back dette og på vist at hvor enkelt er å manipulere elektroniske materialet"

    Har du hørt om eller godtar du freedom kjempere vår har skjøt mot folket som prøvd å flytte fra krig området i vanni siste krigen?. skal vi kalle dem også "dri...."? Jeg er helt sikkert på at dine nærmeste alle her i norge og uten for vanni området.

    Ikke si at norge bloggere kritisk til tamiler. Tamiler er ikke bare en gruppe. Det kan være norge er kritisk til en bestemte gruppe. Ikke tro på hva Norge sier eller gjør.. du må ha evne til å vurdere selv hva du ser, hører og opplever. Alle vet om snart er det valg i norge derfor de vil fiske tamiler stemmer. Derfor norske politikerer smøre med sympatiske ord og taler. Og norske folket og blogger følge med hva politiker sier. Solheim Erik ikke vet engang om tamilske rot problemet. hvordan de norsk blogger vite alt om 30 års krig historien? En Canada radio lytter på klaget at Norge som er hoved årsaken til nå værende situasjon i Srilanka.. Mange som viste om det veldig lenge før.

    Du skal være med å si at "vold er ikke konstruktiv resultat. Vår våpen er bare spad og jord, Vi dyrker for alle i fremtid for alltid. Vår jord trenger bare svetter og bold trenger vi bare for å leve"

    Ikke prøv å bare snakke om bare overnevnt video og heller vavuniya flytninger...per i dag, se på årsaken for dette, finne en løsning skal vare alltid ro og fred og tenk om og om enig med hverandre.

    SvarSlett
  33. Hva sier Erik Solheim om overnevnte videoen nå? Er han skeptisk?

    SvarSlett
  34. Aftenposten:
    Sri Lanka hevder å kunne bevise at video av henrettelser er falsk.
    ....
    - Fire hovedargumenter
    Ifølge personer som var til stede på møtet, fremførte srilankiske myndigheter i hovedsak fire argumenter for hvorfor de mener videoen ikke viser reele henrettelser av tamilske fanger:

    * De som blir drept på videoen, er for lyse i huden til å være tamiler.
    * Fargen på blodet var ikke troverdig.
    * Det er ikke samsvar mellom lyden og hendelsene på bildene. Dette skal tilsi manipulasjon.
    * En personen som allerede var blitt skutt, hadde krampetrekninger da han ble skutt igjen. Dette skal tilsi at han spiller død.
    .....
    http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3261115.ece

    SvarSlett