torsdag 28. mai 2009

“The Times”: Har bevis at minst 20.000 sivile tamilere ble drept av den Srilankiske hæren i år.


Bevis samlet inn av The Times har avdekket at minst 20.000 tamiler ble drept på stranden av bomber av hæren når de trengte seg inn på Tigrene

"Veldig skuffende" var hvordan en human rights group 28.05.09 tok stemme i FNs menneskerettighetserklæring Rådet, roste seieren til Sri Lankas regjeringshær. Dette er et fantastisk utsagn. Det var en absolutt skam. De 47-medlemene, satt opp i 2006 for å erstatte den forrige skadet og ørkesløshet FNs kommisjon for menneskerettigheter, har ynkelig sviktet en av sine første og viktigste tester.

Det ble spurt av den europeiske medlemmer å undersøke omfattende rapporter om grusomhet og krigsforbrytelser begått av både regjeringens tropper og de tamilske tigrene i siste ukene av konflikten. Rådet valgte i stedet å diskutere en ensidig, løgnaktig og propaganda serverende bevegelse fremsatt av Sri Lankere. Dette velkommet "frigivelsen" av titusenvis av øyas innbyggere og fordømte de beseirete tigrene, men de gjorde ingen omtale av bombingen av sivile og at de holdt stille på det desperate behovet for å tillate Røde Kors og andre humanitære grupper i leire der noen 270.000 Tamil sivile har blitt sperret inn.

Støtte for dette dypt gale beslutningen kom fra de vanlige mistenkte - Kina, Russland, India, Pakistan og en mengde av asiatiske og islamske landene som besluttet å hindre at det noensinne blir undersøkt om brudd på menneskerettighetene i eget eller andre land. Det var trist å se Israel, for opplagte politiske motiver, bli med i denne gruppen, hevder at massakrer, vold, undertrykkelse og internering er et " intern affære".

Til hennes kreditt sa Navi Pillay, FNs høykommissær for menneskerettigheter, at det er fortsatt nødvendig med en etterforskning til "svært alvorlige overgrep. De missbrukene, som det nå framstår, er langt, langt verre enn omverdenen forventet. FN anslår at 7000 mennesker ble drept i de fire første månedene i år; tallet nå synes å være på minst 20.000. Tusenvis av disse ofrene døde som et resultat av bombing av Sri Lankas hær av kystlinje stripen hvor de siste Tiger var innesperret sammen med minst 100.000 sivile.

SL3_564548aGraver av sivile tamilere
Fotografier tatt av The Times presenterer klare bevis for en grusomhet som kommer i nærheten av å matche Srebrenica, Darfur og andre massakrer av sivile. I sandfylte såkalte sikkerhetssonen hvor de Tamilske sivile ble fortalt å gå for å unnslippe den brutale hærens bombinger, er det hundrevis av ferske graver samt kratre og rusk hvor det en gang sto telt. Dette var ingen sikkerhetssone. Dette var hvor vettskremt sivile begravde sine døde mens bombene falt - etter at regjeringen hadde erklært en slutt på bruk av tunge våpen den 27. april.

Noen sivile ble sannsynligvis drept av Tigrene, brutalitet over de siste 28 årene kan rettferdiggjør fremstilling av de som terrorister. Finne ut hva som skjedde, er imidlertid umulig: Hæren har sperret adgang til alle utenforstående. Mat er det lite av, skrekkelig sanitærforhold; såret og traumatiserte sivile er i desperat behov for hjelp. Dette er klart fra de som har vært i stand til å rømme. Mer illevarslende rapporter sirkulerer for systematisk "forsvinning", familier separert og unge menn tatt. Men inntil regjeringen slipper inn bistand arbeidere, må antagelse være at de ikke ønsker å bli hørt og sett på hva som skjer.

Denne taktikken ble brukt i den endelige kampen mot Tigrene. Hæren ville ikke ha noe vitner til overfallene, og ingen journalister til å varsle verden om brudd på menneskerettighetene, ingen fotografer å registrere lidelser. Sri Lanka, som nå soler i sin seier, kan angi et mønster for andre nasjoners kamp mot opprør. For dem er seieren alt som teller. De fleste av Sri Lanka kan fryde slutten av en blodig borgerkrig. Men FN har ingen rett til å konspirere i avskaffe det skrekkelige dokumentasjoner av tap. Sannheten må bli fortalt.

Kilder: http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/leading_article/article6382706.ece
Relevante linker:
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=554211
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=554168
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=543846
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=554012
http://www.dagbladet.no/2009/05/28/nyheter/utenriks/sri_lanka/tamiltigrene/tamiler/6450711/

1 kommentar:

  1. De hjelper ikke si at Srilanka har drept 20000 de må strepes for det. Men Srilanka er stormakt i vardan ingen for gjort noe mot dem.
    Tamilen blir drept i laierne også ingen vardan har gjort noe enda.
    Alle landene støtter terror stat.
    SRILANKA ER TEROR STAT
    HITLAR VAR BEDRE EN RAJAPAKSA.

    SvarSlett